Ravit

Vedonlyöjien luottohevosen voitto oli vaarassa – ”Jännitystä peliin”

Julkaistu:

Toto65
Jukka Torvinen ajoi kolme Toto65-voittoa Vermossa keskiviikkona.
Jackpotin ryydittämän Vermon T65-kierroksen pelatuin hevonen Stonecapes Poe hoiti leiviskänsä tulosten valossa onnistuneesti keskiviikkona. Ohjastaja Jukka Torvinen kuitenkin paljasti lähdön jälkeen voittajahaastattelussa, ettei homma hoitunut ihan niin varmasti, miltä katsomoon saattoi näyttää. Huonommalla onnella varmalta näyttänyt voitto olisi vaihtunut maalilaukkaan.

– Ihan loppuun tamma oli hitusen epävarma ja kaikkia voimia ei pystynyt siinä käyttämään. Hevonen kyllä vastaili sen mukaan mitä kaveri tuli rinnalle, mutta kun pientä epävarmuutta oli ilmassa. Aina se omalla tavallaan tuo jännitystä peliin, 22-vuotias jämsäläinen ohjastajavirtuoosi kertasi.

Ilmeisesti juuri hevosen epävarmuuden vuoksi Torvinen ei ajanut tutun herrasmiessäännön mukaisesti niin sanotusti alta pois, vaikka oli saanut matkalla suosiolla keulapaikan Ari Moilasen ajamalta Black Ice Boostilta.

Kolmannen voittonsa neljän viikon sisään Vermosta napanneen Stonecapes Poen omistaja-valmentaja on Lena Lindblom.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lämminveristen illan kovimman lähdön vei odotetusti Grainfield Oliver. Tuulennopea ruuna oli saanut vetää valmentaja Toni Siposen mukaan lonkkaa lokakuun lopun kovan T76-finaalilähdön jälkeen ja arjen palattua harjoituksetkin olivat jääneet vähän vajaiksi kelien vuoksi, mutta tämä ei näkynyt otteissa. Hevonen irtosi keulapaikalta selvään voittoon ennen Robin Roofia ja Laurila’s Denethoria.

– Ruuna on aina hyvä, kun se on viivalla, T65-kohteiden triplavoittajaohjastaja Jukka Torvinen vahvisti.Sama mies pääsi juhlimaan voittoa myös Ivar Holmlundin valmentaman Twilight Vixin rattailla. Hevonen oli kirissä aivan omaa luokkaansa. Vaikka voitto näytti varmalta jo loppukaarteessa, viimeisellä suoralla varastosta löytyi Torvisen mukaan vielä yksi pykälä.

Vermon kavioura oli syksyisen kostea keskiviikkona, mutta tulostaso pysyi hyvänä. T65-voittajista Vinksa pystyi jopa uuteen ennätysaikaansa mailin pyrähdyksessä. Tapio Perttunen ajoi Arsi Skytän valmennettavan voittoon toisesta parista ulkoa.

– Aina pitää vastustajia kunnioittaa ja voitosta ei voi koskaan olla varma ennen kuin maalissa, mutta saatiin noin hyvä juoksu, koko ajan tiesi että lähellä ollaan, Perttunen kommentoi.

Hyvää vauhtia pidettiin myös rivin päättäneessä lämminveristen matalassa sarjassa. Erkki-Pekka Mäkisen 4-vuotislupaus Al E.Gador Zet höyrysi matkalla kaukana muiden edellä ja sen sopi odottaa kangistuvan kun ensimmäinen kilometri oli menty 1.13-tempossa, mutta mitä vielä. Pelisuosikki Rafa Parera pystyi kirimään vain tuntumaan.

– Aika hyvä hevonen! Oli sellainen lähtö että piti noin ajaa, jos halusi voittaa. Piti ajaa matkalla mehut pois Rafa Parerasta, väitän vahvasti että se oli ainoa keino voittaa.

Al E.Gador Zert ehti laukatakin lyhyesti puolimatkassa. Mäkisen mukaan hevonen on kärsinyt aiemmin kiertyneestä kiveksestä. Se ruunattiin, minkä jäljiltä otteet kilparadoilla ovat nousussa.

– Hevonen ei ole vielä ihan sataprosenttinen, vaikka onkin alkanut jo luottaa minuun. Yhteistyö synkkaa pikkuhiljaa, ohjastaja-valmentaja kuvaili.

Oikea T65-rivi

T65-1: 3 Grainfield Oliver

T65-2: 8 Vinksa

T65-3: 4 Grainfield Fanny

T65-4: 2 Stonecapes Poe

T65-5: 5 Twilight Vixi

T65-6: 5 Al E.Gador Zet

Kuusi oikein tuloksille: 254,60 euroa

Viisi oikein: 6,60 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt