Laura

Ravit

Ohjastaja lipsautti tehneensä tototilin omalla hevosellaan – Hippos vaatii selvityksen

Julkaistu:

Reijo Tauriainen sanoi Forssan ravien voittajahaastattelussa sunnuntaina pelanneensa voittanutta ajokkiaan totossa. Säännöt kieltävät totopelin ohjastajilta lähdöissä, joihin he ottavat osaa.
Forssan sunnuntaisten ravien puheenaiheeksi nousi kuudennen lähdön voittajahevonen Thelma Zet ja sen ohjastaja-valmentaja-omistaja Reijo Tauriainen. Tauriainen iloitsi voitonhuumassa haastattelijan mikrofoniin luottamuksen oman hevosen yllätysvoittoon olleen niin kova, että hän sijoitti sata euroa hevosen voittajapeliin totossa.

100 euron sijoitus olisi poikinut 9,53 -kertoimella voittanutta hevosta pelanneelle Tauriaiselle 953 euron lunastuksen, hevosen saavuttaman 1000 euron ykköspalkinnon lisäksi. Ravikilpailusääntöjen mukaan pelaaminen on kuitenkin ohjastajalta yksiselitteisesti kiellettyä lähtöön, jossa hän on itse mukana. Ja riippumatta siitä, kohdistuuko peli omaan hevoseen.

Maanantaina IS Ravien tavoittama Tauriainen kiisti tapahtumien kulun olleen, kuten hän voittajahaastattelussa edellisenä iltana oli todennut.

– Siinä tuli pieni väärinkäsitys. Vaimo sijoitti viisikymppiä hevoseen ja huikkasi minulle radalle mennessäni, että nyt on rahaa kiinni. Itse en pelannut, mutta voitonhuumassa lipsahti sellainen kommentti, Tauriainen selittää.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Lohjalainen tunnustaa myös, ettei tiennyt kyseisestä sääntöpykälästä. Hän on aina olettanut, että omaa hevosta saisi pelata halutessaan. Tauriainen painottaa nyt, ettei ole koskaan itse pelannut lähtöihin, joissa on ollut osallisena. Hän myös ihmettelee, mikäli tapaus poikii rangaistuksia jälkeenpäin.

– Enhän minä voi vahtia kaikkia perheenjäseniäni, etteivät he pelaa hevostamme.

– Hevosen taulua parempi kunto oli meillä tiedossa, eikä sitä mitenkään yritetty hyödyn saamiseksi pimittää. Kaikille kysyjille on oltu rehellisiä ja sanottu, että kunnossa se on.

Tauriainen selvisi kilpailupaikalla ilman rangaistusta. Siihen ravipäivän valvojalla on luonnollinen selitys.

– Tuomariston työpäivä on aika hektinen, emme ehdi seuraamaan ja kuuntelemaan voittajahaastatteluita tai muita kommentteja. Asia ei tullut tietoomme muutenkaan ravien aikana, joten siksi siihen ei reagoitu. Varmasti olisi reagoitu jollain tavalla, mikäli se olisi tullut tietoomme, ravien valvojana toiminut Tuomo Ylisaari kertoo.

Sääntövaliokunta haluaa selvityksen

Suomen Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskanen lupaa keskusjärjestöltä toimia.

– Suhtaudumme tällaiseen sääntörikkeeseen vakavasti. Asia on tuore ja tietoni vajavaiset, mutta pyydämme taatusti Tauriaiselta selvityksen, mistä on kyse, Niskanen vakuuttaa.

– Seuraava sääntövaliokunnan kokous on lähiaikoina ja käsittelemme tapauksen siellä. Tässä vaiheessa on mahdoton ennustaa, onko teko rangaistava ja kuinka ankaralla tavalla.

Ravikilpailusäännöt, momentti 65: Rajoituksia totopeliin

Kilpailu- ja tototoimihenkilöt eivät toimessa ollessaan saa kyseisissä raveissa osallistua totopeleihin.

Kilpailu- ja tototoimihenkilöt eivät toimessa ollessaan saa kyseisissä raveissa asiamiehen välityksellä tai asiamiehenä tehdä tai välittää totopelejä. Tämä kielto koskee asianomaisen toimessa ollessa myös ennakkoon kyseisiin raveihin tehtäviä totopelejä.

Kilpailu- ja tototoimihenkilöt eivät toimessa ollessaan saa myöskään osallistua kyseisten ravien totopeleihin kohdistuviin maksullisiin palveluihin. Kilpailu- ja tototoimihenkilöt eivät saa toimia siten, että luottamus heidän puolueettomuuteensa vaarantuisi.

Kilpailuun osallistuva ohjastaja ei saa osallistua totopeleihin siinä lähdössä, johon ottaa osaa.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt