Auli, Aulikki

Ravit

Liedon miehellä rahakas Ruotsin reissu: "Ehkä Pohjolan paras"

Julkaistu:

Ravit
Ratu Royale palasi komeasti voittajaksi Uumajassa.
Suomalaishevoset olivat vahvasti edustettuna Uumajan perjantai-illan kolmevuotiaiden tammojen Breeders’ Crown -lähdössä. EE-tamma Ratu Royale osoittautui suomalaisista kovimmaksi, eivätkä Ruotsin edustajatkaan saaneet Liedon tammasta mitään otetta.

Nuori ohjastajalupaus Olli Koivunen suuntasi varsan ensimmäisellä takasuoralla pitävään johtoasemaan, ja Ratu Royale nappasi leikittelevän helposti 7 539 euron ykkösrahat tuloksella 14,3/2 140 metriä.

– Luulin pääseväni heti johtoon, mutta siinä lähti muillakin kovaa, ja päästiinkin vasta myöhemmin keulaan. Kaikki oli sen jälkeen pelottavan helppoa, ehkä liiankin. Olisi luullut, että saadaan kovempaakin vastusta, Olli Koivunen vastasi ratahaastattelijan ihailuihin.

Solvallan kolmevuotistammalähdön keväällä EE-tuloksella 11,0 voittanut kolmevuotias oli jäänyt kahdessa edellisstartissaan toiseksi ikäisiään tammoja vastaan, mutta Koivunen yltyi silti koviin ylisanoihin.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä on paras hevonen mitä saan ajaa. Se on ikäisissään tammoissa ainakin Suomen paras ja ehkä sitä jopa koko Pohjolassa, Koivunen antoi palaa.

Kovaa nousua huipulle tekevä parikymppinen Koivunen on ohjastanut tänä vuonna jo 78 ykkössijaa ja parantelee tällä hetkellä omaa kausiennätystään jokaisen ykkössijan myötä.

Muista suomalaisista Tammakriterium-voittaja Callela Eliza tsemppasi johtohevosen rinnalta kolmanneksi, toki paljon voittajalle hävinneenä.

Lietolaisen Vesa Santasen silmäterä Ratu Royale ehti viimeisen starttinsa jälkeen olla otsikoissa siksikin, että sen oli tarkoitus juosta tässä välissä kilpaa Ranskassa. Mysteeriksi jääneiden epäselvyyksien vuoksi hevonen katosi aikanaan niiltä lähtölistoilta.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt