Ravit

Raviratojen voimanpesä jätti tunteikkaat jäähyväiset

Julkaistu:

Toto65
Buck Boko muuttaa Markku Niemisen tallista Lappiin.
Keväällä 2011 käynnistyneen kilpailu-uransa alusta saakka Markku Niemisen valmennuksessa kilpaillut Buck Boko kilpaili keskiviikkona viimeistä kertaa tutusta tallista. Hevonen vaihtaa omistajaa ja muuttaa Lappiin, Kolariin Anna ja Mikael Nivan talliin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ravinetti.fi.

9-vuotias Buck Boko on kilpaillut urallaan toistaiseksi 103 kertaa. Niistä voittoon on päättynyt peräti 31. Voittosummaa on kertynyt 193 052 euroa. Vuosina 2014-15 ruuna kilpaili 12 kertaa Ranskassa, missä voitti kertaalleen.

Buck Boko on ollut erityisen tärkeä pitkäaikaiselle ja ansioituneelle hoitajalleen Suvi Himangalle, joka ei peitellyt liikutustaan MTV:n suorassa ravilähetyksessä.

Väkivahva Buck Boko jätti hoitajalleen, valmentajalleen ja omistajatalli Stall Elitenille parhaat mahdolliset jäähyväiset. 9-vuotias jyräsi kuin parhaina päivinään upeasti ykköseksi johtavan rinnalta. Sivutuotteena syntyi märälle radalle mainio kilometriaika 14,6/2120 metriä. Hannu Torvinen ohjasti.Jackpotin ryydittämä T65-kierros alkoi pelihevosten merkeissä. Pelaajien luottohevonen Luxorious Lord jatkoi siitä mihin viime viikolla jäi ja johti lähtöään alusta loppuun. Olosuhteisiin nähden kova 11,5-vauhtinen ensimmäinen 500-metrinen ei painanut jaloissa loppusuoralla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hevonen jäi vähän painamaan alussa, mutta sitten kun se rauhoittui, ei ollut mitään hätää. Pikkuhiljaa alettiin kiristää vauhtia kirikierroksella ja ruuna meni oikein helposti, ohjastaja Ari Moilanen kiitteli Jaakko Salmisen valmennettavaa.

Jos edellä mainitun Buck Boko kilpaura on jo hyvän matkaa jälkimmäisellä puoliskolla, 6-vuotias suomenhevostamma Tähtisäihke vasta tekee tuloaan raviväen tietoisuuteen. Keskiviikkona Jouni Miettisen valmennettava voitti hienossa kirikamppailussa muun muassa kovan Taruntuulen, joka starttasi 60 metrin takamatkalta. Taruntuuli matkasi johtavan rinnalla ja johtavan takana kytännyt Tähtisäihke ohitti sen kirissä.

– Pidän Taruntuulta yhtenä maan kovimmista tammoista. Kun sen takapuolelta päästään ohi, lupaahan se hyvää, ohjastaja Mika Forss kommentoi.

Forssille viikko on ollut muutenkin juhlava, sillä urheilutoimittajat valitsivat hänet vuoden 2016 raviurheilijaksi.T65-rivin loppua kohden saatiin täysosuman arvoa nostaneita yllätyksiä. Niistä vastasivat vahvasti kirissä jyrännyt Arctic Masculino sekä terävästi loppusuoraa hänniltä spurtannut BWT Angryman. Rivin päättänyt Hopeless Guy voitti keulapaikalta pelaajien kakkossuosikkina.

Oikea Toto65-rivi

T65-1: 3 Buck Boko

T65-2: 4 Tähtisäihke

T65-3: 2 Luxorious Lord

T65-4: 6 Arctic Masculino

T65-5: 7 BWT Angryman

T65-6: 7 Hopeless Guy

Kuusi oikein tuloksille: 2968,20 euroa

Viisi oikein: 29,70 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt