Anja, Anita

Ravit

Valmentajalta kova lausunto jenkkikolossista

Julkaistu:

Ravit
Harri Koivusen tallin Be Spontanious on löytänyt voittovireen Suomessa.
Ravipersoona Kari Lähdekorven omistama ja Harri Koivusen valmentama 5-vuotias jenkkiori Be Spontaneous kilpaili ensimmäistä kertaa Suomessa lokakuussa. Se esiintyi heti debyytissään erittäin lupaavasti, mutta sitten kolmesta peräkkäisestä kilpailusta tuli enemmän tai vähemmän huti.

Vermosta keskiviikkona tulleen T65-voiton jälkeen ykköstiloja on kuitenkin jo kaksi jonossa. Koivunen ajoi suojattinsa takajoukoista vakuuttavaan kirivoittoon.

Turkulainen ei tapaa paisutella hevosiaan mediassa, mutta noin 60 000 euron voittosummalla kilpailevasta Be Spontaniousista irtosi kovat kehut.

– Ensimmäisen Suomen-startin jälkeen sanoin Karille, että tämä on yksi parhaista hevosista millä olen ikinä ajanut. Sitten tuli matalampi jakso, mutta nyt on mennyt pari kertaa taas hienosti, Koivunen hehkutti.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Be Spontaneous on poikkeuksellisen kookas ravuri. Ohjastaja-valmentaja heitti lonkalta voittajahaastattelussa orin säkäkorkeudeksi 171 senttimetriä.

– Niin hieno hevonen, että oksat pois. Tämän takaa pitää vähän arvailla kärryillä, mutta onneksi se hoitaa itse hommat, Koivunen nauroi.Keskiviikon vakuuttavin T65-voittaja oli jälleen kerran Wilhelm Nash, jonka lokakuun puolivälissä alkanut voittokulku ei näytä loppuvan ihan heti. Nyt tuli jo kuudes tikku peräjälkeen.

Tällä kertaa ruuna otti lähtölaukan, joka oli kuitenkin vain pieni hidaste. 4-vuotias nousukas haki voimalla paikkansa keulassa pian puolimatkan krouvin jälkeen ja oli lopussa ylivoimainen.

– Hevonen oli vähän liian täpinöissään lähtötouhuissa. En osannut pelätä laukkaa, kun tämän vaikein kohta on ollut kurveissa. Starttiväli oli pidempi, joten pannuun oli kertynyt painetta, vakio-ohjastaja Ari Moilanen selitti.

Moilasen mukaan Wilhelm Nash kuitenkin hoiti homman lopulta helposti.

– Kun päästiin keulaan, sitten tuntui, että kova peli pitää olla jos tästä ohi tulee. Hevonen meni niin kevyesti koko ajan, maaliin saakka. Tästä hevosesta voi odottaa mitä vain, varsinkin jos se saadaan ravaamaan kurvit kunnolla. Silläkin puolella on tapahtunut kevääseen verrattuna huimia askelia, kuski kiitteli Ville Mäkelän omistamaa ja valmentamaa ruunaa.

T65-voittajista Wilhelm Nashin lisäksi myös Leon Coger ja Golda Paris leikkasivat maalilinjan keulapaikalla juostuaan. Turopella puolestaan kiri yllätysvoittoon toisesta parista ulkoa ja Joyness oli paras 4. ulkoa.

Varsinkin jälkimmäisen loppuveto oli erinomainen.

– Hevonen on mennyt paljon eteenpäin ja muuttunut edukseen. Yrityspuolella on ollut ongelmia, mutta nyt se puoli näkyy parantuneen, ohjastaja Jukka Torvinen kommentoi.

Oikea Toto65-rivi

T65-1: 2 Wilhelm Nash

T65-2: 11 Turopella

T65-3: 5 Be Spontaneous

T65-4: 4 Leon Coger

T65-5: 2 Golda Paris

T65-6: 12 Joyness

Kuusi oikein tuloksille: 3052,70 euroa

Viisi oikein: 42,60 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt