Lempi

Ravit

Suomalaishevonen sittenkin USA:n miljoonalähtöön – ”Jos ei yritä, mitään ei saa”

Julkaistu:

MM-kisa
Suomesta löytyi yllättäen rohkea edustaja ravureiden MM-kilpailuun.
Victory Bonsain osallistuminen USA:ssa lokakuun 15. päivänä ajettavaan ravureiden MM-lähtöön tyssäsi viime viikolla useammasta syystä. Ilman suomalaisedustusta kilpailua ei kuitenkaan ravata. New Yorkiin lentää Tuomas Korvenojan tallin kirkkain tähti Jonesy.

– Kun rupesin suunnittelemaan Jonesyn jatko-ohjelmaa tämän kuun alussa SM-lähdön jälkeen, tällainen kisa tuli vastaan. Olin sen jälkeen yhteydessä promoottori Klaus Kochiin. Kun hän kysyi kiinnostustamme MM-lähtöön, päätöstä ei tarvinnut paljon pohtia. Kaikki sujui hyvin simppelisti, Korvenoja kertoo.

Vastus Yonkersin raviradalla on kova, mutta Korvenoja ei häpeile suojattinsa kanssa. Hänen mukaansa MM-kisa on täydellinen päätös oriin hyvin sujuneelle kaudelle.

– En ole innokas ajamaan sillä syksyllä Vermon Isokengissä tai kiertämään eri puolilla Toto76-lähtöjä. Jonesyn kaudelle tulee kiva lopetus, ja se saa reissun jälkeen levätä kunnolla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– MM-lähtö on mielenkiintoinen mittari hevosen hyvyydelle. Omistaja, valmentaja ja ohjastaja saavat sen lisäksi hyvää kokemusta. Jos ei yritä, mitään ei saa.

Lentäminen Atlantin yli ei myöskään huoleta valmentajaa.

– Jonesy lensi kerran Brad de Veluwen kanssa Ruotsista Pariisiin, ja molemmat hevoset matkustivat silloin oikein hyvin. Jonesy viihtyy joka paikassa, missä on vain ruokaa.

Valmentaja ei kiellä USA:han jäämistä

Amerikan suoraviivainen ajokulttuuri on Korvenojan mukaan omiaan Jonesylle, joka tunnetaan enemmän vahvuudesta kuin pätkänopeudesta. USA:n lähdöissä ei taktikoida, vaan niissä ajetaan kaasu pohjassa alusta loppuun.

– Tarvittaessa ori lähtee lujaa liikkeelle. Toivottavasti meillä olisi hyvä arpaonni, ja Jonesy pääsisi parhaille lähtöpaikoille radoille 1–4. Yonkersin rata on 800 metrin mittainen, mikä sopii erinomaisesti Jonesylle.


MM-lähdön voittaja kuittaa huiman 500 000 dollarin, eli lähes 450 000 euron palkinnon. Kilpailun kokonaispalkintosumma on miljoona dollaria.

Vaikka Korvenojan ja Matti Kallion omistama Jonesy ei sijoittuisi rahapalkinnoille, taustajoukot eivät joudu reissussa maksumiehiksi.

– Kilpailussa on tietty takaus, mikäli hevonen ei sijoitu palkinnoille. Tuo summa kattaa matkakulut, Korvenoja sanoo.

Jos Jonesy pärjää MM-lähdössä, voiko se jäädä kilpailemaan rapakon taakse?

– Hmm. Mielenkiintoinen kysymys. En voi sitä ainakaan ehdottomasti kieltää, Korvenoja vastaa.

Jonesyn MM-matkasta kertoi ensimmäisenä Hevosurheilu.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt