Toni, Anton

Ravit

Kuka mokasi pahasti? Huippuhevonen hävisi hämärästi 43 000 euron arvoisen kilpailun osallistujalistalta

Julkaistu:

Toto65-ravit
Omistaja kertoo, että häneltä menee vuosi toipua käsittämättömästä virheestä, jonka aiheuttaja on hämärän peitossa.
Suomen parhaisiin nuoriin tammoihin lukeutuvan Blackenedin piti juosta tällä viikolla aivan toisissa maisemissa kuin Vermon keskiviikkoraveissa. Omistaja Ville Mäkelä oli tähdännyt elämänsä hevosella jo pitkään 4-vuotiaiden Villinmiehen Tammakilpaan, joka on ollut voitokkaan tamman uran päätähtäin tähän asti.

Blackenediä ei kuitenkaan merkillisten vaiheiden jälkeen nähdä Lappeenrannan suurkilpailun karsintalähdöissä, jotka ajetaan tiistai-iltana.

Mitä ihmettä tapahtui? kyselevät asianomaiset ja ulkopuolisetkin.

Mäkelä syyttää hässäkästä Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmän toimintavirhettä, jonka seurauksena Blackenedin nimi olisi virheellisesti kadonnut karsintoihin ilmoitettujen hevosten joukosta. Lappeenrannan ravien lähtölistat koottiin viime viikon keskiviikkona.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Hippoksen kanta taas on, että Mäkelä on itse aiheuttanut tapahtuneen virheen.

– Poistin käyttäjätunnuksillani Hepan kautta yhden toisen samoihin raveihin ilmoittamani hevosen. Sen nimi hävisi listoilta saman tien, mutta Blackened jäi sinne, kun poistuin Hepasta, Mäkelä vakuuttaa.

Kun viralliset lähtölistat ilmestyivät myöhemmin, Blackenedin nimeä ei niistä löytynyt.

– Hippoksen mukaan Blackened oli hävinnyt ilmoitettujen joukosta tuolla samalla istunnollani 30 sekunnin aikana, mutta minulla ei ollut siitä silloin mitään käsitystä. Minun tekemisistäni tämä ei johtunut, Mäkelä sanoo.

Epäilee järjestelmähäiriötä

Mäkelä epäilee, että Hepassa olisi ollut järjestelmähäiriö.

– Hippoksesta minulle sanottiin, että heidän järjestelmänsä on virheetön. En tiedä, selviääkö tämä asia koskaan, mutta kovasti ihmiset ovat kyselleet ja penkoneet tätä, Mäkelä kertoo.

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut Hevosurheilu haastatteli Suomen Hippoksen IT-suunnittelijaa Jani Saarista. Lehti kirjoittaa Saarisen sanoneen, ettei teknisen virheen mahdollisuutta ole.

Mäkelä ei niele purematta Saarisen väitettä.

– Ilmoittautumisjärjestelmä on sellainen, ettei hevosta voi poistaa vahingossa. Järjestelmä kysyy, haluaako käyttäjä varmasti poistaa hevosen ilmoittautumisen. Ei näitä vahingossa tapahdu.

– Sitä paitsi kuulin sellaisenkin tapauksen, että erään valmentajan hevonen oli jäänyt Hepan kautta tehdyn poiston jälkeen lähtölistalle, vaikka hän oli saanut Hippoksesta sähköpostiinsa vahvistuksen tekemästään poistosta.

Pyörii jatkuvasti päässä

Viime viikon tapahtumat harmittavat Mäkelää edelleen kovasti. Hän sanoo, että asia pyörii hänen päässään joka päivä.

– Toipumiseen menee vuosi, hän arvelee.

–  Blackenediä ei ollut maksettu mukaan Krieriumiin, Derbyyn ja Suur-Hollola -ajoon. Tämän takia Villinmiehen Tammakilpa olisi ollut sen koko uran tärkein kilpailu, ellei se kehity vanhempana ykköstason hevosten joukkoon. Ainakin tamman tähänastisen uran päätavoite Lappeenrannan kilpailu on meille ollut.


Vermosta lohtua

Mäkelä kokosi ilmoittautumishässäkän jälkeisenä päivänä itsensä ja ilmoitti Blackenedin tämän viikon Toto65-lähtöön Vermoon. Vermossa ykköspalkinto on 2 000 euroa. Villinmiehen Tammakilvan finaalissa sillä olisi ollut mahdollisuus otella peräti 43 750 euron pääpotista.

Vaikka Blackenedin kaksi viime sijoitusta eivät paljon lupaa, valmentaja on keskiviikkona toiveikas. Hän kehuu hevostaan nousuvireiseksi.

– Tamma laukkasi toissa kerralla Tampereella, koska sen takajalassa oli lihasongelma. Vaiva saatiin hoidettua kuntoon viime kilpailuun, ja hevonen oli siinä hyvä heikosta sijoituksestaan huolimatta. Lähdössä lönköteltiin välikierros niin hiljaa, ettei takaa ollut mahdollisuutta pärjätä. Hyvin Blackened kuitenkin maaliin kiri.

– Hevosellani on keskiviikkona pitkästä aikaa hyvä lähtöpaikka. En silti tiedä, pääseekö se keulaan, vai minkälainen juoksusta tulee. Joka tapauksessa Blackened yksi niistä hevosista, jotka pystyvät Vermon lähdön voittamaan, Mäkelä uskoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt