Ravit

Taiteilija maalasi hevoset kauttaaltaan hohtaviksi tv-tähdiksi: ”Barbie on varsinainen missi”

Julkaistu:

Magic Monday
– Kuvittelin, että hevosten mukana olisi tullut vaikka minkälaiset herkkubaarit, urakasta vastannut Body Painting -taiteilija nauraa.
Uuden ravisapluunan Magic Mondayn kampanjoinnissa otettiin nimensä mukaiset keinot käyttöön. Tv-mainoksessa taianomaisesti maalatut ravurit kirmaavat talleistaan Vermon raviradalle heti, kun vuorokausi vaihtuu sunnuntaista maanantaiksi.

Hevosten maalaus oli Body Paintingin maailmanmestarille Riina Laineelle uniikki kokemus. Hän ole kuullut, että niitä olisi koskaan aikaisemmin sudittu valossa hohtavilla UV-maaleilla missään päin maailmaa.

Laine korostaa, että hän paneutui hyvin tarkasti hevosten käyttäytymiseen ennen kuin sivellin alkoi todenteolla heilua

Maalit olivat iholle tarkoitettua kosmetiikkaa ja samoja maaleja, joita käytetään ihmisillä. Vesiliukoiset maalit eivät sisältäneet keinotekoisia hajusteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Koska minulla ei ollut kokemusta hevosten maalaamisesta, soitin ensimmäiseksi kollegalleni ulkomaille. Kyselin häneltä, kuinka hevoset suhtautuisivat maalaamiseen. Koko juttu tuntui tosi jännittävältä etukäteen, Laine tunnustaa.


Kylmäharjoittelu puhtaalla pensselillä

Maalitaiteilija kertoo, että varsinaiseen maskeeraamiseen mentiin vasta kylmäharjoittelun jälkeen.

– Hevosten annettiin rauhassa tutustua meihin vieraisiin ihmisiin, maaleihin ja kameroihin, minkä jälkeen niitä vielä siveltiin pensseleillä ilman maalia.

– Koska olen hyvin eläinrakas ihminen, halusin olla varma siitä, etteivät hevoset tunteneet oloaan epämiellyttäväksi, Laine sanoo.

Kuvauksiin päätyneet hevoset oli valittu huolella. Ihan jokaista vikuripäätä ei voinut luonnollisesti hyväksyä joukkoon. Orihevosista luovuttiin suosiolla.

Uni yllätti käsittelyssä

Kuvauspaikalle Vermoon saapuivat tammat Bensin Barbie Li ja In Fokus sekä ruunat Big Bad Hoss, In New Profit ja Spielberg. Kaikki ovat entisiä ravureita, jotka ovat Vermon ravikoululla opetuskäytössä.

– Hevoset suhtautuivat maalaukseen ja muuhun hälinään yksilöllisesti, mutta lunkisti ne asiat ottivat. Eräs nautti esimerkiksi kovasti siitä, kun sen korvia maalattiin. Hyvä, ettei se nukahtanut niille sijoilleen, Laine nauraa.

Laine sanoo, että yhden hevosen maalaus kesti noin kaksi tuntia.

– Yhteen syssyyn niitä ei maalattu. Kun toinen kylki tai pää oli valmis, hevonen pääsi välillä karsinan rauhaan lepäilemään ennen työn jatkumista.

Laine oli yllättynyt, kuinka kivuttomasti maalausurakka ja kuvaukset sujuivat.

– Ensimmäistäkään porkkanaa ei tarvittu. Luulin, että hevosten mukana olisi tullut vaikka minkälaiset herkkubaarit, mutta ei niitä tarvinnut houkutella.

Maalauksissa haettiin Laineen mukaan abstraktia graafista kulmikasta kuviointia, joka korosti hevosen anatomiaa ja kroppaa maagisissa sävyissä.

Missimalli lauman keulassa

Kun hevoset oli kahden päivän sessioissa viimeistelty kuvauskuntoon, ne pääsivät pimeän tultua tallin uumenista pinkomaan Vermon kaviouralle.

Lauman kärjessä ravasi päätähtenä 10-vuotias Bensin Barbie Li, jonka virallinen raviura päättyi vuonna 2014.

– Barbie on muutenkin varsinainen malli ja missi, joka on aina paikalla ottamassa oikean asennon, kun kamera vilahtaa, Vermon ravikoulun vetäjä Hanna Lepistö sanoo.

Urakan jälkeen UV-maali irtosi hevosten päältä puhtaalla vedellä. Ravihevoset jos jotkut ovat tottuneet nautiskelemaan vesisuihkuista pesupaikoilla.

Lepistö vakuuttaa, ettei mainoksiin päätyneille hevosille jäänyt traumoja.

– Vaikka niitä selvästi jo väsytti pitkien päivien lopussa, hyvin ne suhtautuivat kaikkeen ja toipuivat. Koko viisikko on opetuskäytössä, joten ne ovat tottuneet erilaiseen käsittelyyn, Lepistö huomauttaa.

Lepistön mukaan tähteys ei myöskään ehtinyt nousta yhdenkään nelijalkaisen päähän.

– Ne jatkoivat ihan normaalia elämäänsä heti kuvausten jälkeisenä päivänä. Diivan elkeitä ei ole millään hevosella näkynyt – ainakaan vielä, Lepistö hymähtää.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Tapparan fanit odottivat tätä hetkeä kuumeisesti lähes 30 vuotta – ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan”
   SM-liiga
  3. Satoja ihmisiä jäi porttien taakse Ykkösen kärkiottelussa Helsingissä – ”Ei ollut riittävästi järjestyksenvalvojia”
   Jalkapallo
  4. David Hasselhoff, 66, julkaisi kuvia häistään – intiimi juhla järjestettiin vain lähipiirille: 38-vuotias morsian ihastutti pitsiluomuksessa
   Viihde
  5. Hurja takaa-ajotilanne Porissa – kovakuntoinen konstaapeli juoksi pakoon pyörällä yrittäneen karkulaisen kiinni
   Kotimaa
  6. Porissa keksittiin huikea malli, jolla kouluista ylijäänyt ruoka jaetaan käyttöön – monta hyvää vaikutusta
   Ajankohtaista
  7. Tunti sitten
  8. Hämmästyttävä arkistolöytö paljastaa uutta tietoa yleisurheilua järisyttäneestä vallankumouksesta – katso kuva
   Yleisurheilu
  9. Sisilia on paljon muutakin kuin mafian tyyssija: Valitse jännittävä Palermo, romanttinen Taormina tai ikuinen Syrakusa
   Matkat
  10. Kalajoen kuolonkolari jätti voimakkaan jäljen seismogrammiin – asiantuntija IS:lle: ”Näin selkeät signaalit ovat harvinaisia”
   Kotimaa
  11. Kuvat: José Mourinhon päreet paloivat täysin Chelseaa vastaan – järjestyksenvalvojat tulivat väliin
   Valioliiga
  12. Roope Salmisen elämä mullistui kolmessa vuodessa – kaikki alkoi, kun hänen puhelimensa soi keväällä 2015: ”En ollut silloin millään tavalla tunnettu henkilö”
   Viihde
  13. Näytä lisää