Laura

Ravit

Suomalaisvedonlyöjät kurittavat Ruotsia kovalla kädellä: ”Vaikuttaa, että olemme taitavampia”

Julkaistu:

Suomalaisten pelimäärä ruotsalaisiin ravikohteisiin on ennätyskorkealla, mutta niin ovat voitotkin.
Suomalaistotoajat juhlivat viime lauantaina jälleen Ruotsin V75-pelissä, kun peräti kaksi reilusti päälle 300 000 euron voittoa lunastettiin sinivalkoisiin taskuihin.

Kyseessä on kuitenkin vain jäävuoren huippu, sanoo Fintoton kehitysjohtaja Reijo Anttila.

– Suomalaisille palautuu Ruotsin kohteista merkittävästi enemmän rahaa kuin puhtaasti laskennallisesti palautusprosenttien valossa pitäisi, Anttila paljastaa.

– Tulosten valossa voisi todeta, että keskivertototoaja Suomessa on siis taitavampi kuin kilpakumppaninsa Ruotsissa. Ainakin näiden Ruotsin kohteiden osalta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Anttila kuitenkin muistuttaa yhdestä tuloksiin erityisesti vaikuttavasta tekijästä.

– On hyvä muistaa, että Suomesta Ruotsiin pelaavat ovat suurelta osin jo edistyneempiä pelaajia. He ovat osaavampia ja aktiivisempia, joten vertailu Ruotsin mediaanipelaajaan on ehkä vähän epäreilu.

Ruotsi vetää peliä, Suomi ei

Kansainvälisen pelin osuus Fintoton kokonaispelistä on kohonnut 28 prosenttiin. Ruotsin osuus siitä on 26 prosenttia eli melkein koko potti.

Lokakuussa Ruotsin V75-peli ylitti ensimmäistä kertaa kuukauden kokonaisvaihdossaan kotimaisen ykköspelin T76:n.

Anttila myöntää, ettei ole optimaalista, että kotimaisten kohteiden pelivaihdot jäävät matalaksi. Hän huomauttaa kansainvälisen pelin menestyksen olevan silti hyvin positiivinen asia.

– Kansainvälisten kohteiden avulla olemme saaneet kokonaisvaihtokäyrämme nousuun, eikä sitä voi pitää huonona asiana.

– Tulevaisuus on luultavimmin aiempaakin kansainvälisempi. Muussakin urheilupelaamisessa tasokkaat kansainväliset kohteet kiinnostavat penkkiurheilijoita sekä pelaajia, ja sama lienee tilanne raviurheilun osalta.

Mikä Ruotsin kohteissa sitten kiinnostaa? Anttilan mukaan syyt ovat luonnolliset.

– Nykymaailmassa erikoispelien pottikoolla on valtava merkitys, ja kansainvälisissä pooleissa potit ovat kotimaisiin verrattuna suuria. Voittaminen kiinnostaa, ja mahdollisuus voittaa kerralla paljon tietysti vielä enemmän.

– Lisäksi Ruotsilla on tarjota tasaisen tasokkaita ja pelillisesti mielenkiintoisempia lähtöjä kohteiksi kuin meillä kotimaassa tällä hetkellä.

Ravipelien tulevaisuus on Fintoton käsissä enää joulukuun, kunnes se siirtyy uuden Veikkauksen huomaan. Ravipiireissä on huhuttu muutoksen tuovan mukanaan muun muassa uusia pelimuotoja ja saattavan vaikuttaa yhteistyöhön Ruotsin kanssa. Näihin asioihin Anttila ei ota kantaa.

– En halua vastata tuohon kysymykseen, sillä näiden asioiden osalta on vielä niin monta epävarmuustekijää. En voi antaa tarkkaa tietoa mitä tapahtuu, sillä en tiedä vielä itsekään varmaksi läheskään kaikkea.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt