Anja, Anita

Ravit

Kaksinkertainen Suomen mestari on toipunut hurjasta vaaratilanteesta

Julkaistu:

Toto76
Surprise Lord pyrkii otsikoihin tällä kertaa menestyksen merkeissä.
Surprise Lordin ensimmäinen kilpareissu Reima Kuislan käsistä ei sujunut toivotusti. Ori pääsi karkuun Oulussa, kun vastustaja pukkasi ohjastaja Jorma Kontion pois rattailta.

Kontio selvisi tapahtumasta säikähdyksellä, mutta hevonen joutui hetkeksi telakalle.

– Oulun karkaamisen takia Surprise Lord kipeytyi nivelistä ja lihaksista. 10-vuotias hevonen, kun menee eri askellajia noin, ei se voi olla näkymättä, Kuisla viittaa hevosen laukkaamiseen.

– Treenitaukoa karkaaminen aiheutti, sillä hevoselle tuli myös haavoja. Muistaakseni puolentoista viikon päästä hevosella ajettiin seuraavan kerran.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Haaverista on kulunut aikaa, ja Surprise Lord on valmis uuteen yritykseen. Hevonen starttaa lauantaina Kouvolassa suurkilpailussa, kun se sai paikan Kymi Grand Prixistä.

– Mukana ollaan urheilun kannalta. Täytyy olla iloinen, että päästiin mukaan tällaiseen lähtöön.

Mukana maailmanluokan hevosia

Kuisla testasi alkuviikosta erilaisia kengityksiä hevoselle, mutta vielä ei ole suurten muutosten aika.

– Orilla kokeiltiin tiistain harjoituksissa eri balansseja. Noilla kavioiden pituuksilla ja kulmilla hevonen ei ole kuitenkaan valmis kilpailemaan ilman kenkiä.

– Suuria muutoksia ei viitsi lähteä vanhalla hevosella tekemään kerrallaan. Siinä voi käydä niin, että hevosen paikat hajoavat. Takaa otetaan mahdollisesti kengät pois hyvissä olosuhteissa, Kuisla kertoo.

Seinäjokisen liikemiehen ravitallin hevoset ovat sairastelleet tänä vuonna, joka arveluttaa Kuislaa suurkilpailun alla.

– Tallilla on ollut kevään ajan virus. Huolestuttaa, ettei vain se ole päässyt tarttumaan Surprise Lordiin.

Kaiken ollessa kunnossa odottaa Kuisla suojattiaan viiden parhaan joukkoon. Hän ei kuitenkaan tyrmää suuremman suomalaismenestyksen mahdollisuutta, vaikka mukana on muun muassa tammikuussa Prix d’Amériquessa toiseksi yltänyt Timoko.

– Vastassa on Elitloppet-tason hevosia. On kuitenkin nähty, että suomalaiset pystyvät pärjäämään näissä lähdöissä. Jos meidän hevosilla sattuu paras päivä, ja ulkomaisilla ei, yllätys on mahdollinen. Voittihan Bret Boko Finlandia-ajonkin, Kuisla muistuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt