Nuoren miehen työsuhde alkoi kammottavasti – ajoi ensimmäisenä päivänä pomonsa yli metsätiellä - Ravit - Ilta-Sanomat

Nuoren miehen työsuhde alkoi kammottavasti – ajoi ensimmäisenä päivänä pomonsa yli metsätiellä

Henri Bollström muisteli, miten potkut pyörivät hänen mielessään jo uuden työn ensimmäisen työtunnin aikana.

Henri Bollström on valtakunnan ajajaliigassa kymmenentenä.

19.10.2017 13:27

Raviohjastajien huipulle kivunnut Henri Bollström ei unohda koskaan ensimmäistä työpäiväänsä menestysvalmentaja Seppo Suurosen palveluksessa. Hän muistaa salamankirkkaasti jopa ensimmäisen tunnin tapahtumat monta ravikuninkuutta voittaneen juvalaisen tallilla.

Tuolloin 19-vuotiaan miehen mielessä ehti välähtää, että tuliko hänen ansioluetteloonsa samalla kertaa merkintä kahdesta työpäivästä: ensimmäisestä ja viimeisestä.

Bollström pyrki luonnollisesti antamaan uudelle työnantajalleen särmän ensivaikutelman itsestään. Hänen ensimmäinen työpäivänsä vuonna 2003 alkoi suomenhevosten valjastamisella ja ajamisella.

Oli vielä pimeää, kun Bollström ja Suuronen säntäsivät aikaisin aamulla hevosillaan metsätielle. Treeni ei ollut kevyttä nöpöhölkkää, vaan hevoset saivat pistellä peräkanaa tosissaan sykkeet korkealla.

Kärryt kippasivat

Yhtäkkiä hevosten juoksu loppui kuin seinään.

– Ajoimme noin 1.30-vauhtia (40 km/h), kun Sepon kärryt kippasivat nurin. Hän ei hämärässä huomannut aurauksen jäljiltä tiellä lojunutta isoa lumipaakkua, vaan ajoi sitä päin. Seppo lensi kärryltä, ja minä tietysti ajoin hänen ylitseen, Bollström muistelee kauhunhetkiään.

Henri Bollström on voittanut Tähen Toivomuksella muun muassa Kriteriumin ja Suur-Hollola-ajon.

– Oli onni onnettomuudessa, ettei hevoseni tallonut Sepon päältä. Vain kärryni menivät hänen jalkansa yli. Sitkeästi Seppo piti maassa ohjista kiinni, eikä hänen hevosena päässyt edes karkuun. Ihmisille ja hevosille ei käynyt rytäkässä kuinkaan.

Koskettava kokemus

Nuorelle miehelle talvinen treeniseikkailu oli koskettava. Huonommalla tuurilla seuraukset olisivat voineet olla jopa traagiset.

– Olihan se aikamoinen juttu, että heti ensimmäisen työpäivän aluksi ajaa johtajan yli. Hetken tuumasin, että loppuikohan pestini siihen, mutta pian jo nauroimme yhdessä sattumalle.

Bollströmin ura lähti Suurosen leivissä lentoon. Hänen ajoi seitsemän vuoden ajan säännöllisesti kilpaa tämän huippuhevosilla, kunnes ryhtyi itsenäiseksi yrittäjäksi valtakunnan ohjastajamarkkinoilla.

Laukaalla asuva Bollström on narutellut 848 voittoa ja hevosenomistajille palkintoja 2,4 miljoonaa euroa. Muun muassa Suur-Hollola-ajon Pauli Raivion tallin Tähen Toivomuksella kesällä voittaneen Bollströmin tienestit tältä vuodelta ovat jo 420 000 euroa.

Ravisarjassa lajin aktiivit muistelevat uransa mieliinpainuvimpia hetkiä. Lue sarjan aiemmat osat täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?