Lempi

Ravit

Ruotsalaiset jahtaavat 100 000 euron revanssia – tuleeko tähtikuskin lentolipuille käyttöä?

Julkaistu:

SUUR-HOLLOLA-AJO
Greenleaf Slimin kunto on tähdätty Suur-Hollolaan ja huippukuski Örjan Kihlström on lupautunut ajotehtäviin mahdollisessa finaalissa.
Viikonloppuna Lahdessa ravattava Suur-Hollola-ajo on rajattu Suomessa syntyneille hevosille, mutta muutama osallistuja saapuu myös Ruotsista. Niistä viime vuoden Suur-Hollola-ajossa kolmanneksi sijoittunut Greenleaf Slim on kokonaan ruotsalaisten omistama ja valmentama.

Lauantain välieristä on ensin selvittävä sunnuntain suureen finaaliin, mutta taustajoukot ovat ennakkovalmistautumisesta päätellen optimistisia. Euroopan kärkikuskeihin lukeutuvalla Örjan Kihlströmillä on nimittäin jo lentoliput valmiina sunnuntaille. Välierässä Greenleaf Slimiä ohjastaa Antti Teivainen.

– Teivainen on taitava kuski. Olemme kuitenkin suunnitelleet kuvion niin, että jos hevonen pääsee finaaliin, Örjan tulee ajamaan sitä. Hänellä on itse asiassa jo lentoliput varattu. Kuski ja hevonen tulevat hyvin juttuun keskenään ja tunnetusti Örjan tekee harvoin virheitä suurkilpailufinaaleissa, valmentaja Ulf Stenströmer taustoittaa.

Suur-Hollola-ajo on ollut taustajoukkojen tähtäimessä pidemmän aikaa ja kunnonajoitus vaikuttaa osuneen kohdilleen, vaikka hevosen voittotili on vielä avaamatta tältä vuodelta. Viime kisoissaan se on sijoittunut kahdesti kakkoseksi, ensin Mantorpin V75-kultadivisioonassa ja viimeksi Solvallassa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Jo ennen niitä startteja Solvallassa hevonen tuli voimia tallella maaliin ja tiesin silloin sen olevan tulossa takaisin huippukuntoon. Sen hevonen osoitti Kultadivisioonassa, jossa se juoksi ensimmäisen kierroksen kuolemanpaikalla ja kiri sitten vahvasti kakkoseksi Spring Eromin jälkeen.

– Myös viimeksi ori oli hyvä johtavan rinnalta. Olemme tähän asti erittäin tyytyväisiä valmistautumiseen ja odotan, että hevonen tekee hyvän juoksun ja menee finaaliin, Stenströmer uskoo.

Jokaisesta kolmesta Suur-Hollola-välierästä menee neljä parasta sunnuntain finaaliin, jossa ykköspalkinto on 100 000 euroa.

Tarkkana ratavalinnoissa

Greenleaf Slim voitti viime vuonna Suur-Hollola-ajon välierän ja oli yksi finaalin suosikeista. Up-Date Hossin jäätyä pois kisapäivän aamuna, Greenleaf Slim joutui starttaamaan finaalissa sisäradalta eikä se kyennyt puolustamaan kärkipaikkaa. Lopulta ori jäi johtavan rinnalle, mistä taisteli urheasti kolmanneksi.

Valmentaja on revanssimielellä, koska viime vuosi jäi hiukan kaivamaan mieltä.

– Ratavalinta oli laskuvirhe, tällä kertaa pitää miettiä tarkemmin. Valitsimme finaaliin kakkosradan, mutta tilanne muuttui merkittävästi Up-Date Hossin poisjäännin myötä. Greenleaf Slim on kohtalaisen starttinopea, mutta ei mikään raketti. Siksi juoksu meni finaalissa raskaaksi, Stenströmer muistelee.

Suur-Hollola-ajon jälkeen Greenleaf Slim ei ollut loppuvuodesta valmentajan mukaan parhaimmillaan, mutta tällä kaudella meno on ollut nousujohteista.

– Greenleaf Slim yksinkertaisesti väsähti kahden kovan lähdön jälkeen ja teki syksyllä vain pari hyvää juoksua. Se sai sitten jäädä talveksi kunnon treenitauolle. Tällä kaudella se oli aluksi vähän tukkoinen, mutta kolme starttia sitten Solvallassa nähtiin taas vanhaa kunnon Greanleaf Slimiä ja viime kisat ovat olleet positiivisia, Stenströmer kehaisee.

Hoitajan kanssa reissussa

Urallaan reilut 212 000 euroa tienannut Greenleaf Slim on jo saapunut hoitajansa kanssa Suomeen valmistautumaan lauantain välieriin. Reissu on mennyt tähän saakka hyvin.

– Greenleaf Slim on nautiskellut päivästä tarhassa ja hoitaja on ajanut sillä lenkin. Hevonen oli tuntunut sulavalta ja notkealta, Stenströmer raportoi.

Noin kuuttakymmentä hevosta valmentava Stenströmer ei itse pääse paikalle Jokimaalle, koska vilkkaana raviviikonloppuna Ruotsissakin riittää kisoja. Eskilstunan V75-ravien lisäksi Stenströmerin kotiradalla Axevallassa on sunnuntaina ravit, joissa kilpailee useita tallin hevosia.

–  Valitettavasti en ehdi paikalle, koska kotitallilla pitää sen verran kiirettä. Perjantaina meillä on kaksi hevosta startissa, lauantaina neljä ja sunnuntaina kotiradalla kahdeksan hevosta. Greenleaf Slimin hoitaja tuntee hevosen hyvin ja tekee hienoa työtä, joten luotan häneen täysin, valmentaja alleviivaa.

Stenströmerin talli teki viime vuonna parhaan tuloksensa koskaan, kun valmennettavat juoksivat kilparadoilta yli 10 miljoonaa kruunua. Mies kertoo kuitenkin supistaneensa hieman valmennustoimintaansa.

–  Enimmillään hevosia oli yhdeksänkymmentä, mutta nyt kuusikymmentä. Minulla on oma tila Skaran lähistöllä noin kaksikymmentä kilometriä Axevallan raviradalta ja siellä meillä on vain starttihevosia, koska niitä kelpaa treenata hiekkaradalla. Lisäksi meillä on Åke Svanstedtin vanhoissa paikoissa lähinnä kaksivuotiaita ja joitakin kolmivuotiaita, Stenströmer summaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt