Senja

Ravit

Voittajahevosen juoksu hylättiin jälkikäteen – valmentajalle sattui kallis moka

Julkaistu:

Ravit
Hoitotoimenpiteet liian lähellä starttia koituivat kalliiksi Great Chiefin valmentajalle.
Ori Great Chief voitti lähtönsä juhannusaattona Vieremän raveissa, mutta se hylättiin jälkikäteen sääntörikkomuksen takia. Valmentaja oli hoitanut hevosen jalkoja sallitulla aineella, mutta liian lähellä kilpailua. Niin sanottu varoaika oli neljä päivää, mutta hevosta oli hoidettu kolme päivää ennen kisaa.

Hippoksen sääntöjen mukaisesti Great Chief menetti voittonsa ja 1 300 euron ykköspalkinnon. Valmentaja Jarno Schadewitz sai lisäksi 200 euron sakon. Hevonen oli asian selvittelyn ajan kilpailukiellossa, joka ei ole enää voimassa.

–  Tässä ei ollut kyse dopingista tai lääkeainerikkomuksesta, vaan hoitokäytäntöihin liittyvästä sääntörikkomuksesta. Valmentaja kertoi menneensä päivistä sekaisin, Suomen Hippoksen eläinlääkäri Katja Hautala selvittää.

–  Doping-näytettä otettaessa valmentaja ilmoitti bliistranneensa hevosta kolme päivää ennen lähtöä. Valmentaja allekirjoittaa näytteenottopöytäkirjan, ja sen asiakirjan perusteella Suomen Hippoksen hallitus ratkaisi asian. Hevonen menetti palkintonsa, ja valmentajan sanktiona oli tuo kahdensadan euron sakko.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bliistraamisella tarkoitetaan perinteistä hoitomenetelmää, jossa hevosen niveliin laitetaan ainetta, jonka uskotaan helpottavan vaivoja. Sallituilla lääkeaineillakin on niin sanotut varoajat, eli hoitamisen jälkeen tulee jättää tietty väli ennen kilpailuita.

Great Chiefin kohdalla laskuvirhe varoajoissa kävi kalliiksi. Vieremän voittorahojen lisäksi se menetti paikan Cartivet Meetingin finaalissa, jossa on 10 000 euron ykköspalkinto.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt