Menestysvalmentaja otti valmennukseensa aasin – ”Muut hevoset vähän ujostelevat”

Julkaistu:

AASI RAVITALLILLA
Tapio Mäki-Tulokkaan valmennustaidoista nauttii yllättävä eläin.
Moni ravifani hieraisi maanantaina silmiään, kun menestyneen ravivalmentajan Tapio Mäki-Tulokkaan Facebook-sivuille ilmestyi päivitys, jossa hän valmentaa aasia.

Toden totta. Vigo-aasi on siirtynyt tallin valmennukseen, mutta aivan luonnollisista syistä.

– Vigo on kummityttöni perheen pojalle hankittu harrasteaasi, mutta se on ollut niin vilkas, ettei poika ole oikein pystynyt sillä ajamaan. Otettiin se nyt meille hetkeksi oppiin, että poika pääsee sitten sen kanssa myöhemmin kunnolla harrastamaan, Mäki-Tulokas selittää.

– Mukavaa piristystähän Vigo tuo meidänkin arkeen.

Tallin uusi asukas ei ole ujostellut. Mäki-Tulokkaan tiluksilla oriit ovat sijoitettuna omaan talliinsa ja tulokas on ottanut oritallin päällikköyden vahvasti haltuunsa.

– Muut hevoset vähän ujostelevat Vigoa jo valmiiksi, kun se on valkoinen. Äänekkäät honkkaukset ovat taanneet, että isot ja korskeat oriit ovat olleet hiljaista poikaa, kun Vigo on pitänyt jöötä. En tiedä pitäisikö palkata se pysyvästi järjestysmieheksi, Mäki-Tulokas nauraa.

Tammelalainen Mäki-Tulokas kuuluu ravivalmennuksen huippuihin Suomessa. Päälle kahtakymmentä hevosta valmentava nelikymppinen on operoinut 2010-luvulla aika säännöllisesti peräti 30 voittoprosentilla ja viime vuonnakin talliin tuli 92 ykkössijaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt