Ravit

Vanhalla hevosekspertillä välähti – neronleimaus johti rahakkaisiin palkintoihin

Julkaistu:

Ravit
Ammattilaiset ovat jo uskotelleet Jouni Miettiselle, että hänen henkiin herättämänsä ruuna on matkalla tähtiin.
Porilainen pitkän linjan ravivalmentaja Jouni Miettinen, 63, pähkäili kesällä, miksei hänen juhannuksen alla hankkimansa hevonen ala menestyä. 8-vuotias Iinan Maestro laukkaili solkenaan, eikä omistajien tili karttunut kilpailuissa.

Eräänä päivänä suomenhevosekspertillä välähti.

– Kun katselin Iinan Maestron olemusta laitumella, huusin, että tuo hevonen tarvitsee kaverin. Ruunan psyyke parantui roimasti, kun se sai seuraa ulkoiluun, Miettinen kertoo.

– Iinan Maestro ei ollut yksin varsinaisesti apaattinen, mutta se oli vain hissukseen. Kun ruuna sai tamman kaverikseen, se alkoi liikkua paljon enemmän ja hirnua kuin oriit. Hevoselle tuli selvästi puhtia lisää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime kisoista voittoja

Miettisen neroleimauksen jälkeen alkoi tapahtua myös radoilla. Iinan Maestro on pysynyt kiltisti askelillaan kolmessa viime kilpailussaan loppukesällä. Niistä ensimmäinen päättyi kakkossijaan, kun ohjastaja Harri Koivunen ajoi Miettisen mukaan loppusuoralla vain varman päälle lukuisten laukkastarttien jälkeen.

Kaksi viime kilpailuaan Iinan Meastro on voittanut upealla tyylillä Antti Teivaisen ohjastamana. Lauantaina Vermosta irronnut voitto tuli arvokkaassa Toto76-lähdöstä. Ykköspalkinto oli 5 000 euroa.

– Harri sanoi minulle jo ajamansa Jyväskylän kilpailun jälkeen, että nyt sinulla on uusi ykköstason hevonen. Aika sen näyttää, mutta hyvinhän tuo näkyy riittävän ainakin vielä näissä nykyisissä lähdöissään.

Aivan pelkästään mielialan muutoksista Iinan Maestron syttyminen ei ole johtunut. Miettinen kertoo, että ruuna on herkistynyt myös intervallityyppisestä valmennuksesta. Lisäksi hevonen on ravannut varmemmin sen jälkeen, kun valmentaja sai sen kengityksen balanssiin.

Iinan Maestron omistaja on Aikapojat Team, jossa on Miettisen lisäksi kaksi muuta osakasta. Valmentajan osuus hevosesta on puolet.

Urallaan 74 kertaa kilpaillut ja 35 200 euroa tienannut ruuna jahtaa tänään tiistai-iltana Tampereella kolmatta peräkkäistä voittoaan. Se on lähtönsä suuri suosikki.

Suomenhevoset joutuvat kilpailemaan ykkössarjoissa, kun niiden voittosumma ylittää 80 000 euron rajan. Miettisellä ja Iinan Maestrolla on siten vielä pitkä aika siihen, kun kaksikko pääsee tosissaan toteuttamaan Harri Koivusen povailemia unelmia, mutta oikealla tiellä Porissa ollaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt