Anja, Anita

Ravit

Hevoset ensimmäistä kertaa vakiossa – näin voit parantaa pelimenestystäsi

Julkaistu:

Keskiviikkona pelataan ensimmäistä kertaa Suomessa ravihevosia vakioveikkauksen kohteina.
Ravikohteista muodostuvan vakioveikkauksen nimi on – kuinkas muuten – Kaviovakio. Kaviossa on keskiviikkoisin T65-raveissa kahdeksan ja lauantaisin T76-raveissa 12 kohdetta. Kohteen oikea merkki on kupongille kohteeksi sijoitetusta hevoskolmikosta parhaiten sijoittuva kilpailija.

Vaikka pelien nimi ja pelimuoto (1X2) ovat samat, vedonlyöntimenestyksestään kiinnostuneiden pelaajien kannattaa sisäistää ainakin yksi uusien ravivakioiden merkittävä ero.

Keskiviikkoinen kahdeksan kohteen vakio on kombinaatiopeli helpoimmasta päästä, varsinkin kun minimipanos on vain 10 senttiä. Oletettavasti moni systeemi pelataan leveällä taktiikalla runsaasti rasteja ripotellen ja osuman todennäköisyys maksimoiden. Siinä tapauksessa on järkevää uida vastavirtaan ja pelata kahdeksan kohteen kaviot kapealla sapluunalla. Toisin kuin ravien tutuimmissa kombinaatiopeleissä T65:ssä ja T76:ssa, kahdeksan kohteen vakiossa kelpo pelikohteita löytynee myös suosikkipitoisista riveistä.

Lauantainen 12 kohteen ravivakio on puolestaan keskiviikkoista pikkuveljeään monin verroin vaikeampi rasti. Pelatuimmat suosikkipitoiset rivit ovat oletettavasti järjestään niin sanotusti ylipelattuja, toisin sanoen epäedullisia vedonlyöjän ottamaan riskiin nähden. Etua kannattaa hakea poimimalla kaviokupongille muutamia yllättäjiä ja yhdistelemällä niitä sopivasti pelattuihin suosikkihevosiin. Jos etua on tarjolla muissa kohteissa, ei haittaa, vaikka toisaalla systeemissä luottaisi varmaksi yhden tai kaksi hieman yliarvostettuakin pelipohjaa. Toisin sanoen kultainen keskitie toimii, mutta sekä liian vaikeiden että liian helppojen rivien pelaaminen syö pelikassaa rotan lailla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Olennaista vakiota järkevästi pelatessa on ymmärtää, että pelattavan systeemin kokonaisuus ratkaisee. Jos kupongille viljelee pelkkiä yksittäisenä merkkinä edullisia yllättäjiä, osumasta tulee herkästi niin epätodennäköinen, ettei jaossa oleva voittopotti riitä kattamaan riskiä.

Kannattaa myös tarkkailla, kuinka korkeaksi uusien pelien suosio nousee. Mitä pienempi vaihto, sitä vähemmän edullisia rivejä jää haravoitavaksi.

Poisjäänti aiheuttaa aina arvonnan

Molemmissa kaviovakioissa pelaajan pitää huomioida raveissa aina mahdollinen myöhäisten poisjääntien riski. Jos ravivakiokohteen hevoskolmikosta yksikin jää pois, kohteen oikea merkki arvotaan. Arvonta suoritetaan viranomaisten toimesta kohteen pelijakauman mukaisesti.

Veikkaus madaltaa arvontaan joutumisen riskiä avaamalla vakion vasta ravipäivänä ja sen jälkeen, kun aamulla ilmoitettavat poisjäännit ovat kaikkien tiedossa. Valistunut pelaaja pystyy minimoimaan arvontariskin jättämällä pelinsä mahdollisimman myöhään.

On myös ainakin teoriassa mahdollista, että kaikki ravivakion kohteen kolme hevosta hylätään. Siinä tapauksessa kohteen oikea merkki valikoituu tasapääjuoksun tavoin ykköseksi.

– Jos kolme kilpailijaa tai joukkuetta taikka tulosvaihtoehtoa käsittävässä kohteessa on useampi voittaja tai kilpailijat, joukkueet taikka tulosvaihtoehdot saavat saman tuloksen, oikea merkki kohteessa on ensin mainittu kilpailija, joukkue tai tulosvaihtoehto. Oikea merkki määräytyy järjestyksessä 1-X-2, asia muotoillaan vakioveikkauksen säännöissä.

Väistä laukkurit, ennakoi juoksunkulku

Mistä sitten tietää, mikä kohteen merkki on vedonlyöntimielessä edullinen ja mikä ei? Kysymykseen on vaikea vastata vielä, kun kokemusta pelikansan käyttäytymisestä ravivakioissa ei ole. Mutta olettaa sopii, että peliprosenttien puolesta edullisia merkkejä löytyy hyville lähtöpaikoille arvotuista ravivarmoista ja lähtönopeista hevosista, joilla on alla tuore näyttö päivän kunnosta.

Vedonlyöjän on sisäistettävä ravivakiossa riittävän, että pelikohde lyö kaksi kohteeseen poimittua vastustajaansa. Edullinen merkki vakioon voi löytyä vaikkapa T65-pelissä maistumattomasta voitontahdottomasta hevosesta, jolle juoksunkulku takaa säästöreissun kärkiryhmässä ja sitä kautta hyvän sijoituksen. Vastaavasti laukkaherkät ja vaikeisiin juoksuasemiin jäävät nimekkäät hevoset noussevat herkästi yliarvostetuiksi.

10 faktaa uudesta Kaviovakiosta

- pelataan T65- ja T76-raveissa

- palautusprosentti 65%

- minimipanos 0,10 euroa

- kahdeksan kohteen Kaviossa vain täysosumalla voittaa, 12 kohteen pelissä myös alavoittoluokat 11 ja 10 oikein

- kohteissa veikataan parhaiten sijoittuvaa hevosta kolmesta vaihtoehdosta merkeillä 1 X 2

- kohdelähdöt keskiviikkoisin T65-pelin kohteet 3-6 ja lauantaisin T76-pelin kohteet 2-7

- Veikkaus valitsee kohteet niin, että lähdön eniten T-pelissä rastittu kolmikko muodostaa kuhunkin lähtöön kolmintaistelun, ja 4–6 eniten pelattua toisen kolmintaistelun

- oikea merkki on kolmikosta parhaiten sijoittuva hevonen, pois lukien erikoistapaukset kuten esimerkiksi poisjäännin rikkoma kohde

- tammikuun ajan Kaviossa jaetaan täysosumille 5000 euron bonus


- jos kohteen kaikki kolme hevosta hylätään, oikea merkki kuten tasapääjuoksussa
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt