Aune, Oona

Ravit

Purevatko jipot myös huippuhevosen tallikaveriin? ”Ei tarvitse enää sängyn alta kaivaa”

Julkaistu:

Toto76
Raviurheilu on välillä myös varustekikkailua. Derbyssä siihen turvautuu ainakin savolaisen huipputallin 4-vuotias.
Kaikki muistavat vielä hyvin, kuinka Venice yllätti suosikit heinäkuun alussa Lahden Suur-Hollola -ajossa. Voittoreseptinä oli kenkien riisuminen ja ohjastaja Mika Forssin sängyn alta löytyneet silmälaput.

Tamma innostui varustemuutoksista niin paljon, että piti kovat oriit koko matkan takanaan ja toi kuopiolaiselle omistajavalmentajalle Heikki Korhoselle 100 000 euron potin.

Kaksikko on lauantain Derbyssä mukana Callela Ladybossilla. Korhonen kertoo, että tammalle ollaan Vermossa tekemässä samanlaisia jippoja kuin Venicelle Lahdessa. Siivittävätkö kokeilut tallikaverin ennätyssuureen 125 000 euron arvoiseen Derby-voittoon?

– Emme ole vielä 100-prosenttisesti päättäneet, mutta ajatuksena on ollut, että Callela Ladybossilta otetaan kengät pois ja sille laitetaan samanlaiset laput kuin Venicellä oli Suur-Hollola -ajossa, Korhonen kertoo.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Olemme hankkineet jo omat silmälaput, joten ei niitä tarvitse enää kuskin sängyn alta kaivaa, Korhonen nauraa.

Korhonen pitää kaikkien muiden valmentajien tavoin tämänvuotista Derbyä tasaisena. Voittajakandidaatteja on puoli tusinaa.

– Lähtö on hirveän mielenkiintoinen. On monta tekijää ja mahdollisuutta, kuinka se ajetaan, Korhonen spekuloi.

Taktiikka piilossa

Omistaja korostaa, että Callela Ladybossin vire on kohdallaan.

– Tulemme Vermoon valoisin mielin. Tammaa ei voi heittää pois niiden monien hevosten joukosta, joista voittaja löytyy. Pitää kuitenkin olla jo tyytyväinen sijoituksesta neljän joukossa.

Callela Ladyboss yllätti ikätoverinsa kesäkuun alussa ravatussa Kuopio Stakesissa. Silloin se paransi karsintalähdöstä menonaan tuntuvasti loppukilpailuun, kun siltä riisuttiin takakengät.

Tamma juoksi Kuopiossa keulapaikalla. Nopealla lähtijällä on siihen mahdollisuus myös Derbyssä, mutta Korhonen ei halua paljastaa taktiikkaa etukäteen.

– En voi sanoa sitä, vaan kuski sen lopulta päättää. Toivottavasti tamma vain lähtee ravilla. Hevonen laukkasi kesällä Vieremällä, koska kengitys ei ollut optimaalinen. Callela Ladyboss kopsi polviinsa ja oli silloin myös turhan innokas, Korhonen muistelee.

Tähtihevonen taas iskussa

Korhosella on Derby-raveissa myös kaksi muuta kovaa rautaa tulessa. Venice jahtaa SM-titteliä takarivin lähtöpaikalta, jonka valmentaja näkee isona miinuksena riuskalle avaajalle.

– Kun tamman kevään ongelmat saatiin pois, se alkoi kesällä selvästi nostaa päätään. Kymppipaikka on vain tosi huono. Jos Vermon pyöreällä radalla joutuu juoksemaan kovin takana, tehtävä on mahdoton kovassa lähdössä. 11,5-ajan tamma varmasti pystyy menemään hyvällä kelillä.

Eniten Korhonen odottaa lauantaina Victory Bonsailta. Hän kertoo, ettei keväällä SE-ajan juossut hevonen ollut kesällä parhaimmillaan heikkojen veriarvojensa vuoksi. Se joutui tästä syystä jäämään pois Tukholman huippulähdöstä 2,5 viikkoa sitten.

Hevoselle syötettiin vitamiineja, ja se on Korhosen mielestä muuttunut kuurien jälkeen taas edukseen.

– Koska oriin rauta-arvot ovat nousseet, uskalsin ilmoittaa sen kilpailuihin. Victory Bonsai on taas näyttänyt ulospäin hyvältä.

– En uskalla luvata miltään hevoselta varmaa voittoa, mutta kyllä oriin pitäisi juoksun onnistuessa olla lähellä. Sitä pelaajien kannattaa ainakin pelata Vermon ravien hevosistamme, Korhonen vihjaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt