Uljas

Ravit

Suomen ennätys suuressa vaarassa T76-finaaleissa – ”En meinaa pystyä kuvailemaan kuinka hyvältä hevonen tuntuu”

Julkaistu:

Pauli Raivion tallin Ellin Sisu voi murskata tänään Suomen ennätyksen, jos ilmojen haltija sallii.
Suomenhevosten Oulu Expressin finaalissa on lauantaina vain yksi ennakkosuosikki. Pauli Raivion valmentama Ellin Sisu on kaikkien huulilla.

Ellin Sisu sairasteli elokuun alkupuolella viikon verran. Silti se pystyi lataamaan pöytään viime viikolla ajetussa karsintalähdössä 4-vuotiaiden SE-ajan 25,2a/2100 metriä. Ennätys syntyi vaivattoman näköisesti ja treenarin itsensä ajamana. Oulussa kyytiin hyppää huippukuski Jorma Kontio.

Tuoreet tallitiedot kertovat Ellin Sisun vain petranneen harjoituksissa, joten hyvällä kelillä SE-aika olisi taas sen armoilla. Sateen vaara on sääennusteiden mukaan pieni.

– Viime viikon lauantaina ajettiin ensin reippaampi hiittiharjoitus ja sitten Nykäsen Jorma kävi hieromassa hevosen. Sen jälkeen tällä viikolla on vain herkistelty esimerkiksi rantavedessä kävelyttelemällä, valmentaja Raivio kertoo ja jatkaa:
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– En meinaa pystyä kuvailemaan kuinka hyvältä hevonen nyt tuntuu. Se on mennyt sairastelujen jälkeen ajetusta karsinnasta vielä pykälän eteenpäin. Ellin Sisu tuntuu taas samalta kuin ennen toukokuista leikkausta parhaimmillaan.

Vastustajien kannalta on pelottava ajatus, että Ellin Sisu vain parantaisi otteitaan. Jo viime suoritustensa perusteella ori on selvä suosikki 12 500 euron ykköspalkinnolla ajettavaan finaaliin.

Ellin Sisu juoksee lauantaina Oulun Äimäraution isännöimän Toto76-finaalikierroksen kolmannessa kohteessa.

Laatu korvaa määrän

Suomenhevosspesialisti Raivio on pienentänyt tallinsa hevosmäärää viime vuosina. Tällä hetkellä hän valmentaa yhdessä Ritva-vaimonsa kanssa yhdeksää hevosta. Jäähdyttelystä ei kuitenkaan ole kyse.

– Tämä on hyvä systeemi, kun ehditään hoitaa kaikki itse. Olen vähän sellainen pilkunviilaaja. Ja kun ikää tulee, välillä on haastavaa lähteä pimeään tuiskuun kilpailemaan 500 euron ykköspalkinnoista, hankasalmelainen perustelee.


Raivion hevoset ovat olleet jo pitkään tuttu näky ikäluokkalähtöjen voittajakehissä, mutta ravikuninkuus valmentajalta on vielä saavuttamatta. Tallin nuoret tähtioriit Ellin Sisu ja vuotta vanhempi Tähen Toivomus ovat hevosia, joilla 56-vuotias hevosmies todennäköisesti pääsee vielä tavoittelemaan unelmaansa.

Nelihenkisen kimppatallin omistama Ellin Sisu on Raiviolle erityisen tärkeä hevonen myös siksi, että hän on kasvattanut jo sen isän Visulin.

– Kun meillä kalustokin on aika pientä, kai se kertoo siitä, että jotain on tehty vuosien varrella oikein.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt