Aune, Oona

Ravit

Tragedia Jämsän raveissa – hevonen kuoli radalle

Julkaistu:

Ravit
Perheen lemmikkihevonen ja tuleva siitostamma tuupertui yllättäen kesken ravilähdön.
Jämsän sunnuntairavit saivat ikävän käänteen, kun kahdeksanvuotias tamma Blue Beauty kuoli kesken ravilähdön. Tamma kompuroi loppukaarteessa täysin varoittamatta ja horjahti rata-aidan ulkopuolelle pensaikkoon, mistä se ei enää omin avuin noussut.

Tamman ohjastaja ja osaomistaja Sami Vehviläinen oli tapauksesta ymmällään, sillä hevosessa ei näkynyt etukäteen mitään normaalista poikkeavaa. Vehviläinen arveli, että jokin yllättävä sisäelinvaurio aiheutti hevosen kuoleman.

– Blue Beauty ei ole ollut koko vuonna millään tavalla kipeänä, eikä siinä näkynyt mitään ulkoisia vaurioita. Se tuntui lähdön aikana hyvältä, mutta loppukaarteessa tapahtui jotakin ja yhtäkkiä hevonen oli ihan muissa maailmoissa, eikä enää noussut kaatumisensa jälkeen, Vehviläinen kommentoi IS Raveille.

Blue Beauty ehti juosta urallaan 81 kilpailua ja Jämsän kilpailun oli määrä olla viimeinen startti ennen siitostammaksi siirtymistä. Hevonen oli erityisen tärkeä toiselle omistajalleen Piia Salmiselle ja yllättävä poismeno oli luonnollisesti järkytys taustajoukoille.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

–  Hevonen oli varsinkin Piian lemmikki ja onhan tämä kova paikka. Tamma oli juuri todettu kantavaksi ja siitä toivottiin varsaa, Vehviläinen harmitteli.

Ravikilpailuissa kuollut hevonen toimitetaan aina ruumiinavaukseen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan, missä selvitetään kuolinsyytä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›