Ravit

Voima puhui – Costello jyräsi avausmatkalla kuninkuuskilpailun kärkeen

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Kuninkuuskilpailu alkoi upealla taistelulla, jossa Costello möyhensi muut.
Kuninkuuskilpailuun saatiin odotettu startti juoksumuodostelman osalta, kun Välähdys säntäsi kärkeen, Jokivarren Kunkku syöksyi sen kantaan ja Costello eteni vauhdinpitäjäksi johtavan rinnalle.

Risto Tupamäki oli Costellon rattailla liikkeellä aktiivisella taktiikalla ja piti matkavauhdin reippaana. Orimattilan ori sai Välähdyksestä pienen otteen jo 500 metriä ennen maalia ja jyräsi näyttävästi voittoon loppusuoralla.

– Hevonen tuntui kokoajan loistavalta, eikä vauhti niin kovalta, kuin kuuluttajan mainitsemat väliajat. Meillä olisi ollut voimia jatkaa samaa vauhtia pidemmällekin ja hieman harmi kokonaiskilpailun kannalta, että matka loppui tänään tuohon 2100 metriin, Tupamäki mietiskeli.

– Ääretöntä kovuuttahan Costello jälleen kerran osoitti, mutta oliko tämä sen kauden paras juoksu? En tiedä. Se on ollut niin usein niin hyvä, että vaikea näitä sen juoksuja on järjestykseen laittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Välähdys oli kuninkuuskilpailun ennakkosuosikki ja Costello kuumin haastaja, mutta avausmatkan jälkeen kelkka kääntyi. Tupamäki muistuttaa kuitenkin realiteeteistä.

– Nyt näyttää hyvältä, mutta tuuria tarvitaan vielä paljon, että titteli on meidän. Huomenna on pitkä päivä, eikä siinä kestä olla epäonnea. Vastustajat ovat kovia ja saattavat parantaa huomiselle. Ei tässä vielä auta liikaa juhlia, Tupamäki huomautti.

Costellon omistajaperheen pää Ville Herttua oli voittajakehässä kuin itse rauhallisuus. Mies vähätteli edelleen tämän kuninkuuskilpailun tärkeyttä ja huomautti, että maailmassa on isompiakin asioita kuin maallinen mammona.

– Costello on meidän perheen kaveri. Se on tehnyt kaiken mitä olemme pyytäneet. Määränsä enempää ei voi kaverilta vaatia, emmekä me kasaa sen ylle mitään suuria paineita. Hevonen on täyttänyt jo tämän kauden tavoitteet ja kaikki mitä täältä tulee on plussaa. Ei tämä tämän vuoden kuninkuuskilpailu ole meille mikään erityinen pakko voittaa -kilpailu.

Vermo on tovi sitten pääkaupunkiseudulta Orimattilaan muuttaneelle Herttualle kuin toinen kotirata ja sitä se on Costellollekin. Valmentajan mukaan se näkyikin olemuksessa.

– Sekä mies, että hevonen olivat tutussa paikassa levollisin mielin. Täällä on käyty usein, mutta harvemmin on ollut näin paljon porukkkaa. Jatketaan rauhallisella linjalla. Mennään kotiin yöksi ja yritetään pitää pää kylmänä, Herttua pohti.

Välähdys oli avausmatkan kakkonen ja Porin vuoden 2014 ravikuningas Köppinen kolmas. Eniten jossiteltavaa jäi Joensuussa 2015 ravikuninkuuden voittaneelle Jokivarren Kunkulle, sillä se tuli Välähdyksen peesissä neljäntenä maaliin vailla kiritilaa.

Heli ja Matti Säterin kasvattama Costello sai avausmatkan voitosta 12000 euroa. Voittoaika oli kova 21,3/2100 metriä, joka jää lähetystavan ja matkan SE:stä vain kymmenyksen.

Kuninkuuskilpailun tilanne:

1. Costello 2.50.8

2. Välähdys -0,4 sekuntia

3. Köppinen -0,6

4. Jokivarren Kunkku -0,8

5. Vieskerin Valo -1,6

6. Metkutus -1,8

7. Veeran Turo -1,9

8. Elias Intomieli -2,6

9. Vixen -4,0

10. A.T. Visku -4,3

Välkyn Tuisku hylätty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt