Lempi

Ravit

Tuttu suomalaiskaksikko vei 215 000 euron jättipotin Ruotsissa – ”Uran hienoimpia voittoja”

Julkaistu:

Readly Express vei odotetusti Ruotsin Derbyn suuret setelit. Juhla oli monellakin tapaa sinivalkoinen.
Ruotsin Derbystä odotettiin Timo Nurmoksen valmentaman ja Jorman Kontion ohjastaman Readly Expressin näytöstä. Sellainen myös saatiin.

Kontio ohjasti suursuosikiksi voittajakertoimeen 1,35 pelatun nelivuotiaan johtoon 600 metriä juostuna. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Tiesin hevosen voittavan, kun se pääsi keulaan. Ainoa pelko oli enää, ettei se ole piilevästi sairas, Timo Nurmos kommentoi voittajakehässä.

– Kyllä minä silti hieman huusin loppukurvissa, kun se alkoi tehdä muihin eroa. Olo on uskomaton, mutta myös helpottunut. Suuren suosikin kanssa on monesti vain hävittävää.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmos on valmentanut urallaan lukemattomia huippuhevosia. Readly Express nousee hänen TOP-listallaan korkealle jo neljävuotiaana.

– Se on lähes täydellinen hevonen. Rauhallinen ja upea ajettava. Sille käy kaikki, ja nyt se osoitti, että osaa tarvittaessa avatakin kovaa. Tämä ei varmasti ollut viimeinen iso lähtö minkä se voittaa, mikäli terveyttä riittää.

– Yksi parhaista valmentamistani, Nurmos huomautti.


Derby-voitto oli Nurmoksen valmentajauran kolmas Ruotsissa. Elävän ohjastajalegendan Jorma Kontion uralle Derby-voitto oli toinen länsinaapurissa. Kontio nautti ykkösestä täysin siemauksin, vaikka voittamaan tottunut mies on ajanut lukuisia isoja voittoja ja yhteensäkin yli 10 000 ykköstä.

– Yksi urani suurimmista ja hienoimmista voitoista, Kontio myönsi.

– Sain ajaa parasta hevosta, ja kaikki meni hyvin. Voitto oli oikein helppo, vaikka kaverit lopussa lähestyivätkin. Meillä olisi ollut oljenkorsia jäljellä, mikäli niitä olisi tarvittu, Kontio muistutti.

Brave AB Bro Byggnads AB:n omistaman Readly Expressin ura käsittää nyt 14 kilpailua, joista se on ansainnut yli 600 000 euroa. Noin 215 000 euron arvoinen derbyvoitto irtosi tuloksella 12,6/2640 metriä sunnuntaina.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt