Lempi

Ravit

Suomalaishevonen juoksi ME-tuloksen!

Julkaistu:

Kuninkuusravien yleisö sai heti alkuun nähdä maailmanennätyksen ja iloiset voittolaulut.

Turun Kuninkuusravit polkaistiin käyntiin veret seisauttavalla suorituksella, joka huipentui uuteen maailmanennätykseen ja iloisiin voittajaseremonioihin. Baletin Salama ravasi montén eli raviratsastuksen SM-lähdössä ylivoimavoiton, jota harvemmin nykyraviurheilussa nähdään.

Valmentaja Marianne Juutilainen oli jo etukäteen selvittänyt, mikä on montén kylmäverihevosten maailmanennätys. Hän tiedusteli Norjasta maailmanennätyslukemat ja ratsastaja Jenni Koskelan tehtävä oli sen jälkeen selvä: ME:n kimppuun!

Ja sen Baletin Salama riisti omiin nimiinsä häkellyttävän ylivoimaisella suorituksella. Koskela antoi ratsastettavansa mennä kovaa ja muut jäivät ainakin sadan metrin päähän. Soolojuoksu huipentui uuteen maailmanennätykseen 22,6/2160.

Baletin Salama olisi mennyt vielä kovempaakin, mutta juttelin hevoselle ja pidin vähän kiinni koko ajan. Mahdottoman hieno hevonen ja upeaa voittaa monten Suomen mestaruus kolmena vuonna peräkkäin, triplamestaruuden ratsastanut Jenni Koskela hehkutti.

”Olin talon takana piilossa”

Valmentaja Marianne Juutilainen ei uskaltanut jännitykseltään katsoa koko lähtöä, mutta kisan jälkeen nainen otti yleisönsä hienosti. Lauluharrastusta on selvästi taustalla, sillä Juutilainen lauloi noin 20 000-päisen kuninkuusraviyleisön edessä Janis Joplinin kappaleen Mercedes Benz.

Baletin Salamalla oli myös värikäs fanijoukko mukana voittoa ja maailmanennätystä juhlimassa.

Olin talon takana piilossa, koska pelottaa katsoa lähtöjä. Kuulin vasta sitten, että Baletin Salama oli tehnyt maailmanennätyksen.

Baletin Salama tunnetaan kuumaluontoisena hevosena, jolle nimenomaan raviratsastus tuntuu sopivan erityisen hyvin. Juutilaisen tallissa Kuopiossa se on vaikuttanut puolisen vuotta.

Olin seurannut hevosta jo monta vuotta ja viime talvena tuli mahdollisuus ostaa hevosesta puolet. Sitä asiaa ei tarvinnut kahta kertaa kysyä, Juutilainen myhäili.

Kaukana voittajan takana kakkoseksi nousi Hilkkerman. Baletin Salama tienasi Suomen Mestaruus-voitosta 5000 euroa.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›