Senja

Ravit

Sai vaimolta kilpareissulle vessapaperia: Hevonen murskasi vastustajansa – ”Annettiinkohan sitä ilon vai surun puoleen?”

Julkaistu:

Toto76
Ylivoimavoiton juosseen hevosen valmentajan tarvitsi pyyhkiä kotimatkallaan korkeintaan ilonkyyneleitä.
Lappeenrantalaisen Tuomas Pölläsen valmentama ja osaomistama T.T. Avot ravasi Vermossa ravitermein taulunsa täyteen tikkuja, eli viidennen voiton putkeen. Edelliset voitot olivat tulleet itäisemmän Suomen pienemmistä lähdöistä, mutta Vermon ylivoimaisen esityksen jälkeen maan kaikki raviharrastajat tuntevat 6-vuotiaan T.T. Avotin nimen.

Pelaajat osasivat pelata T.T. Avotin suosikiksi. Hevosen valmentajaperheessä varauduttiin myös tappioon.

– Emäntä laittoi Serlaa matkaan. En tiedä, annettiinkohan sitä ilon vai surun puoleen, Pöllänen naureskeli voittajakehässä.

Pöllästen ja heidän ystäviensä omistama T.T. Avot aloitti kilpauransa vasta viime vuonna 5-vuotiaana, koska se kärsi nuorempana polviongelmista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-Omistajat oikein pakottivat minut olemaan ajamatta oriilla silloin, valmentaja huomautti.

Pölläsen mielestä hurjat vauhtivarat ovat T.T. Avotin valttikortti.

– Ori ottaa tosi hyvin vauhtia. Se on meneväinen hevonen, jota ei tarvitse ajaa piiskalla. Mitä kovemmin mennään, sitä paremmin T.T. Avot ravaa, Pöllänen sanoi.

Ohjastaja Henri Bollström on selvästi ihastunut T.T. Avotiin.

– Se on kehittynyt koko ajan. Oriilla on hirveät vauhdit ja hyvä jakso, ja sen ravi pelaa, Bollström ylisti.

Päälähdössä jättiyllätys

Lappeenrantaan menivät myös suomenhevosten päälähdön ykkösrahat. Pelihevosista Välähdys, Virijori ja Camri laukkasivat ja voittoon kiiruhti keulassa juossut superyllättäjä Nopan Vauhti.

Ismo Truhposen valmentaman ruunan voittajakerroin oli peräti 87,3 ja T76-peliprosentti vaivaiset 0,46. Suivikas kiri lähimmäksi, muttei ehtinyt vakavasti uhata Mika Forssin ajokkia.

– Olisin todennäköisesti ajanut Camrin takaa, ellei se olisi laukannut alussa. Koska Nopsan Vauhti oli niin vapautuneen ja terhakan tuntuinen, ajattelin kokeilla keulasta. Totta kai voitto oli minullekin yllätys, mutta lämmityksen jälkeen sanoin, etten enää yhtään ihmettele, miksi Nopsan Vauhti menee niin kovaa, Forss sanoi kesällä maagisen 20-rajan Mikkelin voittostartissa alittaneesta ruunasta.

Ajajaliigan kärkimies ohjasti Truhposen tallin lippulaivaa ensimmäisen kerran. Valmentaja ei ollut yhtä yllättynyt voitosta kuin kuski.

– Sanoin eilen yhdelle kaverille, että Nopsan Vauhti voittaa pystyyn. Se on tuntunut niin hyvältä, Truhponen julisti.

Tapio Perttunen avasi T76-kohteet voittamalla poikansa Antin kasvattamalla Antin Onnilla. Lahjakkaan 5-vuotiaan oriin omistaa nykyään orimattilalainen kimppa Talli Taivas Rajana.

Perttuset ovat nimenneet kasvattinsa perheenjäsentensä etunimien mukaan. Tapio Perttusen nimekkäin kasvatti on kolminkertainen ravikuningas Saran Salama. Yli 100 000 euron ansioihin ovat päässeet myös Tapsan Tahti ja Suvin Sälli.

– Eivät kaikki Antti-nimiset kasvattimme olleet hyviä 15-20 vuotta sitten, Tapio Perttunen mainitsi.

Antin Onnista valmentaja odottaa sen sijaan kovaa kilpahevosta. Sen kehitys on vielä kesken.

– Oriilla matka taittuu hyvällä tyylillä. Se on hyvin kehityskykyinen, ja odotan sen nousevan 2-3 vuoden päästä oikein hyväksi hevoseksi, valmentaja kehui.

Antin Onni oli ollut edellisessä juoksussaan pettymys. Se jäi Lahdessa suosikkina seitsemänneksi.

– Ori oli Lahdessa pikkuista vailla, mutta sen juoksukaan ei mennyt silloin takaa kovin hyvin. Antin Onni on vielä vähän varsamainen. Tänään juoksumme lähti sen sijaan mukavasti käyntiin, kun pääsimme keulaan.

Ykkösluokan tammoihin lukeutuvan Carmelan juoksu onnistui myös erinomaisesti takamatkalta, mutta silti se oli lopussa aseeton Antin Onnin lisättyä vauhtia tarpeen mukaan.

Tähtitamma elementissään

Huippuluokan lämminveritammojen Espoon Palkinto oli Twigs Voicin näytöstä. Vaikka Pekka Korven suojatti joutui uurastamaan alkumatkalla hartiavoimin keulapaikan eteen, se karkasi lopussa kepeästi kilpasiskoiltaan. Tauolta palannut Venice tykitti viimeiseltä sijalta komeasti kakkoseksi.

Twigs Voici oli jäänyt viikkoa aikaisemmin kahdeksanneksi Ruotsin Mestaruudessa.

– Sillä oli Ruotsissa takarivin lähtöpaikka, mistä se jäi kuolemanpaikalle. Tamma ei paljon puhaltanut sen startin jälkeen eikä se vain saanut silloin kunnolla itsestään irti. Tänään hevonen meni hyvän tuntuisesti, kun pääsi keulaan, Korpi sanoi.

Valmentaja paljasti, että vuoden yhdennentoista voittonsa ravanneen tamman kausi loppuu, kun pakkaset tulevat.

– Olen ihan tyytyväinen Twigs Voicin tähän kauteen, vaikka sille on tullut myös muutama huonompikin startti. Tamma on pysynyt terveenä ja päässyt kilpailemaan tasaisesti.


Vermossa nähtiin myös huippulahjakkaita 2-vuotiaita lämminverisiä. Niiden lähdön voiton vei odotetusti suosikki Nefertiti Frido, joka ei vielä neljän startin jälkeen tiedä, miltä tappio maistuu. Twist Of Fate oli yhtä odotetusti toinen.

– Päätin kokeilla kiihdytyksessä, jos pääsimme Twist Of Faten ohi keulaan, ja pääsimmekin sinne. Pekan (Korpi) hevosta olisi ollutkin vaikea lyödä ulkopuolelta, sillä se teki tosi kovan juoksun, ohjastaja Ari Moilanen kehui vastustajaansa.

Hän suitsutti myös poikkeuksellisen lahjakasta omaa ajokkiaan, joka tulee Markku Niemisen tallista.

– Nefertiti Frido tekee joka jalallaan töitä. Se ei ole etu- eikä takaveto, vaan neliveto! Moilanen kuvaili.

Oikea Toto76-rivi, Helsinki 22.10.

Toto76-1: 7 Antin Onni

Toto76-2: 5 Wilhelm Nash

Toto76-3: 1 T.T. Avot

Toto76-4: 2 Nefertiti Frido

Toto76-5: 6 Nopsan Vauhti

Toto76-6: 8 Elliot Boko

Toto76-7: 8 Twigs Voici

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2720,70 euroa. Kuusi oikein 8,50 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt