Lempi

Ravit

Tällä lahjakkuudella on vaarana ajaa ylinopeutta

Julkaistu:

Toto76
Satakunta-ajon suosikki Caijus ravaa niin joutuisasti, että kuskikin hämääntyy.
Porin Toto76-finaaleissa jaetaan lauantaina suuria seteleitä. Lämminveristen legendaarisen St. Legerin ykköspalkinto on nostettu 37 500 euroon. Myös 4-vuotiaat suomenhevoset saavat vielä mahdollisuuden kasvattaa tuntuvasti kausiansioitaan. Satakunta-ajon sankari palkitaan 25 000 eurolla.

Koska SE-aikoja lähes pilkkanaan pitänyt ja Kriteriumin murskatyylillä voittanut Ellin Sisu on jo vetäytynyt talvitauolle, sen takana toiseksi kovimpia otteita näyttänyt Caijus starttaa Satakunta-ajossa suosikkina. Ori oli Kriteriumissa ja Pikkuprinssissä toinen Ellin Sisun jälkeen ja voitti tämän laukattua Pikkupelimanni-ajon keskikesällä.

Caijus on ravannut jo 56 400 euron ansiot. Ilman poikkeuksellisen lahjakasta Ellin Sisua sen voittosumma voisi olla 30 000 euroa suurempikin.

Valmentaja Mika Mäkelä ei kuitenkaan tällä asialla spekuloi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Olemme tyytyväisiä kakkosasemastakin. Ja jäähän talvitreeneihin haasteita, kun ajattelemme kilpailemista Ellin Sisua vastaan ensi kaudella, Mäkelä sanoo.

Varhaiskypsän Caijuksen hienot juoksut eivät ole yllättäneet valmentajaa.

– Se näytti jo varhain olevansa urheiluhevonen, jolle kaikki on ollut helppoa. Ari Moilanen sanoi opetuslähdön jälkeen, että oli hyvä, että annoin hänelle sitä varten sekuntikellon. Muuten hän olisi ajanut helpporavisella hevosella 35-vauhtia. Opetuslähdössä saa laskea maksimissaan 50-ajan, Mäkelä kertoo.

Karsintavoitto puoliteholla

Satakunta-ajossa ajettiin kaksi viikkoa sitten karsintalähdöt. Caijus voitti omansa selvästi 29,6-tuloksella. Toisen karsinnan tiukan kamppailun edukseen kääntäneen Arvon Herran aika oli 2,1 sekuntia kovempi.

Mäkelän mielestä hevosten aikoja ei kannata vertailla keskenään. Hänen suojatillaan ei ollut läheskään kaikki pelissä.

– Moilasen mukaan ori voitti karsintalähtönsä helposti, ja siltä se näytti radan sivuunkin. Uskoisin Caijuksenkin pystyvän Arvon Herran vauhteihin.

Vaikka kausi on ollut pitkä nuorille hevosille, Mäkelän suojatissa ei näy väsymisen merkkejä.

– Ori oli hyvin pirteä, kun ajoin sillä torstaina. Se on ollut muutenkin terve ja hyvällä mallilla.


Vaikka kaikki näyttää hyvältä ennen lauantain kilpailua, Mäkelä ei uskalla luvata varmaa menestystä. Lähtöpaikka 60 metrin takamatkalta aiheuttaa omat murheensa kokemattomien hevosten joukossa.

– Sieltä voi käydä kaikenlaista. Onneksi Caijus on ollut nopea ja aika varma kilpailija, jolla voi ohitella äkkiä. En lupaa voittoa, vaan laskeskelin, että neljän hevosen kesken se ratkotaan.

Mäkelä nimeää Caijuksen, Arvon Herran ja Merran Roihun ohella Satakunta-ajon mustaksi hevoseksi Jontikan, joka olisi voittanut karsintalähtönsä, jos matka olisi jatkunut hiukan pidempään.

– Toiset hevoset voivat parantaa ja toiset heikentää menoaan. Jontikka saattaa parantaa näistä vaikka eniten, Mäkelä epäilee.

Kävi niin tai näin, Caijuksen kausi päättyy Satakunta-ajoon.

– Vai pitäisikö sanoa seremonioissa, jos voitamme, että ajamme vielä pari valiodivisioonaa ennen taukoa. Sillä kommentilla saisi ainakin Hevostallin sekaisin. Ja ehkä toisen omistajankin, Mäkelä vitsailee.

Caijuksen omistavat Mika Mäkelä ja Timo Glumoff.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt