Senja

Ravit

Ruotsalaishirmu valmis kohtaamaan Vitterin ja Jokivarren Kunkun: "Siitä tulee kaikkien aikojen taisto"

Julkaistu:

NORDIC KING
Månprinsen A.M:n taustajoukot ovat täynnä intoa superkilpailun alla.
Lauantaina ravattavasta Nordic Kingistä on tulossa kaikkien aikojen kylmäverilähtö, kun Suomen tähdet Vitter ja Jokivarren Kunkku saavat vastaansa Ruotsin ja ehkä jopa maailman tämän hetken parhaan kylmäverisen Månprinsen A.M:n. Tämän tiedostaa myös intoa puhkuva Månprinsen A.M:n valmentaja ja ohjastaja Gunnar Melander.

– Ei kylmäveriurheilussa ole koskaan ollut samaan aikaan kolmea näin kovaa hevosta. Kun kaiken järjen mukaan kaikki kolme kovaa selvittävät tiensä finaaliin lauantaiksi, siitä tulee taatusti kaikkien aikojen taisto voitosta, Melander lupaa.

Månprinsen A.M. on vaisuhkon kauden avauksensa jälkeen takonut pelkkiä voittoja jo viisi peräkkäin.

Viimeksi Oslossa ori oli mahtava ja kiersi raskaalla juoksulla helppoon voittoon uudella ennätyksellään 19,0/1 609a. Vitter ja Jokivarren Kunkku alittivat tuon tuloksen Solvallassa, mutta hieman helpommilla juoksuilla. On hyvä muistaa, ettei Bjerken ratakaan ole yhtä nopea kuin Solvallan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ori oli Oslossa ehkä parempi kuin koskaan. Se on tuntunut sen jälkeen kotona vain entistä paremmalta. Asiat eivät voisi juuri paremmin olla.

Melander pidättäytyy kuvailemasta kultakimpalettaan sanoilla maailman paras kylmäverinen, mutta miehestä huokuu vakaa luotto omaansa.

– Yksi lähtö on yksi lähtö ja monenlaisia asioita voi tapahtua. Juoksunkululla on paljon merkitystä. Näin suomalaishevoset Elitkampenissa, ja minulla on valtavan suuri arvostus niitä kohtaan. Omakin hevoseni on kuitenkin järjettömän hyvä.

Paras voittakoon

Månprinsen A.M. matkustaa torstai-iltana laivalla Suomeen. Ori testasi reissun toimivuuden jo keväällä, jolloin se kävi Seinäjoella voittamassa näytöstyyliin.

– Tulemme samoja jälkiä ja yövymme samassa paikassa. Matkustaminen Suomeen ei aiheuttanut viimeksi minkäänlaisia ongelmia, joten sen suhteen voimme saapua hyvällä mielellä. Ensimmäisellä kerralla laivalla matkustaminen oli kysymysmerkki, mutta hevosemme suoritti sen kuin ammattilainen.

– Toivottavasti paras voittaa ja selityksittä. Yleisö saa aivan varmasti vastinetta lippurahoille, ja uskon Nordic Kingin nostavan koko kylmäveriurheilun uudelle tasolle. Tuota taistoa minäkin lähtisin katsomaan kauempaakin, vaikken olisi mukana kilpailemassa, Melander vakuuttaa.

Mänprinsen A.M:n uran tilastot ovat komeat. Yhdeksänvuotias ori on takonut 74 startissa 48 voittoa, ja sen tili on karttunut 582 392 eurolla.

”En ole nähnyt vastaavaa”

Melander näkee norjalaisvieras Myr Faksenin taustajoukkojen tapaan Pekka Lillbackan raviradan rakennusprojektin täysin uniikkina asiana.

– Käsittämätön teko. On aika poikkeuksellista koko maailman mittakaavassa, että yksityinen taho satsaa tuolla tavalla raviurheilun hyväksi, Melander ihmettelee.

– Pääsin tutustumaan rataan ja sen ympäristöön. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Ravirata on viimeisen päälle, ja viikonloppuna se saa arvoisensa startin. Ilmeisesti kavioura on myös nopea, ja mikä olisikaan hienompaa kuin vihkiä se yleisömeren edessä maailmanennätyksellä, Melander herkuttelee.

Kylmäveristen ME 17,9/1 609a on ruotsalaisen Järvsöfaksin hallussa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt