Rasmus, Asmo

Ravit

Kirkastaako huippukuntoinen ravuri hopean kullaksi? – ”Elämänsä paras paikka”

Julkaistu:

Toto65
Luxorious Lordilla on Vermossa oiva sauma ykköspalkintoon.
Jaakko Salmisen valmentama Luxorious Lord on ollut viime juoksuissaan huippuhyvä. 5-vuotias ruuna paransi toissa kerralla ennätystään kertaheitolla kolmatta sekuntia, kun juoksi Vermossa tuloksen 14,0a / 2 100 metriä ja sijoittui toiseksi. Myös viime kilpailun arvosana on erinomainen.

Salmisen mukaan tasonnoston juuret ulottuvat viime talveen. Hevonen sai olla ensimmäistä kertaa koko talven ajan terveenä, joka mahdollisti täysipainoisen harjoittelun. Kahdessa viime kilpailussa hevoselle on tehty varustemuutoksia, jotka ovat siivittäneet Luxorious Lordin ”lentoon”.

– Ruunaa on auttanut, kun siltä riisuttiin kenkiä. Se lyö takakintereisiinsä, joten kengitysmuutoksesta oli selvästi apua. Lisäksi hevosella on ollut starteissa kokolaput.

Varustemuutoksien lisäksi rattailla on istunut tuulennopea ohjastaja, kun yli 7 500 voiton mies Antti Teivainen on vauhdittanut hevosta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Keskiviikkona Vermossa hevonen kilpailee Salamakypärät -lähdössä, jossa nuoret ohjastajat ottavat mittaa toisistaan. Luxorious Lordia ohjastaa kärköläläinen Tamara Skutnabb, jolla on kokemusta ravilähdöistä reilun 60 startin verran.

– Luxorious Lord on rehti hevonen. Se menee sen verran, kun vain antaa löysää. Laukkaa ei tarvitse pelätä. Ennen sitä ei kärsinyt ottaa alussa kiinni, mutta Antin ajamana se antoi tehdä jo senkin, Salminen kehuu suojattiaan.

Skutnabb pääsee ottamaan tuntumaan uuteen ajokkiinsa loistavista lähtökohdista. Hevosen kunto on rautaa ja lähtöpaikka mainio rata kaksi.

– Ruuna on kanuunakunnossa. Viimeksi hevonen kesti 08,0-avauksen hyvin. Se painoi lopussa sisäänpäin. Antti joutui korjaamaan hevosta maalisuoralla pari kertaa. Ilman sitä ruuna olisi voittanut vielä pystyyn.

– Luxorious Lordilla on keskiviikkona elämänsä paras paikka. Lähtöpaikka on ollut aikaisemmin eturivissä vähintään nelonen. Muuten lähtöpaikat ovat olleet takarivissä, Salminen kertoo.

Luxorious Lord on voittanut urallaan vasta yhden kerran. Kakkostiloja on puolestaan kertynyt jo seitsemän. Salminen kertoo, ettei hopeatilojen suuri määrä voittoihin verrattuna johdu missään tapauksessa voitontahdottomuudesta.

– Hevonen on joutunut revittämään alussa, tai lähtenyt matkaan huonoilta lähtöpaikoilta. Silloin joku kanssakilpailija on saanut aina paremman juoksun. Uskon ruunan mahdollisuuksiin kovasti. Luulen sen olevan jokaisen peliprosenttinsa arvoinen.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt