Liisa, Elisa

Ravit

Valmentajalle riittäisi hyvä suoritus – oman kylän hevonen haluaa itse voittaa

Julkaistu:

Toto76
Markku J Miettisen valmentama Harmimatic Tinker on päättänyt, ettei kilpailuihin lähdetä huvin vuoksi. Hevonen jahtaa Kuopiossa kolmatta peräkkäistä täysosumaansa.
Harmimatic Tinker on tuttu kilpailija Kuopion raviradalla. Toissa juoksunsa hevonen voitti juurikin Kuopiossa, ja valloitti viimeksi maamme pääradan Vermon.

– Ajattelin etukäteen, etteivät märät olosuhteet meitä Vermossa suosi. Niin vain hevonen voiton meni paukauttamaan, Markku J Miettinen nauraa.

Tapa millä Harmimatic Tinker voitti, oli vakuuttava. Nelivuotias ruuna jätti kirivaiheessa kilpakumppaninsa kauas horisonttiin. Linkki videoon.

– Odotin hevoselta hyvää suoritusta, mutta ylivoima yllätti. Lähdössä piti olla – ja olikin – hyviä hevosia vastassa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Viime kerran esitys oli todennäköisesti hevosen uran paras. Aika vähän se on loistokkaita suorituksia toistaiseksi tehnyt, mutta jospa niitä alkaisi nyt tulla.

Lapinlahtelainen harrastajavalmentaja Miettinen taustoittaa suojattinsa huippukunnon salaisuutta.

– Ruuna on saanut nyt olla pitkään terveenä. Kesä ja syksy saatiin mennä suunnitelmien mukaan. Vuosi sitten hevosen henkiteissä oli häikkää. Kaksi virusta kävi peräkkäin ja niistä toipuminen vei aikaa.

– Hevosen paras ominaisuus on tässä vaiheessa uraa nopeus. Raakuutta se tarvitsee vielä lisää. Uskon ruunan olevan 5–6-vuotiaana parhaimmillaan.

Menestys vain plussaa

Harmimatic Tinker juoksee lauantaina enintään 20 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Lähtörata-arvonta sysäsi ruunan ja Miettisen takarivin lähtöpaikalle. Ohjastaja-valmentajalla on mielessä suunnitelma, jolla voittokulku voisi jatkua 1 600 metrin rutistuksessa.

– Uskon hevosen jaksavan mennä lyhyen matkan vauhdilla, mutta paljon on kiinni millainen vauhdinjako lähtöön tulee. Juoksupaikan jos saisi 3–4 ulkoa, ja viimeisellä puolikkaalla pääsisi kuittaamaan.

Raviveikkaajista moni värittää merkin Harmimatic Tinkerin nimen kohdalle, mutta Miettinen tulisi vähemmästäkin onnelliseksi.

– Raha ja palkinnot eivät ole olleet meille niin tärkeitä. Tärkeintä on ollut miten hevonen suorittaa. Vaikka se olisi seitsemäs tai kahdeksas ja menisi 13-tuloksen, olisimme tyytyväisiä.

Harmimatic Tinkerin kasvattaja on Team Tinker. Hevosen omistaa Team Comon People.

– Kasvattajaporukkaan kuuluu sukulaisia ja pari heidän kaveriaan Etelä-Suomesta. Omistajaporukassa on samoja henkilöitä, mutta myös muutamia muita etelästä. Kyllä Harmimatic Tinker on silti sellainen oman kylän hevonen, Miettinen päättää.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt