Anja, Anita

Ravit

Suurlupaus koki valtavan takaiskun – vuoden pääkilpailu jää väliin

Julkaistu:

Ravit
Kavala sairastuminen tuhosi haaveet 37 500 euron arvoisen ravilähdön voitosta.
Tähen Toivomusta juhlittiin viime syksynä 4-vuotiaiden suomenhevosten Kriteriumin suvereenina sankarina. Kaikki merkit viittasivat viime kuun loppuun asti siihen, että myös 5-vuotiaiden arvokkain lähtö, Derby, olisi Pauli Raivion suojatin heiniä.

Salakavalasti hankasalmelaisen Raivion talliin hiipinyt pöpö vesitti kuitenkin uudet juhlat. Valmentaja joutui perumaan tähtiravurinsa osallistumisen torstaina Jyväskylässä ajettavista Derby-karsinnoista.

Raivion hevoset alkoivat sairastella kaksi viikkoa sitten Turun Kuninkuusravien alla. Tähen Toivomus joutui jäämään suursuosikkina pois siellä ravatusta Pikkukunkusta.

– Tähen Toivomukselle kuume nousi kuninkuusravilauantain vastaisena yönä. Se on ollut sen jälkeen myös räkäinen, ja sen jalat ovat turpoilleet, Raivio kertoo.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmentaja ehti ajaa hevosellaan muutaman harjoituksen alkuviikolla ja toivoi pääsevänsä mukaan Derbyyn. Hän sai kuitenkin tiistaina ikäviä uutisia klinikalta: Tähen Toivomuksen veriarvot eivät olleet vielä tarpeeksi hyvät ja sen hengitysteissä oli limaa. Poisjäänti Derby-karsinnoista oli ainoa vaihtoehto.

– Näin hyvän hevosen uraa ei voi riskeerata ajamalla sillä kilpaa, mikäli kaikki ei ole kunnossa, Raivio painottaa.

Tähen Toivomus ansaitsi viime vuonna Kriteriumista 38 000 euroa. Derbyn ykköspalkinto on 500 euroa pienempi.

Raivio kertoo, että tauti on tarttunut myös hänen tallinsa toiseen tähtiravuriin, vuotta nuorempaan Ellin Sisuun. Se pääsi kilpailemaan vielä ennen sairastumistaan Turun Kuninkuusraveissa ravatussa Pikkuprinssissä, jonka voitti murskatyyliin. Ellin Sisua pidetään jopa Tähen Toivomusta lahjakkaampana hevosena.

Koska Kriterium-karsintoihin on aikaa vielä kuusi viikkoa, Ellin Sisun pitäisi ehtiä tervehtyä kauden pääkilpailuunsa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt