Toni, Anton

Ravit

Uransa lupaavasti aloittanut ravuri haastavassa tilanteessa – ”Tiukille vetää”

Julkaistu:

Toto65
Rocket Man juoksee kilpaa myös kellon kanssa.
Lahtelaisen Hannu Laakkosen valmentama Rocket Man tähtää syksyllä ajettavaan Suureen Suomalaiseen Derbyyn. Kyvykäs 4-vuotias ruuna on päässyt lähtöauton taakse tänä vuonna vasta kerran, koska se sairasteli keväällä. Valmentajaa mietityttää, riittääkö jäljellä oleva aika nostamaan hevosen huippukuntoon.

– Ruuna sairastui keväällä rupitautiin. Se vei kunnon alas. Veriarvot menivät todella alas. Niiden kanssa kamppaillaan vieläkin, jotta saisimme ne hyviksi.

– Rocket Man hakee huippukuntoaan. Tiukille vetää, ehdimmekö tarvittavaan iskuun Derbyn karsintaan, Laakkonen miettii.

Derby-karsinnat ajetaan Vermossa 24. elokuuta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Avauskisassa mukava lopetus

Laakkosen silmäterä aloitti kilpakautensa kaksi viikkoa sitten Vermossa. Treenari oli todella maltillinen odotustensa suhteen, joten hevosen ponteva loppuveto toi hymyn hänen kasvoilleen.

– Olin oikein tyytyväinen ruunan kauden avaukseen. Suoritus oli positiivinen yllätys, koska toiveita lähtöön ei ollut.

Rocket Manilla on tarkoitus kilpailla kahdesti ennen elokuun lopun Derby-karsintoja. Kilpapuhde jatkuu, kun hevonen kilpailee keskiviikkona Vermossa. Kyseessä on 2600 metrin rutistus, joka käy jaksavalle hevoselle.

– En usko Rocket Manin parantavan älyttömästi. Starttien välissä ei ole ajettu kovaa, koska nämä kilpailut eivät ole meille tärkeitä. Näihin ei panosteta, sillä tavoitteet ovat siellä Derbyssä.

Nousukuntoinen ruuna oli lähtörata-arvonnassa epäonninen, kun sille lätkäistiin rata 12.

– Toivottavasti matkalla pidetään vauhtia, koska ei tuolta ole Vermossa helppoa nousta mukaan taistoon, Laakkonen miettii.

Rocket Man kuuluu lähdön suosikkeihin, mutta Laakkonen ei lupaa voittoa pelaajille.

– Voitto ei olisi enää startti alla shokkiyllätys, mutta ehkä se on vielä liikaa vaadittua. Sijoituksella ei ole meille nyt merkitystä, koska tähtäimet ovat tuonnempana. Hyviä vastustajia on mukana, mutta ei kuitenkaan yhtään superhevosta.

Kykyjä korkealle

Rocket Man aloitti kilpauransa viime vuoden elokuussa. Hevonen suoritti heti poikkeuksellisen lupaavasti. Ensimmäisessä kilpailussaan se meni voittojuoksussaan kovan 16-tuloksen johtavan rinnalta. Myöhemmin syksyllä hevonen ylsi ikäluokkakilpailu Kriteriumin finaaliin saakka.

Ruunan hienot esitykset jatkuivat aina lokakuulle asti. Sitten tapahtui jotain ei toivottua.

– Kahdessa vuoden viimeisessä startissaan hevonen suoritti oudosti. Se kangistui ja laukkasi, joka ei ole tällä ominaista, Laakkonen kertoo.

– Viimeisen startin jälkeen Rocket Man tuli oikein kovasti kipeäksi. Olisiko se sitten vaikuttanut molemmissa kisoissa, kun kunto katosi aivan yhtäkkiä.

Sairastelun takia Rocket Man oli helpolla pitkään.

– Ruuna oli pari kuukautta ajamatta, mutta talvi meni muuten loistavasti. Saimme ajettua hevoselle hyvän peruskunnon, Laakkonen kertoo huojentuneena.

Lahtelainen treenari pitää suojattiaan normaalia kyvykkäämpänä tapauksena.

– Rocket Man on mielestäni ikäluokkahevosia. Sillä on kova luokka. Se nousee kaiken mennessä hyvin sarjoissaan.

– Huippunopeutta ruunalta puuttuu, mutta sitä ei ole yritettykään kehittää vielä. Tämä on oikein hyväpäinen ja yrittävä ravuri.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt