Anja, Anita

Ravit

Tällä oriilla pyörii vain yksi asia mielessä

Julkaistu:

Toto76
Viime vuoden juoksuistaan puolet voittaneen länsirannikon lahjakkuuden tämä kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Valmentaja paljastaa syyn.
Jyrki Filatoff on ollut ihmeissään valmentamansa Merran Emilin kanssa tänä vuonna. Jo varsalähdöissä huippulahjakkaita otteita väläytellyt ori ei ole vastannut odotuksia.

Hevosen sijoitukset ovat heitelleet laidasta laitaan. Voittoja se on saavuttanut vain kaksi, mikä on selvästi vähemmän kuin aikaisemmilla kausilla.

Filatoff sanoo, että hänen suojattinsa luonne on muuttunut. Vaikkei se ole saanut tammahevosista vasta kuin tuoksut, ne ovat vallanneet sen mielikuvituksen. Siitoksessa Paraisten oritta ei ole käytetty.

– Merran Emil on ollut tänä vuonna kauhean miesmäinen. Vaikkei oriilla ole astutettu tammoja, sillä on pyörinyt vain yksi asia mielessä - ihan kuten valmentajallakin, Filatoff veistelee.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ajatusten harhailut ovat näkyneet vaihtelevina suorituksina.

– Esimerkiksi Porin kesäkuisessa voittostartissa tuntui, että ori olisi mennyt ihan mitä vain, mutta sen jälkeen menestystä ei ole tullut. Sen esitykset ovat olleet yhtä vuoristorataa, Filatoff päivittelee.

Pirteä harjoituksissa

Merran Emil tulee Forssan Toto76-lähtöön kuukauden tauolta. Ennen paussia sen juoksut menivät mönkään. Valmentaja paljastaa, että hevonen oli viime kilpailussaan myös kipeä.

– Merran Emilille nousi lämpöä Vermon startin jälkeen. Siinä kävi jokin virus, tai mikä sitten olikaan.

Tavallista pidempi kilpailuväli ei huoleta Filatoffia.

– Merran Emilillä on ajettu tauon aikana pari hiittiä ja se on ollut niissä oikein pirteä. Paussit eivät ole yleensä tupanneet näkymään sen otteissa, Filatoff sanoo.

Merran Emil pääsee Forssassa matkaan unelma-asemista ykkösradalta. Valmentajan ja ohjastaja Seppo Markkulan taktiikkaa ei tarvitse arvuutella.

– Oriilla pyritään lähdössä keulaan ja pitämään se mahdollisimman pitkään. Se on kärkipaikalta luokkaa parempi kuin toisten takaa, vaikken ole halunnut koskaan uskoa sitä.

Filatoffilla on vielä monta kautta aikaa varmistaa kantansa ennen kuin 8-vuotiaan Merran Emilin kilpailuoikeus päättyy.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt