Liisa, Elisa

Ravit

Raviratojen diivalle jättipotti – ohjastaja herkistyi kyyneliin

Julkaistu:

SUUR-HOLLOLA-AJO
Suur-Hollola-voittaja on taustajoukoilleen kaikki kaikessa, vaikkei tamma itse ihmisvilinästä välitäkään.
Suomen ajajaliigaa johtava Mika Forss ajaa vuosittain satoja eri hevosia, mutta yhdellä tammalla on erityinen paikka miehen sydämessä. Tamma Veniceä voi hyvällä syyllä kutsua raviratojen diivaksi, sillä luonnikkaan tamman kanssa arki ei ole aina ruusuilla tanssimista. Se on kuitenkin kiistatta Suomen parhaita hevosia.

Kun sunnuntain Suur-Hollola-ajon finaali tuli maaliin, Mika Forss heitti ajopiiskansa komeassa kaaressa ilmaan ja esitti railakkaat tuuletukset. Venice voitti Suur-Hollola-ajon ja vei 100 000 euron ykkösrahat hyvällä tuloksella 12,5/2140a.

Kaikesta näki, että Venicen uran suurin saavutus meni vahvasti tunteisiin. Forssin oli vaikea löytää sanoja kuvaamaan tunnelmiaan Suur-Hollolan voittajaseremonioissa.

–  Venice on älyttömän hieno hevonen. Moni on sanonut ja kirjoittanut, että se on tienannut muka vahingossa rahansa. Tänään se on kuitenkin paras Suomessa syntynyt Suomessa kilpaileva hevonen, Forss sanoi liikuttuneena.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Venicelle tehtiin Suur-Hollola-finaaliin varustemuutos, sillä tammalta riisuttiin ensimmäistä kertaa uralla kaikki kengät pois ja varustukseen lisättiin vedettävät laput. Se toi hevoselle lisää lähtönopeutta ja Venice otti muilta luulot pois heti lähtökiihdytyksessä singahtaen keulapaikalle.

Vetolappujen avittamana voitto oli lopulta hallittu, sillä kuskin vedettyä loppusuoralla laput Venice lähti vastaamaan rinnalla haastaneelle Jonesylle. Maalilinjalla Forssilla oli aikaa tuulettaa.

–  Kengittä ajamisesta oli ilman muuta apua. Venice ei lätkinyt polviinsa kuten yleensä. Esittelyyn tullessa minulla oli hiljaa mielessä hyvä tunne, että tänään on mahdollisuus jättipottiin.

Jonesy kamppaili Venicen rinnalta urheasti, mutta jäi lopulta kolmanneksi. Örjan Kihlströmin taitavasti ajama Surprise Lord nimittäin kuittasi niukasti kakkoseksi.

”Valtavan voitontahtoinen”

Venicen omistaja ja valmentaja on kuopiolaisyrittäjä Heikki Korhonen, joka on tuttu näky suurten kilpailuiden voittajakehässä. Mies on satsannut laatuun ja pienestä, noin kymmenen hevosen tallista on tullut vuodesta toiseen lahjakkaita ravureita.

Korhonen tunnetaan myös kauppamiehenä, joka sekä ostaa että myy hevosia. Esimerkiksi huippuravuri El Catwalkin Korhonen myi viime vuonna Ranskaan, mutta Venice on poikkeustapaus myös tässä asiassa. Hevonen ei ole myytävänä.

– En ole raaskinut edes ajatella, että koskaan myisin Veniceä. Sen kanssa on tehty paljon töitä puolitoistavuotiaasta varsasta saakka ja olemme opiskelleet sen persoonaa. On aivan lottovoitto saada tällainen hevonen. Venice on omapäinen, mutta valtavan voitontahtoinen, Korhonen ylisti.

Tähtitamman kanssa suurimman työn kotitallilla tekee Jukka Hakkarainen, joka on päässyt sinuiksi luonnikkaan hevosen kanssa.

–  Jukalla on ollut pärjäämistä Venicen arjessa. Tänään hän kuitenkin sanoi jo lämmitykseen mennessä, että Venice oli käyttäytynyt tallissa normaalia rauhallisemmin. Yleensä se on levoton valjastettaessa, Forss huomautti.

Mika Forss on Heikki Korhosen hevosten vakio-ohjastaja ja kaksikon yhteistyö on poikinut lukuisia suurvoittoja. Suur-Hollola-ajon voitto oli kenties kaikista suurin ja merkittävin.

– Olemme Heikin kanssa molemmat tavoitteellisia ja vaikka iltaraveissakin täytyy pärjätä, olemme halunneet olla näissä isommissa ympyröissä. Heikki on yksi urani kulmakivistä, koska hänellä on aina ollut hyviä hevosia. Yhteistyö on vain lujittunut, kun välillä on tullut epäonnistumisia, Forss painotti.

Suur-Hollola-finaaliin tehty varustemuutos eli silmälappujen lisääminen oli nimenomaan ohjastajan idea.

– Mika kysyi, voisiko Venicellä ajaa lappujen kanssa. En tiedä, miksi hän säilyttää sellaisia makuuhuoneessa sängyn alla, mutta hän oli rasvannut ne kuntoon eilisiltana. Sanoin, että itsepä siellä rattailla naruja vetelet, Korhonen vitsaili.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt