Ravit

Jorma Kontio raivostui kuninkuuskilpailussa – ajohanskat saivat kyytiä

Julkaistu:

Vermon kuninkuusravit
Huippuohjastajan hevonen loukkaantui kuninkuuskilpailussa häirinnän takia.
Jorma Kontio kävi viimeisen osamatkan jälkeen kuumana kuin hellakoukku, kiroili ja heitteli ajohanskojaan tallialueella.

Syynä Kontion raivostumiseen oli hänen ajamansa Jokivarren Kunkun kohtaama häirintä. Kun mestariskuskin hevosen edessä juossut Välähdys hiljensi yht’ äkkiä voimakkaasti ensimmäisellä takasuoralla, tämän rytmi hajosi.

Toissa vuoden ravikuningas Jokivarren Kunkku lähti Vermon päätösmatkalle kolmen kymmenyksen päässä kärjestä ja sillä oli vielä mahdollisuus tittelin saavuttamiseen.

Välähdys sijoittui lähdössä kolmanneksi ja Jokivarren Kunkku neljänneksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomaristo langetti Välähdyksen ohjastajalle Ville Korjukselle tilanteesta kolmen viikon ajokiellon ja 480 euron sakon karkeasta häiritsevästä hidastamisesta.

Valmentaja Antti Ojanperä kertoi, että Jokivarren Kunkku loukkaantui hässäkässä. Hän epäili myös, että oriin kausi päättyi Vermon haaverin vuoksi.


– Kunkun oikean etujalan hankositeeseen tuli vekki. Jalassa oli verenpurkauma ja se turposi nopeasti, mutten lähde arvailemaan vielä, kuinka vakavasta vammasta on kysymys. Ori menee ensi viikolla klinikalle kuvattavaksi. Pidän kuitenkin jo todennäköisenä, että hevosen kausi oli tässä, Ojanperä sanoi.

Kättä paiskattiin

Valmentaja kertoi paiskanneensa kättä Korjuksen kanssa kilpailun jälkeen.

– En syytä ketään. Raviurheilussa sattuu kaikenlaista, mutta eihän näin saisi käydä. Hampaankolooni ei jäänyt mitään, vaan olin tyytyväinen Jokivarren Kunkkuun joka juoksussa. Paras voitti tänään, Ojanperä jakoi kunniaa Köppiselle.

– Jokivarren Kunkku oli sellainen kuin pystyi tällä valmistautumisella olemaan. Jompen mukaan (Kontio) hevosen rytmi kyllä hajosi kolarissa, eikä se ollut sen jälkeen enää yhtä hyvän tuntuinen kuin aikaisemmissa lähdöissä. Oli kuitenkin jo hyvin, että ori edes pääsi Vermoon mukaan.

Jokivarren Kunkku voitti toisen osamatkan ja sijoittui ensimmäisessä neljänneksi. Se oli kokonaiskilpailun nelonen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt