Toni, Anton

Ravit

Kotikylän mahtava vastaanotto laukaisi suurkilpailun jättipaineet – mutta kuka sammutti aggregaatin juhlissa?

Julkaistu:

IKUINEN RAVIMUISTO
Suomenhevosten kanssa menestyvän Pauli Raivion hienoin ravimuisto liittyy vahvaan yhteisöllisyyteen.
Ikuinen ravimuisto -sarja on elänyt jo hetken. Aiemmista poiketen tällä kertaa esille nousee tapaus vain parin vuoden takaa. Kaksi edellistä suomenhevosten Kriteriumia voittaneen Pauli Raivion osalta muisto on siitäkin poikkeuksellinen, ettei se tapahtunut itse raveissa, vaikka ravikilpailusuoritus siihen tiiviisti liittyykin.

Yksi Raivion koko elämän kohokohdista koettiin Kriterium-voitoista ensimmäisen eli Tähen Toivomuksen menestyksen jälkeen. Raivio alustaa tarinaa tapahtumilla ennen Kriteriumia.

– Tähen Toivomus oli osoittanut olevansa ehdottomasti ikäluokan parhaita, mutta sillä oli outoja taipumuksia vaihtaa askellus ravilta peitsille. Sen vuoksi olimme jo epäonnistuneet muutamassa kilpailussa ja olo oli klassisen suurkilpailun alla poikkeuksellisen jännittynyt. Meillä pitikin olla voittajahevonen, mutta yhtä lailla oli olemassa mahdollisuus, että se tekeekin taas temppunsa, Raivio muistelee.

Tähen Toivomus hoiti tehtävänsä Tampereella täydellisesti ja korkkasi 38 000 euron arvoisen voiton lopulta ilman pelättyjä ongelmia. Tavanomaista jännittyneemmän Raivion elimistö ei kuitenkaan saanut lopullista helpotuksen tunnetta vielä Tampereella. Se tunne sai odottaa kotiin pääsyä. Siellä Raivion raviperhettä odotti mieluisa yllätys.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Luonto oli tehnyt sillä viikolla tuhojaan ja meilläkin oli sähköt poikki. Siinä kotimatkalla ajateltiin, että käydään nakkaamassa tallin hevosille iltaruoat ja painellaan pehkuihin. Ei siellä tallilla pitänyt olla enää ketään, kun päivän työt hoitaneen henkilönkin oletimme olevan jo kotosallaan.

– Pieni ihmetys siinä heräsi, kun lähestyimme kotipaikkaa. Reittimme oli pitkältä matkalta soihdutettu ja siinä sitä ajeltiin melkoista kunniakujaa kohti kotipihaa. Perillä vastassa oli oikeastaan koko naapurusto, ja jo luonnollisesti melkoisissa juhlatunnelmissa, kun olivat meidän saapumista pitkän illan odottaneet.

Raivio muistelee tajunneensa päivän saavutuksen todella tapahtuneen, kun naapuruston kanssa jaettiin onnenhalauksia. Siinä hetkessä mies kertoo myös tunteneensa, kuinka kaikki tuskallinen jännite kilpailua kohtaan laukesi.

Mies painottaa, kuinka suuri voi olla yhteisöllisyyden voima.

– On aivan mahtava tunne, kun huomaa, ettei tuollainen voitto ole vain Pauli Raivion tai Pauli Raivion perheen voitto. Se on koko Hankasalmen pienen Pirttimäen voitto. Se on meidän voitto. Se lämmittää mieltä ainakin yhtä paljon kuin henkilökohtainen menestys, kun voi tuottaa iloa suuremmalle joukolle.

Valmentajan mukaan yhteisöllisyys pätee myös silloin kun murheita osuu kohdalle.

– Auttajia ja tukea löytyy aina. Juhlan hetkellä juhlitaan yhdessä ja murheen hetkellä käydään yhtä lailla jälkipuinteja yhdessä. Sitä raviurheilun kuten muunkin elämän kuuluisi yhteisöissä olla.

Juhlat venyivät aamuun – muisti meni

Raivion porukka ei muuten painunut kotiin päästyään pehkuihin.

– Ei siinä yksi sähkökatko menoa haitannut. Laitettiin aggregaatti laulamaan ja juhla jatkui perisuomalaiseen tyyliin. Aamulla ihmettelin ääneen, että on sentään joku muistanut aggregaatin sammuttaa, ettei turhaan ole jäänyt puksuttamaan. Sain vastauksen, että sinähän siitä tarkkaan huolehdit. Siitä minä en kyllä enää sitten muistanutkaan mitään, joten eiköhän siinä yksi Kriterium-voitto juhlittu täyteen, Raivio nauraa.

Ravisarjassa lajin aktiivit muistelevat uransa mieliinpainuvimpia hetkiä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt