Ravit

Kaviomurheensa selättänyt hevonen pisteli parastaan

Julkaistu:

Toto65
Huoli Vermon suosikin vireestä oli turha.
Vermossa aprikoitiin keskiviikkona, mikä olisi illan suosikkihevosiin lukeutuneen Grainfield Oliverin iskukyky kaviomurheiden jälkeen. Huoli oli täysin turha, sillä vauhdikas ruuna purjehti lopulta ylivoimaiseen voittoon.

Grainfierd Oliver on ottanut useimmat voittonsa keulapaikalta, mutta tällä kertaa sillä ei ollut sinne asiaa nopeiden avaajien ulkopuolelta.

– Lähdin vähän katselemalla matkaan, ja hevosella olisi ollut kyllä varaa kovempaankin vauhtiin alussa. Nyt meidän ei tarvinnut revittää nollanollaa ensimmäisellä suoralla. Pääsimme tosi hyvälle paikalle toiseen parin ulos, ohjastaja Jukka Torvinen sanoi.

Kuskin mukaan helppo peesireissu ei ratkaissut kokonaan voittoa Toni Siposen suojatille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Luulen, ettei Grainfied Oliveria olisi haitannut, vaikka se olisi joutunut juoksemaan toisella radalla ilman vetoapua. Kun sillä on tällainen hyvä päivänsä, se tulee miltä juoksupaikalta tahansa. Koska ruuna oli makean tuntuinen lämmityksessä, en osannut pelätä edes sillä olleita huolia.

Grainfield Oliverin perässä taivaltanut Fire Spruce seurasi tätä lähimpänä maaliin. Voittajan ohella paljon pelatun Lovesongin paukut hukkuivat juoksupaikkaan joukkoa johtaneen Pedro Bin rinnalla.

Voittoputki venyy venymistään

Larvan Hurnoksen voittoputki jatkoi venymistään. Väkivahva menijä pääsi pitkällä matkalla nopeasti kärkipaikalle dominoimaan juoksua ja jätti vastustajansa rahanjakosuoralla selvästi taakseen.

Ykkössija oli Jouni Miettisen valmentamalle ja Ari Moilasen ajamalle oriille jo seitsemäs peräjälkeen. Jyllätys seurasi Larvan Hurmoksen kannoilta toiseksi.

Lämminveristen vastaavan kolmen kilometrin juoksun vahvin oli Kari Lappalaisen tallin Capehill’s Cadeau. Ori on alusta alkaen tunnettu erittäin kyvykkäänä hevosena, jonka uraa ovat kuitenkin terveysmurheet varjostaneet. Hevosen tilanne näyttää tällä erää hyvältä ja se ravasi piikkipaikalta ylivoimaisen voiton.

– Capehill’s Cadeaun meno on ollut tauon jälkeen nousujohteista. Se oli vielä ensimmäisellä kerralla kovin tukkoinen, mutta paransi seuraavaan lähtöönsä. Viimeksi ori oli jo lähellä voittoa, ja ajattelin tänään, ettei kai me enää hävitä, Juha Utala kommentoi.

– Ajoin keulassa tasaista vauhtia ja viimeisellä ringillä kiristin tahtia niin, että takahevoset joutuivat tekemään töitä enemmän.

Lämminveristen kovimman lähdön suvereeni voittaja oli kärjessä juosseen Errol Bokon ulkopuolelta ylivoimavoittoon pötkinyt Sundsvik Mayday.

Timo Korvenheimon valmennettava ei ollut ohjastaja Hannu Torvisen mielestä edes parhaimmillaan komeasta voitostaan huolimatta.

– Sundsvik Mayday oli ok, mutta sillä on rahkeita vielä kovempiinkin suorituksin, Torvinen uskoi.

Toto65-kierros päättyi jättiyllätykseen. Antti Veteläinen kiritti viimeisessä kohteessa Sami Sistosen omistaman Holiday Orsin sisäradan pimennosta rajulla spurtilla voittoon ohi jo karussa painelleen Famous Legacyn.

Toto65-rivi, Vermo 4.10.

Toto65-1: 6 Grainfield Oliver

Toto65-2: 4 Doris Hoss

Toto65-3: 7 Larvan Hurmos

Toto65-4: 7 Capehill’s Cadeau

Toto65-5: 5 Sundsvik Mayday

Toto65-6: 9 Holiday Ors

Kuusi oikein -voitto-osuus 298,70 euroa. Viisi oikein 3,40 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt