Auli, Aulikki

Ravit

Herrasmieskuski ohjastaa ilman piiskaa – uusi varusteviritys oli avain voittoon

Julkaistu:

Toto65-kierros
Timo Leivo tunnetaan paitsi tallinsa laadukkaasta kalustosta, myös hevosia kunnioittavasta ohjastustavastaan.
Muun muassa voitokkaan Jaqueline Mon Amin takaa tunnettava ohjastaja-valmentaja Timo Leivo teki täsmäiskun Kylmäkoskelta Vermoon kahdella hevosella keskiviikkona. Suomenhevosruuna Jori Pollean kanssa juoksu pilaantui laukkaan, mutta lämminverisen Baron de Riven kanssa tuli tyylikäs voitto.

Leivo on lisännyt suojattinsa kilpailuvarustukseen elokuussa silmälaput, mikä selvästi auttaa ruunaa keskittymään olennaiseen. Keskiviikon voittojuoksu oli 5-vuotiaan hevosen uran paras. Se liiteli kärkipaikalta vaivattomasti omille teilleen.

– Näkökenttä on hevosella nyt sen verran ahdas, ettei sen tarvitse keksiä mitään ylimääräisiä. Tänään ei tarvinnut kuin vähän päästää ja istua kyydissä, Leivo vahvisti.

Leivo ei käytä ohjastamissaan kilpailuissa poikkeuksellisesti lainkaan piiskaa. Hän myös muistaa palkita hevosensa maalissa lempeillä taputuksilla, vaikka kärkisijoja ei tulisikaan. Esiintymisestä voi moni kuski ottaa mallia.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Pekka Korven tallista ensiesiintymisensä tehnyt Kickflip oli Toto65-kierroksen yllättäjä. Moni odotti sen taipuvan keulasta, kun väkivahva pelisuosikki Buck Boko alkoi vaatia rinnalla vauhtia kirikierroksella. Jenkkiruuna vähät välitti uhitteluista ja kirmasi loppusuoralla vauhdikkaasti omille teilleen. Saman tason esityksillä ykköstiloja tulee vielä paljon lisää.

Ohjastaja Ari Moilanen oli 30-kertoimisen ajokkinsa suorituksesta yhtä ymmyrkäisenä kuin suurin osa pelaajista.

– Eihän tätä voinut millään tietää. En edes tiennyt, että ajan hevosta, Moilanen veisteli voittajahaastattelussa.

Vihtiläinen ei ehtinyt tarkentaa lausuntoaan, sillä Kickflipissä oli runsaasti virtaa vielä kilpailusuorituksen jälkeenkin ja se lähti viemään kuskiaan palkintojenjaosta uudelleen kohti kaviouraa.

Keskiviikon raviurheilullisen kohokohdan, ikäluokkalähtö Oulu Expressin karsinnan hoiti odotetusti T65-pelaajien pankki MAS Archie. Pekka Mäkelän suojatilla oli alla laukkaan pilaantunut juoksu, mutta nyt se oli jälleen varmana. Antti Teivainen ohjasti 3-vuotisikäluokan hallitsijaa ja kehui sen tuntuneen nyt erityisen herkältä kirivaiheessa.

Oikea Toto65-rivi:

T65–1: 3 Griminal Jack

T65–2: 10 Vuvuzela

T65–3: 3 Kickflip

T65–4: 1 Baron de Rive

T65–5: 7 Leemark's Debbie

T65–6: 4 MAS Archie

Kuusi oikein tuloksille: 2804 euroa

Viisi oikein: 69,20 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt