Ravit

Helsinkiläinen Heikki, 65, lähti Vermosta kotiin yli kymppitonnin rikkaampana – totomestarin salaisuus pohjavedessä?

Julkaistu:

Toto-SM
Voittaja Heikki Riihimäki keräsi komean potin totopelien SM-finaalissa.
Raviurheilussa suurimman huomion keräävät tietysti hienot hevoset taustajoukkoineen ja ohjastajineen, mutta aina kerran vuodessa myös vedonlyöjät saavat paikkansa parrasvaloissa. Tänä vuonna totopelien Suomen mestaruuden vei Heikki Riihimäki. Finaaliturnaus pelattiin lauantaina Vermossa Toto76-ravien yhteydessä.

Finaalin parhaasta totoajasta ei jäänyt epäilystä. Riihimäki, 65, keräsi 1000 euron panoksillaan lähtöistä hurjat 14 478 euron lunastukset. Eroa kisan kakkoseksi pelanneeseen Kari Puosiin kertyi lähes kymppitonni, kolmanneksi tulleeseen Janne Mäenpäähän jopa reilusti yli. Turnaussääntöjen perusteella Riihimäelle jäi tittelin lisäksi kotiin viemiseksi lopulta 11 781 euroa.

– Minulla oli viimeiseen lähtöön 200 euroa pelirahaa jäljellä ja ostin sillä Käpylä Grand Prixiin suoraa paria Tir du Caux–Express Duo, Riihimäki kertoi kisan ratkaisusta.

Toteutuneen kaksarin kerroin oli 72,39.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Taisi tulla samalla suurin kertarysäys, mitä olen totosta ikinä saanut. Edellinen ennätys oli Solvallan raveista tullut kymppitonnin voitto, helsinkiläinen muisteli.

Ylivoimaisen voittajan hulppea saldo olisi voinut ilman epäonnea olla vieläkin suurempi.

– Ensimmäisessä lähdössä olisin myös saanut kaksarin kiinni, mutta merkkasin totolappuun vahingossa keskiviikon pelipäiväksi. Samoin Diktaattorilla olisi tullut lunastus, ellei se olisi laukannut ihan lopussa.

Riihimäki on kokenut rakennusalan ammattilainen, jonka elämässä raviurheilu on ollut läsnä pikkupojasta saakka. Tällä hetkellä hän on mukana osaomistajana kuudessa kimppahevosessa. Niistä nyt 3-vuotias lämminveriruuna Malecon on kuulemma syksyn 2018 derbyvoittaja. Sitä valmentaa Antti Ojanperä, jonka tallin vahvuuteen kuuluu myös edellä mainittu Käpylä GP:n sankari Tir du Caux.

Riihimäki veisteli taiston ratkettua, että hevosharrastuksen siemen saattaa löytyä syntymäkodin pohjavesialueesta.

– Olen Kiikassa Mäkelän Tuomon naapurissa syntynyt, joten ei voi olla kuin hevosmies!

Vermon raveissa aktiivinen raviharrastaja kertoo edelleen käyvänsä joka keskiviikko.

– Ja kesäisin Kokemäen kesäravit ovat sellaiset, että niitä ei voita mikään.

Finaaliin osallistui 35 pelaajaa. Veikkauksen järjestämän Toton SM-finaalin täydelliset lopputulokset löydät oheisesta tviitistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt