Laura

Ravit

Kanadalaisravuri ylsi harvinaiseen saavutukseen – toinen hevonen piti ME-vauhtia

Julkaistu:

LEXINGTON
Lexingtonissa nähtiin värikäs ravi-ilta sunnuntaina. Marion Marauderista tuli Triple Crown -voittaja ja Always B Miki teki uskomatonta kärryurheiluhistoriaa.
Kanadalaisen Wellwood-Keelingin perheen Marion Marauder on historian yhdeksäs Triple Crown -voittaja.

Kolmevuotias ori voitti myöhään sunnuntai-iltana ajetun Kentucky Futurityn ja on näin ensimmäinen hevonen sitten vuoden 2006, joka on pystynyt ykköseksi siinä, The Hambletonianissa ja Yonkers Trotissa.

Amerikassa tätä kolmevuotiskisojen superkolmikkoa ja kaikkien niiden voittamista arvostetaan Triple Crownina lähes yli kaiken hevosurheilussa. Triple Crownia on tavoiteltu vuodesta 1955 lähtien.

Marion Marauderin voitot olivat siinä mielessä harvinaisia, että kaikki tulivat varsin pienellä marginaalilla. Kentucky Futurityn ja The Hambletonianin ori voitti maalikameran kuvassa ja Yonkers Trotissakin voittomarginaali oli vain päänmitta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Triple Crownin tavoittelu ei ollut omistajille halpaa huvia. Marion Marauderia ei oltu alunperin maksettu Kentucky Futurityyn, joten sen taustajoukot joutuivat pulittamaan lähes 50 000 dollarin sakkomaksun päästäkseen mukaan.

Sijoitus tuli kuitenkin moninkertaisena takaisin, sillä omistajat saivat sunnuntain voitosta yli 200 000 dollaria. Hevosen uran kokonaisansiot lähentelevät nyt kahta miljoonaa dollaria.

Historian nuorimpana ohjastajana Triple Crown -voittoon yltänyt Scott Zeron oli yllättynyt voittajahaastattelussa.

– Rehellisesti sanoen en ollut ennakkoon kovin optimistinen, koska meidän lähtöpaikka oli paikalla yksitoista. Saimme kuitenkin täydellistä vetoapua hyviltä hevosilta, ja se oli voiton avain, Zeron perusteli.

Always B Mikille käsittämätön ME-tulos

Lexintonissa tehtiin myös toisenlaista kärryurheiluhistoriaa, kun peitsari Always B Miki kiisi kovimman mailin lajin historiassa. Hevonen juoksi mailin kilometriaikaan 1,05,9 ja alitti ensimmäisenä 1.06 -rajan.

Tästä linkistä pääset katsomaan Youtube-videon juoksusta.

Ravihevosten absoluuttinen ME on 1.07,7, mutta peitsarit päihittävät ne nopeudessa. Suomessa ei kilpailla peitsarilähdöissä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt