Auli, Aulikki

Ravit

Tytär ratsasti ja hieroi – ongelmien kanssa paininut hevonen on parempi kuin koskaan

Julkaistu:

Toto65
Pesco Velvet on aiheuttanut monille harmaita hiuksia, mutta palkitsee nyt luottaneet.
Esa Asikaisen valmentama Pesco Velvet aloitti kilpauransa lupaavasti kaksi vuotta sitten ollessaan nelivuotias. Se juoksi Vermossa 15-tuloksen jo maaliskuussa kauden toisessa kilpailussaan.

Taustajoukkojen ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun seuraava kilpailu päättyi keskeytykseen.

– Vermon startin jälkeen hevoselta hävisi ravi. Takapää ei ollut enää balanssissa seuraavassa kilpailussa, Asikainen kertoo.

Hevosella yritettiin menestyä seuraavan kerran syksyllä, mutta myös se kilpailu pilaantui ravivaikeuksiin.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Syytä etsittiin ja aina löytyi jotain pientä sanomista. Vaivojen takia seuraava paikka oli jo rasittunut, kun edellinen saatiin kuntoon. Olimme ongelmien kierteessä. Ensin jaloissa oli sanomista, jonka jälkeen ongelmat siirtyivät selkään.

Asikainen suuntasi autonsa kanssa kohti ravikilpailuja seuraavan kerran vasta yli puolen vuoden tauon jälkeen viime kesänä. Tilanne näytti ensimmäisissä kilpailuissa yhä heikolle, mutta starttien myötä suunta kääntyi kohti parempaa. Hevonen ylsi syksyllä voittoon ja juoksi uuden ennätyksensä.

Espoolaisen treenarin mukaan Pesco Velvet oli silloin ”sinne päin”. Todellinen läpimurto koettiin viime talvena.

– Talvella huomasin yhtäkkiä, että ravi sujuu huomattavasti paremmin. Kävin hiitillä Vermossa ja meno oli myös kovassa vauhdissa ongelmatonta.

Pesco Velvet kilpaili keväällä kolmesti ja sijoittui joka kerta kahden parhaan joukkoon. Toukokuussa ruuna saavutti tähän mennessä suurimman meriittinsä, kun se ylitti maalilinjan ensimmäisenä Toto65-lähdössä.

– Hevosen kanssa tehtiin paljon töitä yhdessä eläinlääkäreiden kanssa. Tyttärelleni kuuluu myös kiitosta, koska hän on hieronut hevosta paremmaksi.

– Tiesimme, että hevonen on lahjakas. Muuten into olisi voinut laantua. Mitään yksittäistä syytä hevosen parempaan tilanteeseen ei ole. Hoidot, hieronta ja kävelytys ovat laukaisseet tilanteen.

Uran kovin koitos edessä

Keskiviikkona Vermossa Pesco Velvet juoksee kilpaa tasokkaassa porukassa, jossa saa vastaansa muutaman oikein lahjakkaan nelivuotiaan. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin edulliset vauhdikkaalle avaajalle, joka on valmistautunut starttiin muun muassa Asikaisen perheen tyttären ratsastamana.

– Lähtörata on pitkästä aikaa hyvä. Sisäpuolella on myös hyviä hevosia, mutta luulen kuskin suuntaavan alussa eteenpäin, Asikainen miettii.

Asikainen ei suosikkeja kumarra, vaan suuntaa kotiradalleen menestys mielessä.

– Odotan ruunaa kolmen parhaan joukkoon ehdottomasti, enkä putoaisi jakkaralta voiton sattuessa kohdallemme. Toki vastus on meille kovin koskaan, kun vastassa ovat muun muassa Bluehill's Storm, Rohan ja Mary Valentine.

Pesco Velvetille tehdään starttiin mielenkiintoinen viritys, jolla haetaan lisää vauhtia rahanjakosuoralle.

– Pesco Velvetin korvat ovat olleet kiinni aikaisemmin. Nyt hevoselle laitetaan vetotulpat. Ruuna on nöyrä käskyihin, joten uskon sen ottavan korvat aukaistaessa aikamoisen spurtin.

– Hevonen on myös kengitetty uudelleen, joka voi tuoda siihen lisää vauhtia, Asikainen paljastaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt