Uljas

Ravit

Poni rauhoitti kuplassa elävän ravihevosen – pysäytti monsterina pidetyn suosikin

Julkaistu:

Toto76
Mikkelissä nähtiin sellainen ihme, että voittamattomana jo pidetty T. Rex jäi nuolemaan kavioitaan. Yllätysvoiton vei Regent Zet, joka on päästänyt ponin kuplansa sisälle.
Vuoden yhdettätoista voittoaan hakenut supersuosikki T. Rex ei ollut oma itsensä. Tosin se sai kovavauhtisessa kilpailussa niin vaikean juoksun, että olisi voinut kokea yllätystappion huippuvireisenäkin.

Kesti pitkään, ennen kuin T. Rex pääsi edes toiselle radalle johtaneen Listas Rafikin kupeelle ja se väsähti lopulta kahdeksanneksi.

Suursuosikin epäonnistumisen käytti parhaiten hyväkseen taustalla tapahtumia tarkkailut Regent Zet. Se sai nautiskella Tommi Kylliäisen ajamana kirivaiheessa Amaretto Scoopin tarjoamasta hyvästä vetoavusta ja kiskaisi maalisuoralla kevyesti tämän ohitse voittoon.

Kauhasen perheen omistama Regent Zet on taustajoukoilleen aina arvoitus kilpailuissa. Hyvänä päivänään se pystyy vaikka mihin, mutta välillä tulosta ei tule odotetusti.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Ruuna on sellainen murheenkryyni. Vaikka sen kunto ja terveys olisivat kohdallaan, koskaan ei tiedä, mitä sen päässä liikkuu. Hevosen henkinen lataus määrittelee, kuinka se menee starteissa, Minna Kauhanen kertoi.

Omistaja paljasti, että matkakaverina kulkeva poni on rauhoittanut Regent Zetiä.

– Se on läheisriippuvainen ja tarvitsee toisen hevosen kaverikseen. Regent Zet elää oman kuplansa sisällä, mutta se tykkää myös paijaamisesta. Tämä kausi on mennyt meiltä tosi hyvin, vaikka hutejakin on tullut.

Ansaittu voitto

Suosikit jäivät ilman menestystä myös suomenhevosten kovassa lähdössä. Välähdys laukkasi ja Köppinen ja Camri olivat kaukana parhaastaan.

Ansaittuun voittoon kiri jatkuvasti kovia otteita esittänyt, mutta ilman kärkisijoja jäänyt Virijori. Jorma Naumanen löysi suojatilleen sopivasti kiriväylän loppukaarteessa ja valjakko spurttasi vastustamattomasti ohi hurjan juoksun kolmannella radalla tehneen Suivikkaan.

– Juoksumme meni kuin elokuvissa. Virijori oli matkalla niin paineissaan toisten takana, että ajattelinkin sen olevan aika kärjessä, jos kiritila vain tulisi, Naumanen sanoi.

– Viimeksi mokasin itse, ja kiihdytys meni pitkäksi. Raviurheilu on sellaista, että välillä on huonompaa tuuria. Oli aika hyvä tunne ajaa tänään ohi kovista hevosista, Naumanen iloitsi.

Lord Ivar huippuvauhdissa

Kierros alkoi Lord Ivarin komealla soolojuoksulla. Vaikka mennään jo pitkälle syksyä, ruuna paineli kovan ajan 11,9a. Ari Moilasen ajokin kupeelta toiseksi sinnitellyt Midnight Hour sai myös juoksustaan kiitettävän arvosanan.

Lord Ivarin valmentaja Ilkka Hoffren oli ennen kilpailua hyvin toiveikas.

– Kun ruuna pääsi keulaan, luotin siihen kovasti. Se on tällä hetkellä tosi hyvä. Lord Ivar on kasvanut henkisellä puolella täysiin mittoihin ja tulee nykyään hyvin perille asti, Hoffren sanoi.

Hoffrenilla on 20 hevosen talli Lahden Jokimaalla. Hänen valmennustoimintansa on varsapainotteista.

Lahtelainen kouluttaa varsoja, joista suurin osaa lähtee myöhemmin muille maille eri treenareille luomaan kilpauriaan. Starttihevosia Hoffrenin valmennettavista on neljä.

Voitokas Polara teki jälleen kerran mahdottomasta mahdollisen. Ruuna kiri kaksi viikkoa sitten kesätauon jälkeisessä juoksussaan lämminverimäisesti 18,0-vauhtia ja taisteli Mikkelissä ykköseksi, vaikka sai lähes epäinhimillisen raskaan juoksun ulkoradoilla.

Tauolta tullut viime syksyn Kriterium-voittaja Tähen Toivomus oli myös hyvä, vaikkei päässyt tiukassa taistossa aivan ohi Polarasta.

– Pelkäsinkin ennen lähtöä, että jäämme roikkumaan ulos, koska Polara ei avaa niin rivakasti uloimmalta radalta kaikkien ulkopuolelta. Ajattelin kuitenkin, että voisimme päästä tuurilla kuolemanpaikalle, jos tauolta tulleella Tähen Toivomuksella ei haluta ajaa sieltä. Raskas reissu kyllä hirvitti. Ruuna oli väsynyt maalissa, mutta hienosti se jälleen taisteli, valmentaja Antti Tupamäki kehui.

Loistava oli myös alemmassa sarjassa juhlinut Upea Ursula. Ari Moilanen onnistui pitämään epävarman, mutta väsymättömän tamman ravilla ja se jyräsi johtavan rinnalta ylivoimavoittoon. Suosikki I.P. Riimi masentui Maarit Kauppisen omistaman Upea Ursulan käsittelyssä keulapaikalta totaalisesti.

Oikea Toto76-rivi, Mikkeli 8.10.

Toto76-1: 2 Lord Ivar

Toto76-2: 8 Polara

Toto76-3: 3 Little Donnie

Toto76-4: 8 Upea Ursula

Toto76-5: 9 Ranch Kelly

Toto76-6: 11 Regent Zet

Toto76-7: 8 Virijori

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2509,00 euroa. Kuusi oikein 64,80 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt