Kuningatarkisan osallistujahevosten ranking: Saaga S kisaan ennakkosuosikkina

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
IS Ravit analysoi ja rankkasi kuningatarkilpailun osallistujat.
Suosikki

Saaga S

Ikä: 10
Ennätykset: 20,6a, 23,2
Voittosumma: 255 560 euroa
Omistaja: Ilkka Pyysalo, Taipalsaari
Kasvattaja: Susanna, Juha ja Juhani Keskimaunu
Valmentaja: Ilkka Pyysalo
Ohjastaja: Matti Nisonen
Hoitaja: Milla Pyysalo

Esittely:

Hallitseva ravikuningatar on ollut tänä kesänä vielä edellisvuosiakin varmempi suoritustasossaan. Aiempien vuosien kiimaongelmat ovat pysyneet nyt paremmin hallinnassa. Sai parhaat mahdolliset lähtöpaikat ja alustavasti tuntuu, että vain haaveri tai sairaus voi viedä toisen peräkkäisen seppeleen.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Voitti Joensuussa kaikki matkat, johtavan rinnalta! Kaikki käy, eikä katso juoksupaikkaakaan. Normaalioloissa voittaa kaikki matkat tänäkin vuonna ja on suvereeni ravikuningatar jälleen.

Valmentajan kommentti:

Mikkelin startin jälkeen Saaga S vähän yski, mutta nyt sunnuntain ajon perusteella kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa. Tamma on ollut hyvä ja hyvillä mielin lähdetään Turkuun. Toivotaan että hevonen menee ravia kaikki matkat ja jatkaa siinä vireessä, missä on ollut. Seppelettä pyritään puolustamaan, mutta se on nähty että ravikilpailuissa voi käydä mitä vaan. Jalat maassa. Turkuun on on täältä meiltä aika pitkä matka, se on oma juttunsa myös. Saaga S on sisukas menemään ja itseluottamus on hevosella nyt kohdallaan.

Kakkossuosikki

Huimariina

Ikä: 9
Ennätykset: 22,9a, 24,6
Voittosumma: 89 955 euroa
Omistaja: Ari Kuronen ja Anna-Liisa Lammi, Nokia
Kasvattaja: Jessica Vanne
Valmentaja: Johanna Sianoja
Ohjastaja: Ari Moilanen
Hoitaja: Juha Sianoja

Esittely:

Noussut avoimiin tammalähtöihin vasta tänä vuonna, mutta on heti yhtä selvä kakkossuosikki kuin Saaga S suosikki. Haastoi Saagaa Vermon kolmella tonnilla, mutta ohi ei ollut mitään asiaa ja vaikea uskoa, että osamatkavoittoa tulee Turussa, mutta mitalisijoja voisi tulla parikin.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

On aina ollut vahva. Saanut merkittävästi lisää nopeutta, mutta silti elementissään kilpailun pidemmillä matkoilla. Maililla paikkakin murheena ja siinä voi tulla takapakkia. Varmistunut, mutta voi se laukkakin tulla tiiviissä rypistyksessä. Ei ole koskaan herkän vaivaitumisensa vuoksi kilpaillut kovin tiuhaan ja kolme starttia kahteen päivään on luonnollisesti huolenaihe.

Valmentajan kommentti:

Hyvillä fiiliksillä ollaan hevosen kanssa ja mukava on lähteä, kun Huimariina on kunnossa. Ikinä ei ole ajettu kolmea lähtöä kahden päivän aikana, joten Turussa nähdään miten tamma asiaan suhtautuu. Huimariina on jaksava ja sillä on hyvä työmoraali, ne ovat sen vahvuudet tässäkin kisassa. Laukkaa tuo kilpailu ei kestä.

Sijat 3-6

Pörnä-Tyttö

Ikä: 7
Ennätykset: 22,8a, 24,7
Voittosumma: 73 002 euroa
Omistaja: Petri Laine, Orivesi
Kasvattaja: Tuija Setälä
Valmentaja: Petri Laine
Ohjastaja: Hannu Torvinen
Hoitaja: Ida Laine

Esittely:

Joukon kuopus on ollut tammaksi harvinaisen varma suorittaja. Hyvin todennäköisesti tulevaisuuden kuningatar-ainesta, mutta aika siihen ei ole vielä nyt. Hyvät lähtöpaikat avittavat ja taistelee mitalisijasta kokonaiskisassakin, mikäli kestävyys riittää päätösmatkalla. Nuorella tammalla ajatellaan varmasti yksittäistä kisaa pidemmälle ja ajellaan säästeliäästi alkumatkat.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Nopeusominaisuudet ovat vielä toistaiseksi paremmat kuin kestävyyspuoli. On kuitenkin suoriutunut pitkilläkin matkoilla hyvin, kun vain on saanut nätin juoksun. Päätösmatka on toki kovempi suorite nyt kun alla on kaksi matkaa. IS Ravien yllätysnimi mitalitaistoon.

Valmentajan kommentti:

Turun kuningatarkilpailuun on tähdätty viime vuodesta saakka tosissaan. Meillä ei ole suosikin paineita ja Turkuun lähdetään hyvällä fiiliksellä. Tavoite on saada ehjät juoksut ja suorittaa kisa onnistuneesti. Pörnä-Tyttö on varmistunut varsavuosista ja tuntuu, että se voisi suorittaa kaikki matkat tasaisesti. Kokematonhan tamma tähän kisaan on.

Martsa

Ikä: 10
Ennätykset: 22,9a, 24,9
Voittosumma: 96 295 euroa
Omistaja: Heikki Karjula, Ylivieska
Kasvattaja: Heikki Karjula
Valmentaja: Heikki Karjula
Ohjastaja: Heikki Karjula
Hoitaja: Heikki Karjula

Esittely:

Sitkeä pikkutamma on tottunut urallaan tekemään töitä, sillä se on kiertänyt starteissa kolmatta rataa luultavasti enenmmän kuin muut kuningatar-ehdokkaat yhteensä. Kauden kohokohta tähän mennessä oli Teivon kolmen tonnin voitto, jossa torjui lopussa niukasti Huimariinan.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Vauhti ei riitä parhaille ja on vaikeuksissa varsinkin maililla. Parantaa merkittävästi asemiaan päätösmatkalla, mutta kärkikolmikkoon saattaa olla siinä vaiheessa jo liikaa matkaa. Päätösmatkan mitalisija on kuitenkin jopa todennäköinen. Ohjastaja on myös tälle tasolle kokematon.

Valmentajan kommentti:

Kesän mittaan on ollut pieniä vaikeuksia, mutta nyt ollaan hyvillä mielin kun jännetupin tulehdus ja sen hoidosta tullut arkuus on voitettu. Martsa on nyt elämänsä kunnossa. Tamman vahvuus on sen jakso. 3100 metriä sopii. Hurjaa pätkänopeutta sillä ei ole.

Suvi Kevätön

Ikä: 8
Ennätykset: 23,5a, 25,5
Voittosumma: 41 140 euroa
Omistaja: Juhani Kruus, Sastamala
Kasvattaja: Matti Snellman
Valmentaja: Juhani Kruus
Ohjastaja: Risto Tupamäki
Hoitaja: Juhani Kruus

Esittely:

Edustaa nuorempaa kaartia ja starttaa pienimmällä voittosummalla. On kuitenkin osoittanut oivaa kehitystä varsinkin nopeusominaisuuksissa tänä kesänä ja on aina ollut sitkeä. IS Ravien jokerikortti jopa taisteluun sijoituksista kokonaiskisan viiden joukossa.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Omimmillaan pitkällä matkalla, mutta alla on yllättävän positiiviset esitykset mailitakin. Lähtöpaikat ovat avausmatkoille kurjat ja lievä laukkariski on pelkona. Tuskin yltää mitaleille millään matkalla, mutta kuten todettua suoritusvarmuus nostaa kokonaiskisassa sijoituksen korkealle.

Valmentajan kommentti:

Suvi Kevätön on vielä nuori hevonen ja sehän voi tällä tasolla kilpailla pitkään, jos vaan terveys säilyy. Nyt ollaan mukana ja tästä eteenpäin kaikki on voittoa. Tunnen ja tiedän Suvin kuitenkin enkä usko, että sen viimeinen pitäisi olla. Vahvuus on 3100 metriä ja heikkous huono lähtönopeus.

Hissun Virva

Ikä: 12
Ennätykset: 22,7a, 26,0
Voittosumma: 77 775 euroa
Omistaja: Juha Vidgrén ja Mikko Väisänen, Vieremä
Kasvattaja: Mikko Väisänen
Valmentaja: Mikko Väisänen
Ohjastaja: Tuomas Pakkanen
Hoitaja: Tiina Väisänen

Esittely:

Luokaltaan aivan tammaeliittiä, mutta loukkaantumiset ovat pätkineet uraa harmillisen paljon ja askel tähdeksi on jäänyt ottamatta. Kuuluu nykykunnossaankin silti tammojen parempaan puoliskoon ja kunto lienee vain nousussa säännöllisessä starttirytmissä.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Lähtöpaikka vie saumoja avausmatkalla ja pitkä matka taitaa muuten vain olla liian pitkä. Pystyy maililla namupaikalta hätyyttelemään mitalisijoja ja on siihen jopa kiinnostava pelihevonen. Jäänee kokonaiskilpailussa kuitenkin puolen välin paikkeille.

Valmentajan kommentti:

Hevosella on ollut loukkaantumisia enemmän kuin laki sallii. Hankosidettä, jännevammaa ja sellaista kaikkea ikävää. Toivottavasti Hissun Virva pystyy esiintymään sillä tasolla, jolla se nyt on. Hevonen on tehnyt hyviä juoksuja ja parantanut ennätyksiään, joten sitä taustaa vasten odotan ihan hyviä suorituksia. Tuo on sellainen viikonloppu, että kun sinne mennään, pitää olla valmis ajamaan kilpaa. Hissun Virva on hevonen, joka antaa kaikkensa muttei stressaa ylimääräisiä.

Sijat 7-9

Joivi

Ikä: 11
Ennätykset: 23,0a, 25,1
Voittosumma: 74 722 euroa
Omistaja: E.T. Louhelainen Oy ja Suvi Louhelainen, Loppi
Kasvattaja: Vuokko Salonen
Valmentaja: Suvi Louhelainen
Ohjastaja: Jorma Kontio
Hoitaja: Eero Louhelainen

Esittely:

Oli Joensuussa kokonaiskilpailun viides aika lailla maksimisuorituksella ja tavoittelee vastaavaa nytkin. On hieman hajuton ja mauton, mutta varsin luotettava työmyyrä, sekä lähellä elämänsä kuntoa.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Ei ole heikko millään matkalla, mutta ei vastaavasti kovin vahvakaan millään. Suhteessa muihin ehkä paras kolmella tonnilla. Sijoittuu varmuudellaan varmasti jonnekin keskiryhmään, mutta tuksin ottaa mitalisijaa miltään matkalta.

Valmentajan kommentti:

Viime vuosi oli hyppy tuntemattomaan, joten ehkä tänä vuonna osaa nauttia enemmän viikonlopusta. Toisaalta viime vuonna sen näki, miten vaativa tämä kilpailu on ja mitä se vaatii. Joivi on paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, mutta toisaalta tasokin on kovempi. Tamma on luotettava työmyyrä, joka tekee pääsääntöisesti hyvää jälkeä. Rattailla on iso vahvuus, kun saadaan Jomppe (Kontio) ohjiin.

Noriko

Ikä: 11
Ennätykset: 22,1a, 24,6
Voittosumma: 130 915 euroa
Omistaja: Aulis Harmoinen, Kalervo Sirviö ja Timo Vääränen, Kiuruvesi-Pyhäjärvi
Kasvattaja: Raija Alahautala
Valmentaja: Timo Vääränen
Ohjastaja: Mika Forss
Hoitaja: Aulis Harmoinen

Esittely:

Joensuun kakkonen ja Kuopion nelonen on yksi kisan konkareista, vaikkei vielä iällä pilattu. Ei ole kuitenkaan saanut parasta iskua päälle tällä kaudella ja vaikea uskoa, miksi kunnossa tapahtuisi yhtäkkiä iso harppaus.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Suorittaa kaikki matkat hyvin, mutta paras mahdollisuus hyvään sijoitukseen lienee avausmatkalla, jolla pääsee matkaan huippupaikalta.

Valmentajan kommentti:

Noriko vähän sairasteli hengityspuolta, joten pikkuisen aika on ollut kortilla ennen kuningatarkilpailua. Mikkelin kisan hevonen otti oikein ja on piristynyt siitä toivotusti. Norikon vahvuus on sen tasaisuus. Jos juoksut onnistuvat, uskon että Noriko parantaa jokaiselle osamatkalle otteitaan. Se vähän mietityttää, että ollaan kaukana kotoa. Nyt ei olisi varaa mököttää.

Akaasia

Ikä: 10
Ennätykset: 23,0a, 24,2
Voittosumma: 44 370 euroa
Omistaja: Ari Oja-Nisula, Kurikka
Kasvattaja: Ari Oja-Nisula
Valmentaja: Ari Oja-Nisula
Ohjastaja: Markku Hietanen
Hoitaja: Elisa Oja-Nisula

Esittely:

Kohonnut kesän korvalla elämänsä iskuun ja kylvetti Lahdessa maililla kilpasiskojaan jo avoimella tasollakin. Toki silloin vastassa eivät olleet aivan nimekkäimmät tekijät.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Avausmatkalla paikka on huono ja pitkä matka on muuten vaan aika iso kysymysmerkki, vaikka onkin kohonnut kovempaan iskuun kuin aiemmin. Voi maililla taistella hyvältä paikalta toton tuntumassa, mutta kokonaiskisan kannalta mitalitaistoon yltäminen olisi isohko yllätys.

Valmentajan kommentti:

Tamma on ollut hyvässä kunnossa. Akaasia on nopea ja lähtönopea, ne ovat ne meidän vahvuudet.

Sijat 10-12

Ryti-Tyttö

Ikä: 8
Ennätykset: 23,5a, 24,3
Voittosumma: 47 640 euroa
Omistaja: Kai Pajala, Olli-Matti Porola ja Marko Taittonen, Lapua
Kasvattaja: Jukes-Talli
Valmentaja: Henna Mikkonen
Ohjastaja: Jonny Länsimäki
Hoitaja: Henna Mikkonen

Esittely:

Tasavauhtinen puurtajan vauhti ei ole riittänyt näissä lähdöissä kärkisijoihin ja vaikeilta paikoilta tulee kiire näissäkin karkeloissa. Suorittaa rehdisti ja voi pitkällä matkalla nousta taistelemaan sijoituksista toton tuntumassa, mikäli muilla painaa jo jaloissa.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Vauhti ei tahdo riittää. Omaa asiallisen jakson ja pitkä matka on ehdottomasti paras matka. Lähtöpaikat tuovat lisämurhetta.

Valmentajan kommentti:

Lähdetään mukaan ja katsotaan, miten pysytään perässä. Tietenkin sitä haetaan, että saadaan kaikki matkat ajaa läpi. Ryti-Tyttö on vähän hidas lyhyemmille matkoille ja maili voi olla ongelmallinen, kun lähtönopeutta ei ole. 3100 metriä on varmaankin se vahvuus.

Virin Camilla

Ikä: 9
Ennätys: 22,8a, 24,6
Voittosumma: 49 330 euroa
Omistaja: Scuderia Camerata, Siilinjärvi
Kasvattaja: Heikki Smolander
Valmentaja: Reino Miettinen
Ohjastaja: Jarmo Saarela
Hoitaja Arja Miettinen

Esittely:

Todella nopea hevonen, joka kaipaisi tälle tasolle ainakin hieman lisäpuristusta loppuun. Otti Mikkelissä komean kakkosen Saaga S:n takaa ja taisi sillä varmistaa paikkansa mukaan. Vauhdeiltaan yksi parhaista, mutta jakso on kysymysmerkki ainakin tiukassa kolmen matkan rypistyksessä. On luultavasti yllättävänkin korkealla kahden osalähdön jälkeen, mutta menettää asemiaan päätösmatkalla.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Yksi nopeimmista, mutta puristuksessa ja jaksossa on toivomisen varaa. Taistelee ainakin maililla totosijasta, mutta pitkälle matkalle on helppo ennustaa suuria vaikeuksia.

Valmentajan kommentti:

Noviisimatkana tämä varmaankin menee. Ei sieltä seppeleitä tule, mutta jos hyviä sijoituksia saataisiin. Olen tyytyväinen, jos kaikki osamatkat menevät hyvin. Virin Camilla on nopea lähdöstä ja lyhyet matkat varmaankin sopivat parhaiten. Virin Camilla on herkkä muutoksille, joten matkustaminen ja vieraassa paikassa oleminen arveluttaa.

Tuli-Karkelo

Ikä: 10
Ennätykset: 23,7a, 24,5
Voittosumma: 67 075 euroa
Omistaja: Elina ja Tapio Kukkonen, Savonlinna
Kasvattaja: Elina ja Tapio Kukkonen
Valmentaja: Tapio Kukkonen
Ohjastaja: Tapio Kukkonen
Hoitaja: Elina Kukkonen

Esittely:

Vahva tamma on saanut lisää nopeutta, mutta epävarmuus on ja pysyy. Fysiikkansa puolesta on yksi kovimmista, mutta laukkaa hyvin todennäköisesti ainakin yhdellä matkalla, eikä hylkäyskään ole varmasti kaukana.

Osamatka-analyysi, vahvuudet/heikkoudet:

Iskun paikka pitkällä matkalla ja menestyy siinä jos ravaa. Voisi yllättää kuntonsa puolesta täydelläkin matkalla. Maililla vaikeuksissa joka tapauksessa. Ei kuulu hevosena rankingin hännille, mutta ne laukat.

Valmentajan kommentti:

Tuli-Karkelo tuntuu kotona positiiviselta. Yritetään kolmea ehjää juoksua. Laukkahomman kanssa saa olla varuillaan koko ajan, mutta tamman väkevyys ja vauhtikestävyys on se valtti sitten kun aletaan ajaa koko matka kovaa. Silloin ollaan kärkiporukkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt