Lempi

Ravit

Ruotsalaislehti: Huippuvalmentajan tähtihevonen kärähti dopingista

Julkaistu:

Doping-käry
Kuuluisimpiin ruotsalaisvalmentajiin kuuluvan ja nykyään USA:ssa vaikuttavan Åke Svanstedtin kaksi hevosta on ruotsalaislähteiden mukaan antanut positiivisen doping-näytteen.
Ruotsalaislehti Expressenin mukaan toinen Åke Svanstedtin valmentamista kärähtäneistä hevosista on Resolve, joka sijoittui keväällä Tukholmassa ravatussa Elitloppetissa toiseksi.

Lehti kertoo, että Resolve antoi doping-testissä kortisonia sisältäneen a-näytteen sen jälkeen, kun oli tämän kuun alussa voittanut USA:n pääradalla Meadowlandsissa ajetun suurkilpailun. Resolve tienasi voitostaan noin 100 000 euroa.

Expressenin tavoittama huippuvalmentaja oli haastattelussa lyhytsanainen.

– En tiedä asiasta mitään, vuonna 2013 USA:n markkinoille siirtynyt Svanstedt kommentoi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Mikäli b-näyte on myös positiivinen, Resolve todennäköisesti menettää Meadowlandsin kilpailussa ravaamansa palkintorahat. Resolven ruotsalainen omistaja Hans Enggren kertoi myös olevansa tietämätön hevosensa kärähtämisestä. Svanstedtia uhkaa sakko.

Hevosten b-näytteiden pitää olla myös positiivisia, ennen kuin lopulliset sanktiot voidaan määrätä. Resolven b-näyte on Expressenin mukaan analysoitavana eri laboratoriossa kuin a-näyte.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt