Kari ”Hissu” Hietalahti haastaa toton ammattilaiset hyväntekeväisyyspelaajana: ”Taktiikka on laadittu”

Vermon TotoSM-karsinnassa nähdään jällen näyttelijä tienaamassa rahaa hyväntekeväisyyteen.

23.11.2016 13:19

Suosittu näyttelijä Kari Hietalahti haastaa keskiviikkona toton ammattilaiset Vermon TotoSM-karsinnassa.

Hietalahti paljastuu kokeneeksi totoajaksi, vaikka myöntääkin, että viime vuosina harrastus on jäänyt vähemmälle.

– Sedän kanssa kierrettiin aikoinaan paljon baareja seuraamassa raveja kun TOTOLINE tuli. Se oli sosiaalinen tapahtuma ja varsin hauskaa aikaa. Pelin kautta sitä tuli innostuttua niin paljon, että yhteen väliin tuli käytyä sitten aika paljon raveissa oikein paikan päällä, Hietalahti muistelee.

– KOM-teatterin kanssa maata kiertäessä ravi-ilta oli ajankuluna lähes enemmän sääntö kuin poikkeus.

Hietalahden mukaan harrastus väheni lopulta olosuhteiden pakosta, kun teatterikouluopiskelijan budjetti ei enää kestänyt totoharrastusta.

– Pikkuhiljaa se pelaaminen väheni, kun piti opiskeluaikoina vähän miettiä, mihin rahansa laittaa. Toto paljastui liian kalliiksi harrastukseksi.

Viittä vaille hevosenomistaja

Näyttelijän ravi-innostus meni yhdessä vaiheessa niin pitkälle, että mies oli jo sopinut hevosen ostosta. Luonto puuttui kuitenkin peliin, Eikä Hietalahdesta tullut hevosenomistajaa.

– Ostin osuuden syntymättömästä varsasta, joka ei sitten kuitenkaan koskaan syntynyt. Se saattoi olla taloudellisesti ajateltuna minun onni, mutta varmasti siinä jäi montaa kokemusta vaille.

Innokkaimpina toto-vuosinaan Hietalahti oli tuttu vieras Vermossa, joten keskiviikon kisapaikka on enemmän kuin tuttu. Vermoon liittyy myös tarina, joka sai totomiehen kovin masentuneeksi.

– Virtasen Jukka ja Ville ovat kovia totomiehiä, ja itse ei aina niin onnistuneena pelimiehenä tuli kärtettyä heiltä vihjeitä. Eihän se Jukka aina niin innokas ollut niitä jakamaan, mutta osasi kyllä kiusata lyötyä. Kerrankin Vermossa taskussa oli enää rahaa yhteen tuoppiin huonosti menneen peli-illan jälkeen. Leveä hymy naamalla ohi viilettäneen Jukan sanat ”Hyvät ravit, kaksikymppiä tuli”, sattui aika kovaa pelimiehen sisuskaluihin.

Ville ja Jukka Virtanen antoivat Kari Hietalahdelle toto-vinkkejä.

– Saattoihan se vain elvistellä, enkä tiedä, voittiko hän 20 markkaa vai 20 tuhatta markkaa. Itse epäilen jälkimmäistä. Jokatapauksessa fiilikset meni pitkäksi aikaa.

Hietalahti aikoo jatkaa SM-kisassa samalla taktiikalla, jonka hän on innokkaampina pelivuosinaan kokenut omakseen.

– Yritän keksiä jotain kivaa ohi suosikin ja rakentelen kaksareita kakkossuosikin kautta. Vaikeammat yhdistelmäpelit kuten troikka olisivat tietysti ammattilaisia vastaan mahdollisuus, mutta kisassahan saa pelata vain voittajaa, sijaa ja kaksaria.

Hyväntekeväisyyskohde erämiehen valinta

Näyttelijästä on kuoriutunut kova erä- ja kalamies, joten sieltä löytyy miehen hyväntekeväisyyskohdekin.

– Virho eli Virtavesien hoitoyhdistys ry tekee tärkeää työtä luonnonsuojelun eteen. Kalat ja niiden elämisen ja kutemisen helpottaminen, sekä luonnosta huolehtiminen ovat itselleni asioita joiden eteen kannattaa tehdä töitä.

– Virhon jäsenyys ei ole kuin kympin, mutta silläkin rahalla saa paljon aikaan. Minun totomenestyksen varaan laskeminen voi olla riskaabelia, mutta toivottavasti joku huomaa Virhon työn tätä kautta ja avaa kukkaron nyörejään edes vähän, Hietalahti toivoo.

Edellisessä Vermon TotoSM-karsinnassa hyväntekeväisyyspelaajana mitteli Jussi Vatanen, jonka ravihistoriasta voit lukea tästä linkistä.

Vatanen onnistui mainiosti ja totosi Hope ry:lle 385 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?