Anja, Anita

Ravit

Suomenhevossensaation kilpailuohjelma uusiksi – kuninkuusravit myös vaakalaudalla

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Vitterin edellinen kilpailu muutti hevosen taustavoimien suunnitelmia.
Moni raviharrastaja odottaa vesi kielellä Turun Kuninkuusravien suomenhevostaistoja. Kuninkuuskilpailun spekulaatioissa hallitsevan ravikuninkaan Jokivarren Kunkun selväksi ykköshaastajaksi on kaavailtu Elitkampen-sankari Vitteriä.

Vitter kutsuttiin mukaan kuninkuusraveihin jo toukokuussa Elitkampenin voiton jälkeen. Hevosen valmentaja Jalmari Svart on tällä hetkellä jopa enemmän kilpailun väliin jättämisen kannalla.

– Tilanne on tällä hetkellä aika tasan fifty-sixty. Lopullinen päätös osallistumisesta voidaan tehdä vasta ilmoittautumispäivänä. Kilpailuun osallistuminen on tällä hetkellä epätodennäköisempää, Svart lataa.

Svart on korostanut koko ajan, että he etenevät hevosen ehdoilla. Ravikilpailuihin ei osallistuta, mikäli hevosen hyvinvointi on vaarassa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Toissa sunnuntain kylmäveristen Suur-Hollola -lähtö laittoi miehen entistäkin varovaisemmaksi. SE-hevonen joutui Suur-Hollolassa tiukoille, kun sai jo matkalla armotonta prässiä kanssakilpailijaltaan. Svart ei ilahtunut vastustajan ajotaktiikasta.

– Keulapaikka tuntuu olevan ainoa juoksupaikka, mistä suomalaiset ohjastajat osaavat ajaa. Ajoratkaisujen seuraamuksia ei osata ajatella. Lahdessa mentiin kesken lähdön 400 metriä 14-vauhtia vesisateessa. Onko sellaisessa mitään järkeä?

– Vitter palautui normaalisti Lahden kilpailusta, eikä hevosen terveydestä löytynyt tarkastuksissa mitään sanomista. Voinko kuitenkaan taata, että voisin sanoa samaa kuninkuusravien jälkeen, Svart pohtii.

Lahden rankan kilpailun jälkeen Vitterin kisakalenteriin tuli välittömästi muutos, kun ensi lauantain Suurmestaruus-ajo jää hevoselta väliin.

– Vitterin oli tarkoitus kilpailla Mikkelissä. Lahden kilpailu muutti tilanteen. Ajattelen, että Mikkelin kilpailusta olisi tullut liian rankka nuorelle hevoselle. Siellä olisi menty varmasti koko matka isoa kovaa, Svart kertoo.

Svart ei osannut kertoa, missä Vitter nähdään kilpailemassa seuraavan kerran. Yksi kilpailu miehellä on kuitenkin mielessä.

– Hevosen kilpailusuunnitelmia ei ole lyöty lukkoon. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, ettei ori juokse kilpaa tänä vuonna enää montaa kertaa. Kylmäveristen PM -lähtö on tähtäimessä vielä tänä vuonna.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt