Ravit

Lupaavan varsan voittoputki venyy – ”Juuri sellainen kuin ohjastaja haluaa”

Julkaistu:

Toto65
Kärkipaikka oli jälleen kerran valttia Vermon keskiviikkoraveissa.
3-vuotias lämminveriruuna Silvester starttasi kilpauransa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla neljällä hudilla, joista kolmessa hevonen sortui laukalle. Sitten se piti vajaan neljän kuukauden tauon kilpailemisesta ja palasi kehiin lokakuussa, minkä jälkeen voittoja on tullut jo viisi putkeen. Keskiviikkona Vermossa varsalta irtosi piikkipaikalta 12-vauhtinen loppuveto siihen malliin, että voittokulku ei ole ihan heti tyrehtymässä.

Turkulaisen Jari T. Lindemanin valmentamaa hevosta ovat ajaneet viime aikoina isä ja poika Koivunen, Harri ja Olli. Keskiviikkona oli Ollin vuoro nauttia Silvesterin kyydistä. 22-vuotias ohjastajatähti kommentoi, että kilpailurutiinin kartuttua hevonen on mennyt paljon eteenpäin.

– Tämä on viimeisen päälle hyvä hevonen kilpailutilanteessa. Kun kisa alkaa, se on juuri sellainen kuin ohjastaja haluaa – ei paina päälle mutta on koko ajan hereillä eikä ylläty mistään.

Keulapaikka oli tuttuun Vermon tapaan valttia monissa muissakin T65-lähdöissä. Omansa ottivat piikistä enemmän tai vähemmän tapahtumaköyhissä kilpailuissa niin Grainfield Oliver, Lexus Dream, Laura Vixi kuin Stonecapes Poekin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viimeksi mainittu on Silvesterin tavoin voittoputkessa. Ykköstila oli neljäs peräkkäinen. Kaikki ”naulat” ovat tulleet pääradalla Vermossa.

– Tamman meno on vielä puolihuolimatonta, juoksentelu on hyvä sana kuvaamaan sitä. Korvat vain pyörivät hevosella päässä vaikka viittätoista mentiin, ohjastaja Ari Moilanen sanoi Lena Lindblomin suojatista.
Lexus Dream on karsintavoittonsa perusteella kuumimpia suosikkeja, kun Uudenmaan Upein -kilpailun finaali juostaan Vermossa kahden viikon kuluttua 10 000 euron ykköspalkinnolla. T65-lähtöjen kaksoisvoittaja Ari Moilanen ajoi Markku Niemisen valmentaman ruunan pitkästä aikaa ykköseksi.

– Hevonen on tosi nopea. Lunki kaveri rauhoittui hyvin keulassa. Uskon, että hevonen pystyy edelleen parantamaan otteitaan, Moilanen arveli.

Tammat saavat UU-finaaliin 20 metriä etumatkaa. Tammojen karsinnassa ykköseksi kurotti maukkaan sisäratajuoksun saanut EL Fitzgerald.

– Saatiin kiritilaa vasta 150–200 metriä ennen maalia. En ehtinyt edes korvia avaamaan, mutta silti kerettiin, ohjastaja-valmentaja Tapio Perttunen kiitteli.

Perttusen mukaan EL Fitzgeraldilta on odoteltu tällä kaudella paljon nähtyä enemmän, mutta pieniä vastoinkäymisiä on riittänyt. Keskiviikon voitto oli hevoselle kauden kolmas.

– Tämä vähän paikkaa meidän syksyä.
T65-rivin päättänyt Laura Vixi teki illan kovimman juoksun. Se joutui käyttämään voimia jo 11-vauhtisessa kiihdytyksessä kärkipaikkaa hakiessaan. Toinen nykäisy tuli hieman puolimatkan jälkeen, kun vastustajavaljakko (Por Nie Rock/Hannu Torvinen) tiesi kaarteet Laura Vixin heikoksi kohdaksi ja yritti yllätysiskulla keulaan.

Taktiikka ei onnistunut, kun Laura Vixi oli tällä kertaa varustemuutosten ansiosta huomattavasti suorempi kuin edelliskilpailussaan reilu kuukausi takaperin.

– Tämä on tosi sitkeä tamma, ja myös hyvin omalaatuinen välillä. Tänään oli hirveän vaikea kääntää se kilpailusuuntaan minuutti ennen lähtöä, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin, ohjastaja-valmentaja Tuomas Korvenoja kertasi.

– Hevonen oli tänään 95-prosenttinen, ja se riitti mainiosti.

Oikea T65-rivi

T65-1: 5 Grainfield Oliver

T65-2: 7 Lexus Dream

T65-3: 1 Silvester

T65-4: 9 EL Fitzgerald

T65-5: 6 Stonecapes Poe

T65-6: 7 Laura Vixi

Kuusi oikein tuloksille: 55,60 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta, jackpot

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt