Anja, Anita

Ravit

Tästä syystä Timoko ei saavu Mikkeliin: "Haluaisimme, mutta yhtälö on mahdoton"

Julkaistu:

TIMOKO
St. Michel -ajo ei kuulu supertähti Timokon kilpailusuunnitelmaan.
Tuore Elitloppet-voittaja ja Kymi GP -kakkonen Timoko on kuumimpia nimiä ravimaailmassa juuri nyt. Suomen seuraava lämminveristen kansainvälinen suurkilpailu on St. Michel -ajo heinäkuun puolivälissä. Moni ravifani toivoisi näkevänsä Timokon siellä. Samoin sitä toivovat Mikkelin järjestäjät ja Timokon taustajoukot, mutta siltikin haave on jäämässä kaikilta toteutumatta.

– Olemme olleet Mikkelin radan kanssa yhteydessä. Haluaisimme tulla sekä Timokon että Dreammokon (Kymi GP -kolmonen) kanssa, ja he haluaisivat meidän tulevan, mutta yhtälö on mahdoton. Mikkeli ei aio järjestää lentokuljetusta, ja se olisi meille elinehto, Timokon valmentaja Richard Westerink perustelee.

– Timoko matkustaa hyvin maateitsekin, mutta matka on siten yksinkertaisesti liian pitkä. Hevonen ei voi tässä vaiheessa vuotta olla maakuljetuksen vaatimaa viittä–kuutta päivää pois kotifarmilta.

Lentokuljetuksen kustannus on raviradalle 50 000-80 000 euron luokkaa, joten on aivan ymmärrettävää, ettei sellaista satsausta voida joka vuosi tehdä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Hollantilaisen Westerinkin mukaan Timokon seuraava startti on todennäköisesti heinäkuussa Angersissa Ranskassa.

Mikkelin järjestäjien St. Michel -ajon listalla on tällä hetkellä kolme hevosta. D.D.'s Hitman, Workout Wonder ja Elian Web. Lähdön ykköspalkinto on 70 000 euroa.

Päättyykö upea ura?

Uskomattomat 4 871 731 euroa radoilta ansainneen Timokon ympärillä kuohuu myös siitä syystä, että upea ura saattaa pian saada päätepisteensä. Ranskan rekisterissä kilpailevien hevosten kilpailuoikeus päättyy, kun ne täyttävät 11 vuotta, ja oriilla se on edessä ensi vuodenvaihteessa.

Taustajoukoilla olisi takaporttina siirtää hevonen jonkin muun maan kilpailurekisteriin, kunhan se tehdään ennen vuodenvaihdetta. Westerink ei ollut kovin innokas puhumaan aiheesta mutta myönsi, että taustajoukot tiedostavat kyllä tilanteen ja mahdollisuudet.

– Ranskassa emme saa enää sen jälkeen kilpailla, mutta ymmärrämme, että voisimme pienellä kikkailulla jatkaa hevosen uraa monessa muussa maassa.

– Asiaa on sivuttu, muttei vielä mietitty loppuun saakka. Timoko on antanut meille niin paljon, eikä se ole enää nuori hevonen. Sen kanssa on edetty jo kauan startti kerrallaan, eikä sillä tulla koskaan starttaamaan vain siksi, että se saa tai voi. Ura voi päättyä jo ennen vuodenvaihdetta, mikäli hevonen osoittaa, ettei se enää halua juosta. Todennäköisesti ura jatkuu, mikäli ori on näin virkeä kuin se nyt on ja nauttii kilpailemisesta. Päätös tehdään sitten, kun sen aika on, Westerink spekuloi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt