Toni, Anton

Ravit

Voitokas hevonen selvisi haaverista säikähdyksellä – vastustajat olivat jälleen helisemässä

Julkaistu:

Toto76
Kontiolahtelaisen menestyshevosen taustajoukkojen tunnelmat nousivat korkealle lyhyen suvantovaiheen jälkeen.
Heikki Laakkonen teki valmentamallaan Ida’s Owenilla Kuopion Toto76-raveissa tempun, johon ei ollut yksikään lämminverinen syyskuun jälkeen pystynyt. Se katkaisi Wilhelm Nashin ilmiömäisen voittokulun.

Voitokas on ollut Ida’s Owenkin, sillä täysosuma oli sille peräti kauden 13:s. Peräkkäisten voittojen määrässä se ei ole kuitenkaan yltänyt aivan Wilhelm Nashin tasolle.

Ida’s Owenin kuuden voiton putki oli katkennut marraskuussa laukkaan.

– Silloin näytti, että hevonen joutuu remonttiin. Se astui Jyväskylän radalla monttuun, ja sen jalka oli kaksi päivää turvoksissa, Laakkonen paljasti.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Laakkonen selvisi kuitenkin säikähdyksellä, eikä Ida’s Owenille tullut kuin reilun kolmen viikon kilpailutauko. Treenarin mukaan ruuna ei saanut viimeksi Oulussa itsestään parasta iski, koska jäykistyi pitkässä kuljetuksessa Kontiolahdelta.

– Tänään se oli paljon vetreämpi, kun kävin ajamassa sillä vielä perjantaina vetoja.

Ida’s Owen käytti ykkösradan lähtöpaikan hyväkseen ja johti vastustamattomasti alusta loppuun. Sen rinnalla taivaltanut Force One taisteli urheasti kakkoseksi.

Koska matkavauhti oli verkkaista, takana juosseet kilpailijat olivat Wilhelm Nash mukaan lukien helisemässä. Suosikki joutui lopulta tyytymään nelossijaan.

Lämminveristen kuningas oli ykkössarjan vakuuttavasti voittanut Rocket Zet. Antti Teivaisen ajama vahva ruuna ei välittänyt juoksupaikasta Kiikku’s Chancen rinnalla, vaan jatkoi tämän väsyttyä hallittuun voittoon ennen lujaa kirinyttä Invantaggiota.

Voitto oli syksyllä Suomeen hankitulle Rocket Zetille ensimmäinen uudessa kotimaassaan, muttei varmasti jää sen viimeiseksi. Kaisa Toivosen valmennettavan aikaisemmissakaan juoksuissa ei ollut jäänyt sijaa moitteille.

Jymypaukulla käyntiin

Kierros alkoi uudenvuodenaattoon sopien hurjalla pommilla, kun Ville Pohjola kiritti vain yhden prosentin edestä rastatun Omega Leaderin taka-alalta voittoon. Vaikka välillä terveysongelmien takia pitkällä tauolla ollut tamma oli voittanut edellisen juoksunsa Seinäjoen iltaraveissa, ohjastaja oli myös yllättynyt seremoniapaikalla.

– Voitto oli minulle iso yllätys, koska tänään oli vastassa hyviä hevosia. Tamma oli kyllä hyvä jo viime startissaan, jossa antoi viitteitä nousukunnosta. Saimme istuskella pitkään hyvissä selissä, ja Omega Leader lähti sen jälkeen kirimään terävästi, Pohjola sanoi.

Kokkolalainen Jari Hietala osti suuryllättäjän viime talvena. Startti oli hevosen neljäs uusissa käsissä.

– Omega Leader on saatu terveemmäksi. Se ravaa nyt hyvin ja suorassa, uransa parhaan kauden tänä vuonna ohjastanut Pohjola kehui.

Ykkössija oli Pohjolalle kauden 42:s. Hänen aikaisempi kausiennätyksensä oli 24 voittoa.

Tiina Nykäsen omistamalle Jamirille riitti kuukausien tauon jälkeen yksi startti, jotta se löysi huipputasonsa. Henri Bollström tarjosi ajokilleen tarkan juoksun johtaneen Villi-Annan takana, mistä ruuna kiri niukkaan, mutta varmaan voittoon ennen hyvin haastanutta A.T. Ekaa.

– Koska Jamirin ravi ei ollut ihan priimaa, se jäi kesällä tauolle. Lisäksi olkapääni leikattiin, ja jouduin sairauslomalle. Hevonen sai siksi vähän huilata, Nykänen kertoi.

Supersuosikki säikäytti

Kierroksen suursuosikki Juntti-Jussi aiheutti starttihetkellä sydämentykytyksiä pelureille ja ohjastajalleen Antti Kinnuselle. Ruuna lähti matkaan laukalla.

Juntti-Jussi putosi kuitenkin nopeasti raville ja sai tämän jälkeen hyvän reissun lujaa vetäneen kärkikaksikon takana. Kinnusen ajokki marssi lopulta omille teilleen. Koivikon Kalle löi kaukana takana Josveisin taistelussa kakkossijasta.

– Lähdössä vähän hirvitti, mutta onneksi Juntti-Jussi putosi raville. Olisiko se vain kerännyt liikaa paineita? Kun kaverit ajoivat keulassa kilpaa, meillä ei ollut matkalla mitään hätää. Takana tulleiden tehtävä ei ollut helppo kovan tempon takia, Kinnunen sanoi.

Juntti-Jussi oli sijoittunut toiseksi tapaninpäivän T76-kierroksella Porin raskaalla kuraradalla. Omistajan mielestä hevosen tyyli oli Kuopion kuivalla talviradalla lennokkaampi.

– Alustalla on merkitystä Juntti-Jussille. Sen meno oli tänään hyvällä radalla erilaista ja paljon kevyempää kuin Porissa. Jatkossa meidän pitää jo ajaa avoimia ykköstason lähtöjä, ja katsotaan sitten, miten Juntti-Jussi niissä riittää.

Kinnusen suojatin voittoaika 24,8/2100 metriä oli kovaa valuuttaa talviradalla.

Oikea Toto76-rivi, Kuopio 31.12.

Toto76-1: 12 Omega Leader

Toto76-2: 1 Tag The Gel

Toto76-3: 1 Jamir

Toto76-4: 5 Leemark’s Dominic

Toto76-5: 2 Juntti-Jussi

Toto76-6: 1 Ida’s Owen

Toto76-7: 2 Rocket Zet

Seitsemän oikein -voitto-osuus 34015,00 euroa. Kuusi oikein 154,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt