Ravit

Menestymään tottuneen ravivalmentajan epäonni kääntyi oikeaan aikaan

Julkaistu:

SUURMESTARUUS
Pitkän tauon jälkeen ajettu lämminveristen Suurmestaruus päättyi Regent Zetin juhlaan.
Porissa kilpailtiin torstai-iltana uusvanha ravisuurkilpailu, kun lämminveristen Suurmestaruus herätettiin henkiin 35 vuoden tauon jälkeen.

20000 euron ykköspalkinnon ennakkomaksullisesta kilpailusta tuli menestymään tottuneen valmentajan Jarno Kauhasen paluu parrasvaloihin. Muun muassa sunnuntaina St. Michel -ajossa starttaavan Workout Wonderin valmentajana tuttu hollolalainen on niittänyt pienellä tallillaan hurjaa menestystä viime vuosina. Viimeinen pari kuukautta on kuitenkin ollut voittojen osalta nihkeää ja Kauhanen ehtikin jo Festivaali-ajon alla tuskastella tuurejaan.

– Hevoset ovat hienossa kunnossa ja tuntuvat paremmilta kuin ehkä koskaan, mutta aina on jotain epäonnea, Kauhanen manasi viime perjantaina.

Porissa onni kuitenkin kääntyi oikeaan aikaan, kun tallin Regent Zet osoittautui selityksittä parhaaksi ison rahan jahdissa. Tommi Kylliäinen hehkutti ruunan alussa keulaan, piti yllä kovaa matkavauhtia ja valjakko irtosi lopussa tyylitellen muilta. Voitto oli pieni yllätys, mutta niin oli myös tapa. Regent Zetiä on pidetty ennen kaikkea sellaisena hevosena, joka tekee parhaat esityksensä selkäjuoksuilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hevonen oli nyt rauhallinen ja silloin sillä voi ajaa mistä vain ja miten vain, ohjastaja Kylliäinen perusteli.

Kylliäiseltä löytyi ylivoimaan toinenkin aika looginen selitys. Suurmestaruudessa kilpailtiin ensin karsinnat, joista molemmista kuusi parasta pääsi finaaliin. Regent Zet oli omassa karsinnassa paljon voimia tallella pussissa ja säästyi siinä lähdössä muutenkin liialta spurttailulta.

– Meidän karsinnassa mentiin aika rauhassa, kun toisessa päästeltiin ihan tosissaan. Se merkkaa aika paljon tällaisessa kahden hiitin kilpailussa ja oli meille kyllä melkoinen etu finaalia ajatellen. Siksi taktiikastakin tuli näin aggressiivinen, kun oletin meillä olevan ennakkoetua, Kylliäinen järkeili.

Ravipari eläinlääkäri Jarno Kauhanen ja Regent Zetiä hoitava hänen puolisonsa Minna Kauhanen olivat luonnollisesti yhtä hymyä voittajakehässä.

– Tämäkin hevonen on ollut oikein hyvä pitkään, mutta lähdöt ovat kovia ja ellei tuuria ole, niin voittoja ei tule. Nyt tuli ja täytyy kyllä sanoa, että oikeaan aikaan. Ruuna oli kyllä keulapaikalla kokoajan niin mainion näköinen, että olin varsin luottavainen. Osasin karsinnan perusteella odottaa meille hyvää finaalia, joten voitto ei yllättänyt. Tyyli kyllä vähän. Jotenkin outoa, että se oli noin totaalisen ylivoimainen, Jarno Kauhanen ihaili.

Regent Zet ravasi finaalissa ajan 12,5/2100 metriä. Hevosen iltapuhde toi Equifit Oy:lle ja KM Hästfarm i Holmille yhteensä 20600 euron tienestit, kun karsinnan palkinto lasketaan mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt