Ismo

Ravit

Kunkku löi Vitterin – Månprinsen joutui töihin

Julkaistu:

NORDIC KING
Nordic King -karsinnat sujuivat tuloksellisesti yllätyksittä. Superfinaali odottaa lauantaina.
Nordic Kingin Suomen ykköstoivot Jokivarren Kunkku ja Vitter oli asetettu samaan karsintalähtöön, mutta kovin totista kilvanajoa ei vielä perjantaina nähty. Mika Forss valitsi Vitterillä passiivisen taktiikan kiihdytykseen ja Jorma Kontio suunnisti paremmalta paikalta startanneella Jokivarren Kunkulla keulaan.

Jatkossa Kontio sai säätää vauhdin poikkeuksellisen hiljaiseksi ja Jokivarren Kunkku piti 18-lopetuksessa matkalla rinnalle kiertäneen Vitterin helposti kurissa.

– Hevosella on kaikki oikein hyvin, Kontio kommentoi hallitsevaa ravikuningasta Jokivarren Kunkkua.

– Tänään vielä vähän säästeltiin ja huomenna on sitten tosi kyseessä. Nyt ajettiin vielä lopussa hieman varmistellen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Upean Elitkampen-juoksun jälkeen toisen peräkkäisen tappion kokeneen Vitterin ohjastaja Mika Forss ei ollut maansa myynyt.

– Tänään jouduimme yrittämään vaikeista asemista ilman toisten apuja. Ei siinä mitenkään leikkimielellä oltu. Niin lujaa ajettiin loppua kuin hevonen kulki, tuolla lähtökohdalla ei vain ollut ohitse asiaa. Huomenna on uusi kisa ja uudet kujeet, Forss totesi.

Jokivarren Kunkku otti voiton ja 5 000 euroa tuloksella 24,7/2 100 metriä.

Pikkukahveli taisteli urheasti ruotsalaistähteä vastaan

Jos ensimmäisestä karsinnasta muodostui lähes hölkkäkilpailu, niin toisessa sen sijaan paineltiin täyttä alusta loppuun. Sotkamon ori Pikkukahveli säntäsi Esa Holopaisen ohjastamana vauhdilla keulaan ja lähti vetämään hurjin väliajoin. Ensimmäiset 500 metriä olivat 1.18 ja 1 000 metriä 1.20.

Lähdön selvä suosikki Månprinsen A.M. menetti alussa huonossa selässä paljon metrejä, mutta ohjastaja Gunnar Melander teki aikaisen ratkaisun ja kierrätti hevosensa Pikkukahvelin tuntumaan. Lopussa Pikkukahveli haparoi ja Mänprinsen vyöryi ohitse, mutta se taisi olla voiton suhteen kosmetiikkaa, mikäli Melanderia on uskominen.

– Månprinsen sai rullata viimeiset 200 metriä, eikä se ollut vielä väsynyt. Voitto oli oikein vaivaton, Melander väitti.

Karsinnan vauhti ihmetytti silti ohjastajaa.

– Ihmettelin, että mitäs tässä oikein meinataan, kun huomenna on kuitenkin vasta finaali ja vauhti oli aika hurjaa.

Melander lupasi silti, että lauantaina nähdään entistä parempi Månprinsen A.M.

– Ei se ole väsynyt. Lupaan, että se vain parantaa lauantaille. Käydään illalla vähän hölkkäilemässä ja verryttelemässä.

Månprinsen A.M:n voittoaika oli Power Parkin uusi rataennätys 22,0 ja vielä täydellä matkalla. Ennätys rikotaan erittäin todennäköisesti huomenna, kun finaalissa juostaan puolta kierrosta lyhyempi maili.

Odotetun ja kovan kolmikon sekä Pikkukahvelin lisäksi lauantain finaalissa juoksevat: Marat, Siirin Älli, A.T. Veli, Fjeldstad Goggen, Elias Intomieli, Suivikas, Aki-Vei ja Metkutus.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt