Kotiradan sheriffi herkisti koko Vermon – Köppinen palasi ravikuninkaaksi

Julkaistu:

VERMON KUNINKUUSRAVIT
Köppinen murskasi muut kuninkuuskilpailun päätösmatkalla ja nousi taustalta yllätyskuninkaaksi.
Kuninkuuskilpailu oli lähes ennätystasainen ennen päätösmatkaa, mutta kotiradan sheriffiksi mainostettu Köppinen oli pudonnut jo useimpien veikkauksista. Ohjastaja Ari Moilanen oli kuitenkin päättäväinen ja näytti teollaankin, ettei vuoden 2014 Porissa kuninkuuden voittaneen oriin leirissä oltu luovutettu.

Aktiivinen taktiikka tuotti alkumatkalla keulapaikan ja päätöskierroksella valjakko karisti muut vakuuttavasti kannoiltaan. Köppinen oli yhdessä kokonaiskilpailua johtanutta kaksikkoa Costello-Välähdys jäljessä 1,1 sekuntia, mutta käänsi eron omaksi hyväkseen lopulta 0,9 sekunnin erolla.

– Periksi ei oltu annettu vielä, eikä me Köpän kanssa anneta koskaan. Ei se käynyt pienessä mielessäkään, Moilanen julisti.

Moilanen arvioi yhdeksi suurimmista voimavaroista sen, että siuntiolainen Köppinen kilpaili kotikonnuillaan ja muistutti myös, ettei raju ruutiini aiemmista kuninkuuskilpailuista ollut ainakaan haitaksi.

– Tällä tasolla pienet asiat ratkaisevat. Uskon, että Köpälle oli etua, kun voitiin kilpailla kotoa, eikä tarvinnut joko matkustella tai viettää yötä vieraassa paikassa. Tottakai siitä on myös etua, että olemme tahkonneet tämän urakan usein ja hevonenkin varmasti tietää mistä on kyse.

Vermo on myös Moilasen kotirata ja kuninkuuden merkityksen osoitus oli sekin, että lähes kaiken raviurheilussa voittaneen ohjastajankin poskilla valuivat onnen kyyneleet.

Ravikuninkuus oli miehen uran kolmas. Ravikuningattaruuksia on niin ikään kolme.


Köppinen on Jyrki ja Kati-Maija Korhosen kotikasvatti. Ravikuninkuus oli Köppisen uran toinen. Edellinen tuli vuonna 2014 Porissa. Kovien suosikkien puristuksesta tullut kotiradan kuninkuus sai Jyrki Korhosenkin ihmettelemään tähtensä tekosia.

– Aivan uskomatonta. En ollut uskoa silmiäni, kun meidän valjakko alkoi tehdä päätöskierroksella eroa. Eihän tätä tajua vieläkään.

Korhonen ehti myös olla hyvinkin huolissaan ennen päätösmatkaa.

– Nämä ovat Köpälle tuttuja paikkoja, kun täällä pääasiassa harjoitellaan. Lämmittelyissä ennen viimeistä lähtöä se ei vaikuttanut ollenkaan kiinnostuneelta radan suuntaan. Ori on tehnyt sen joskus ennenkin ja yleensä se on meinannut, ettei sillä ole kaikki kohdallaan. Tänään siitä ei ollut kyse, vaan sehän tuli hemmetti povitaskuun koko homma, Korhonen ilveili.

Köppisen sarja kolmen kilpailun maratonista oli täyden matkan kolmas, mailin kuudes ja päätösmatkan voitto. Kuninkuus tiesi Köppisen ansioihin 61800 euron lisäystä.

Köppisen kokonaisaika 9.22,0 oli selvällä marginaalilla kaikkien aikojen kovin. Costello oli kuninkuuskilpailun kakkonen ja Välähdys kolmas.

Kuninkuuskilpailun tulokset:

1. Köppinen 9.22,0

2. Costello -0,9 sekuntia

3. Välähdys -1,4

4. Jokivarren Kunkku -2,2

5. Metkutus -4,0

6. Vieskerin Valo -5,3

7. Veeran Turo -5,6

8. Elias Intomieli -8,8

9. Vixen -9,3

10 A.T. Visku -13,4

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt