Heikki, Henna

Ravit

Ravikuningas hermostui kohtalokkaalle laukalle – tässäkö syy?

Julkaistu:

Kuninkuuskilpailu
Lähtöauton kuljettaja sai moitteita Turun Kuninkuusraveissa.
Lähtöauton tapa kiihdyttää sai kuninkuusraveissa kritiikkiä sen jälkeen, kun hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku laukkasi dramaattisesti lähtöön mailin osamatkalla. Ohjastaja Jorma Kontion mukaan hevonen hermostui laukalle, koska lähtöauto ei kiihdyttänyt riittävän rivakasti alta pois.

Kontion mukaan lähtöauton kiihdytysvauhtia on ollut hankala arvioida viikonlopun aikana.

– Se on ollut epätasaista. Eilen auto karkasi alta pois ja kiihdytti vähän liiankin lujaa, mutta tänään taas liian hiljaa. Lähtöauto ei meinannut lähteä liikkeelle oikeaan aikaan ja sitten se meni ensi alkuun ihan kävelyvauhtia, Kontio harmitteli.

Jokivarren Kunkku eteni lähtöauton puomin taakse ajoissa ja hermoili kielletylle askellajille, kun auto kiihdytti turhan hiljaa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Kunkku on suustaan vähän arka, eikä sitä kestää ottaa kauheasti kiinni. Kerran Oulussa kävi samanlainen homma. Kun se menee ajoissa puomin taakse, hevonen alkaa hätäillä ja vaihtaa sitten laukalle.

Hylkäys pitkästä laukasta tietää sitä, että hallitseva ravikuningas on ulkona kokonaiskilpailusta. Jokivarren Kunkku osallistuu sunnuntain 3100 metrille ja kiihdyttää radalta kahdeksan.

– Hevonen oli tosi hyväntuntuinen ja kaikki on kunnossa sen puolesta. Laukka oli harmillinen juttu, mutta lähdetään yrittämään pitkälle matkalle, Kontio sanoi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt